Hårt uppskruvad högervridning

Nu har man tjatat och tjatat – om att Fredrik Reinfeldt måste ge besked om hur han tänker ställa sig ifall Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och får vågmästarposition. Av radioprogrammet Kalibers avslöjande att döma är det ett MÅSTE för medier, allmänhet och opposition att avkräva omedelbart ställningstagande från regeringens sida.

Ge besked nu annars är ni medansvariga till rumsreningen av rasism.

Se även Expressen,   Expressen2DN 1, AftonbladetAftonbladet 2SVD2,   SVD, Dagen, Sydsvenskan, HDSRSR2SR3 – Kaliber P1SR4 – P1 Kaliber

Se tidigare bloggposter: Del II – Den sovande regeringen ZZ,  Högerns janusansikte,  En kall politiker fryser, Hur många såna ‘individer’ finns det inom poliskåren,   Läraktiga poliser, Högervinden blåser upp till orkanEn Folkrörelse, En Konst, Ett Folkparti!,  Konst innanför ramarna tycker kulturministernStöveltramp med mockasinstegTänk analogt,  En papegoja som imiterar så gott han har förstånd, Jobb, bostäder, utbildning – Piratpartiet couldn’t care lessÄr inte Nattväktarstaten en Polisstat?, Ytterligare högervridning av regeringspolitikenVintergataModerater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten, Dr Strangelove med sitt outgrundliga leende

Bloggar: The life of Avlo, Kulturnissen, Dackefejden blir digitalSvenssonJonas Morian i PromemorianRöda Malmö,   Röda BergetTörnebohms hotspotMad WorldYrväderstankar,   Den hälsosamme EkonomistenTrollhare,   Steve LandoKrohnisktTrottens betraktelser In Your FaceHelle Kleins bloggKulturbloggen, Politikerbloggen,

Knuff
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

15 responses to “Hårt uppskruvad högervridning

 1. Ska inte Mona ge samma besked? Sverigedemokraterna är ju de sanna folkhemsnostalgikerna som inte vill annat än ha ett Per-Albin- Sverige á la 40-talet återupplivat.

 2. Man försöker ju ta snacker med dom. Men deras politik är ju så vag, sd s alltså. Så de kan ju bara slingra sig hela tiden, och sker et ngt som kaliber idag. Ja då är det ensklikda medlemmar bara. Pyttsan heller. Det är deras kultur. Tror vi får accepetera att de finns. Å låta de falla på egen dumhet. Titta bara på de sjukt dåliga jobbet de gör i landets kommuner. De kommer att avveckla sig själva med tiden tror jag. Det ska bli intressant och se dom kliva in i den stora politiken.

 3. Om du kollar min bloggpost Del II – Den sovande regeringen ZZ så ser du där att de redan gjort det – med hjälp av en länk till Helle Kleins blogg som just påminner om att Mona Sahlin och S gett besked på den punktern. Där finns också citat från Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborgs bok ”Slaget om Svenskheten” där det framgår att de borgerliga partierna och moderaterna inte gett det beskedet.

 4. Svaret med hänvisning till Helle Kleins blogg var alltså till ”Danne”.

 5. Till Rog – Jag tror inte det blir kul om de kommer in i ”den riktiga politiken”. Det har vi alla ett ansvar att förhindra.

 6. Ja vi har ett ansvar. Vilket våra politiker kommer att när dessa mörka invidider ställs inför den riktiga politiken. Det går inte ta upp ett trumfkort med martyskap eller skrika invandandrare då. Jag är helt övertygad om att de kommer falla på sin egen dumhet. Precis som Ian och Bert, men denna gången så det visslar och står det härliga till.

 7. På grund av ett den ekonomiska krisen är mycket allvarligare nu, så tror jag att primitiva, destruktiva och aggressiva krafter är mycket starkare nu. Den högervridning som äger rum står inte bara SD för – långt därifrån.

  Om vi inte återföder solidariteten mellan människor så att föraktet för svagheten mildras så tror jag politiken kan bli än omänskligare.

  Vi måste stå emot de här tendenserna till människoförakt.

 8. Är vi många blir vi starka.

  Och då minskar utrymmet för främlingshat och demokratiförakt drastiskt.

 9. Solidaritet är något som jag tror försvann i mitten av 80 talet. Det känns så iallafall. Kommer ihåg när jag var yngre och min far talade om facket och styrkan i massan. Den verkade dö efter Band Aid. Såna krafter, sånt måste fram idag. Vanliga rationella människor. Men hur fan når man dom, Ingen tycks ha tid att ta in såna budskap längre

 10. ”Massan” kan nog slungas än hit, än dit. Av högerkrafter, vänsterkrafter, diktatoriska krafter, marknadskrafter – you name it.

  Jag tror solidariteten kommer att återfödas av sig själv – när de flesta på något sätt drabbs personligt av den hånets högerpolitik som nu drivs mot allt mänskligt och medmänskligt – på arbetsplatser, i den ekonomiska vardagen, i varje människas privata och sociala liv.

 11. Och då kommer de flesta förr eller senare tvingas ta ställning – är det sånt här samhälle vi vill ha – där man slår på allt mänskligt.

  Det var ett jättebra inlägg häromdagen – jag vet inte om det var en läkare som protesterade mot nedskärningarna i sjukförsäkringen. Hon skrev det mest väsentliga – vi är alla människor – de som just nu är friska måste hjälpa de som just nu är sjuka – ”om ett år kan rollerna vara ombytta” eller något sådant sa hon.

  Och det är ju en självklarthet för alla med minsta lilla insikt om hur människolivet är funtat – vi har alla varit barn, vi blir alla gamla och dör, vi blir alla någon gång sjuka – i alla dessa situationer och många många fler behöver vi en hjälpande hand.

  Den som inte förstår det har blockerat en grundläggande insikt.

  Den som just nu är stark och har krafter och resurser över – måste hjälpa den utsatte.
  Nästa gång kan det vara tvärtom.

 12. Och det är just det som är vitsen med solidariskt finansierad välfärd.

  Därför måste vi återuppbygga och bibehålla den.

 13. Det som nu Sveriges radio håller på med tillhör gruppen bevisprovokation och är en farlig utveckling. Nästa gång kan det gälla sossarna eller annat parti.
  Vill vi ha denna utveckling i Sverige. Josefsson började lite smått tidigare! Nu infiltrerar man och vad blir nästa steg.
  Jag är – märk väl – ingen Sd:are utan ser själva tillvägagånssättet som oroande.
  Säg inte att Sahlin med Ohly i släptåg skulle kunna mäta sig med vår nuvarnade regering.
  Borg är ju för f… en Sträng i ny tappning. Var med redan på den tiden!

 14. I ett läge där SD försöker snygga upp fasaden tycker jag det är i allra högsta grad väsentligt att människor får reda på vad de verkligen står för – rasism.

 15. Jo, men visst är det bra att ta reda på var ett parti står när det gäller rasism. Det är dock tveksamt om vi ska köra med ”inflatörer” (nytt ord 🙂 ) och denna avart för bevissamling får fotfäste i samhället.
  Ser ingen faran i denna utveckling? Jag gör det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s