Dagens rekommenderade länk – Motvallsbloggen

Som motargument till Sverigedemokraternas främlingsfientlighet har Motvallsbloggen gjort en utmärkt genomgång av siffror svart på vitt, som slår hål på argumentationen att invandringen skulle vara skuld till välfärdens nedmontering. Istället pekar hon på att den ingår som del i den nyliberala agendan,  vilket ju EU:s upphandlingspolitik, New Public Management och konsultberoendet inom myndighetssverige är ett talande bevis för. Syn för sägen får man också om man bara tittar in aldrig så lite på timbrohögerns hemsida vars program nu genomförs till punkt och pricka av det Nya Arbetarpartiet. På Newspeak heter den nedmonterade välfärden följdriktigt den Nya Välfärden.

Läs också My dad read Kierkegaard: ”Idag gav Aftonbladet en massa nya röster till Sverigedemokraterna”, Ulrika Falk: ”SD under den polerade ytan”, Signerat Kjellberg: ”Guillous trivselartikel om Jimmie Åkesson”, Aftonbladet: ”Josefsson skönmålar invandring”, Aftonbladet: ”SD visar sitt rätta ansikte”,

Annonser

2 responses to “Dagens rekommenderade länk – Motvallsbloggen

 1. Man tackar :-).

  Roligt att du också anser ämnet viktigt. Jag blir så förb… på alla som låtsas som om sd har rätt i sina påståenden och insinuationer.

 2. Det är du väl värd. Syndabockstänkandet var grundbulten i nazisternas herravälde. Det är extremt farligt om det breder ut sig här – och då är det ju oerhört väsentligt att någon plockar fram siffror. Det är lätt att bara kasta ur sig påståenden.

  Datatidningen Computer Sweden har gjort en utmärkt granskning av vad konsultberoendet inom Försäkringskassan kostat skattebetalarna.

  Återstår att göra samma granskning inom övriga myndigheter som anlitat konsulter och sen fått it-system som inte fungerat – det finns massa fakta på det.

  Varför klagar man inte över det – det är enorma summor det handlar om.

  Pengar som bara kastats i sjön – för nu skrotar man hela det datasystemet SAP på Försäkringskassan – det system som kostat så ofantliga summor att installera.

  Varför kräver man inte pengarna tillbaka.
  Och varför klagar inte folk mer över det.

  Lätt att skylla på utlänningar för allting.

  Som sagt var – syndabockstänkandet – och så skyller man på svaga, redan utsatta grupper.

  Precis som på 30-talet.

  Tack för att du tar upp och redovisar siffror och anstränger dig med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s