Högerns Janusansikte

Av bloggreaktionerna på kärnkraftsuppgörelsen får man klart för sig att Sverigedemokraterna nu är med på kärnkraftståget – så då är det Högern, Storindustrin, Centern som över en natt genomgått extreme make-over, den samlade borgerligheten, och så nu, Sverigedemokraterna.

På mycket kort tid har en serie upprörande händelser inträffat och en rad otäcka företeelser uppdagats; riksdagens makt överlämnas i tysthet till regeringen, eller rättare sagt till ett fåtal ministrar som beslutar åt oss i EU, Försäkringskassans nära förestående sammanbrott, en Salemdemonstration med nazister under polisbeskydd där polisens agerande mot fredliga motdemonstranter blir starkt ifrågasatt, ett uppmärksammat försök till mordbrand som misstänks vara utfört av nazister, anlagd brand mot kulturhus där offret var aktivt, övergång från pliktförsvar till yrkesarmé av uppdrags- och kontraktsanställda, poliser som kallar rosengårdare för djurnamn och hotar med sterilisering och ordentligt stryk, polisiär internutbildning med uttalat rasistisk anstrykning, och försök till mörkläggning av dess innehåll av polisledning. Klappjakt sjuka, arbetslösa, pensionärer, och så vårdbehövande som utackorderas till lägstbjudande – se Ett hjärta RÖTT. SAMT stiftande av lagar där försvaret ges rätt att avlyssna vår e-post, tele- och datakommunikation, operatörer åläggs lagra vår kommunikation och mer än så.

Vad kommer härnäst?

Läs SVD: ”Partierna måste bekänna färg”, SVD2, Jonas Promemoria blogg, opassande, nuttes funderingar, Farmorgun i Norrtälje, Svensson, Motvallsbloggen,
Scaber Nestor, Second Opinion, Politikerbloggen, Dala-Demokraten, Helsingborgs Dagblad, Badlands hyena, Gotlands tidningar, Hanna Wagenius, tisdag, februari 10, 2009, 3:02 PM: ”1900-talet ringde, de vill ha tillbaka sitt skräckscenario”, Läs mer
Knuff

Annonser

5 responses to “Högerns Janusansikte

 1. Du glömde…
  Barn ska sättas i fängelse.
  Socialtjänsten saknar kontroll.
  Dom fattigaste ska fusk utredas.
  Ensamstående får sitta i mörker.

  ..mm mm.

 2. Är det detta som KD-damen vill att gud ska bevara?

 3. Ja, det ser faktiskt ganska illa ut.
  Det råder högervind, som kan anta orkanstyrka.

 4. I de valda församlingarna då (där de som inte ror så svetten lackar sitter).

  I resten av Europa protesterar man allt högljuddare mot agendan – nedskärningarna, den inhumana synen, privatiseringarna till varje pris, effektiviseringarna som inte var effektiva, arbetslösheten, avregleringen, de höga priserna, girigheten som tagit allt och mer därtill, fattigdomen som girigbukarna skapat, de växande klyftorna, ohederligheten hos makthavarna, hur barn, kvinnor, gamla, sjuka behandlas, svinnet – vart tar skattepengarna vägen, den stressiga arbetsmiljön, de slimmade organisationerna osv.

  Pr0testerna blir högre och högre.

 5. Politikerna måste ta sitt ansvar och skapa social och ekonomisk rättvisa. De rika måste börja dela med sig och ställa tillrätta det de har förstört.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s