På väg mot ett enpartisystem

En sak är ju i alla fall säker – med såna här företrädare förstår man ju att S inte vill överleva  som parti överhuvudtaget.

Det viktiga verkar vara att skydda ledarskapet – ett staffage som inte längre för den politik man säger sig företräda. Att godkänna en ratificering av Lissabonfördraget visade ju tydligt vad det är LO- och SAP-ledningen försvarat; Marknaden framför fackliga, medborgerliga och mänskliga fri- och rättigheter. Flera domslut efter Laval har tydligt visat att det är detta som gäller, vilket innebär en mycket allvarlig försämring av löntagares rättigheter.

Och vem är det som hjälper till att driva igenom sådana försämringar av arbetsrätt, kollektivavtal och strejkrätt – JO, löntagarnas egna representanter.

Och så frågar man sig varför väljarna flyr.

Om inte LO och S byter ut sitt ledarskap kommer de inte att få en enda röst – de står ju inte för nånting.

Se tidigare bloggposter: Mona Sahlin körde över väljarna med Lissabonfördraget, Parlamentet blir Parlamentet, Den socialmoderata (M)enigheten, Hårt uppskruvad högervridning, Högerns janusansikte, Högervinden blåser upp till orkanDel II – Den sovande regeringen ZZ,

Läs:  SVD1SVD2, SVD3: ”Vilken soppa”, Expressen1,  Expressen2Expressen3Expressen4,  Expressen5,  Expressen6, Expressen7,   DN1,  DN2DN3,  AB1, Metro, Nyheter24, SVT,

Bloggar: Obekväm humorBadlands hyenaFrihet, jämlikhet och äganderätt, Kulturbloggen, Mikael Wendt bloggar, Lidingö – Sverige – VärldenPeter Andersson, Inspirone,  Livet ler, Johdan: Falsk matematik, Tommys tankar: Alliansledning eller?, Mer vänster i Uppsala: Får Schlingmann jubla?, Esbatis kommentarer: Högermajoritet med Sverigedemokraterna, Banal: Ett gapskratt till, Dagens Ledarblogg, Organisk intellektuellKulturbloggen2,  Tankar från ett rörstråk, Ett hjärta RÖTT, Scaber Nestor, NSM Sverige, Hanna Wagenius,

Knuff

Annonser

7 responses to “På väg mot ett enpartisystem

 1. Låt mig anföra en betydelsefull politisk implikation för att knyta samman förloppen.

  Jag finner ärligt talat en viss alarmism motiverad här!

  Beakta allvaret i dagens läge. Nu måste a-kassorna höjas, men är det affär för medlemmarna? För det första ser vi ingen redovisning och vet alltså inte hur mycket som bortgår i administration, och för det andra kan ju ingen vara säkra på att ersättningen inte uteblir med en eller annan mer eller mindre krystad förevändning när det kniper, SÅSOM VI DÅ OCH DÅ HAR SETT, varvid den försvarslöse medlemmen helt sonika blir blåst på sina pengar. A-kassornas integritet är alltså satt i fråga på ett sätt som å det pinsammaste förstärks genom LO-drottningens oförlåtliga magplask. Att avstå arbetslöshetsförsäkring för att i stället sköta sin a-kassa själv genom individuellt sparande kan mycket väl vara det ekonomiskt rationella alternativet för den enskilde.

  Kontentan av det här är att vi nu behöver en allmän genomlysning av A-kassorna. Det är i högsta grad en fråga för såväl gammalmedias grävande journalister som för nätets insatta och stridbara bloggare, debattörer och nätdebattörer och vanliga enkla människor med egen erfarenhet av hur det går till.

 2. Socialdemokraterna har aldrig haft ett svagare ledarskap.

  Sahlin – Lundby-Wedin – Baylan – Östros, inte kan det vara många som önskar att denna kvartett ska styra.

 3. Till Peter Ingestad:

  Är det timbrohögern som spökar nu igen.
  Att ta tillfället i akt att förespråka privata försäkringar – när fonderna kraschar en efter en och det inte finns ett öre kvar till försäkringstagarna så kanske vi får tyst på den MegaFonen också.

  Att krascha den solidariskt finansierade välfärden utnyttjas av alla som ser hur korrupt ledarskap motståndarsidan har.

  Men jag säger bara – att det korrupta ledarskapet är jämnt fördelat över hela linjen – organisation – politik – näringsliv.

  Och det är ingen anledning att överge den solidariskt finansierade välfärden – dock en anledning att byta ut ansvarslöst ledarskap över hela linjen mot demokratiskt och ansvarstagande sådant.

 4. Till TB:

  Byt ut det genast och sätt in även EU-kritiker : Anna Hedh, Morgan Johansson, Pagrotsky, kanske Sören Wibe kan lockas tillbaka och andra framstående EU-kritiska respekterare av demokratin. Även folk från LO – som inte företräder Wedinlinjens Lissabonkramande.

 5. Man kan ju alltid hoppas att Sahlin drar med sig hela rörelsen i sitt fall… det vore toppen!

 6. Jo, man har ju förstått, av övriga allianspartiers anpassning till moderaterna att döma, att ni helst ser att bara ett enda parti återstår.

 7. Förutom SD förstås, de ser ni ut att vilja ha kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s