Världskrig leder till världsfred?

Ja, det är klart. Krigar man tillräckligt länge så utbryter väl kanske till sist också den stora Freden. Frågan är till priset av hur många döda och lemlästade. En värld orkar ju inte ett ständigt pågående Bushkrig mot terrorn hur länge som helst – även om man börjar undra ifall det någonsin kommer att ta slut, efter sex års krigföring i Irak och en miljon irakier döda. 

Att Obama utmålas som en fredshjälte samtidigt som han startar en intensifiering av den romarrikiska kampanjen i Afghanistan, likt en marionett som hålls i trådarna av krigshökar, ter sig som ytterligare en körning genom den orwellska hjärntvättmaskinen. ‘Avrustningen av tankesättet om terrorbalans’ som Anita Goldman skriver om i sin artikel lyser ännu med sin frånvaro, vilket Obama gör tydligt när han fortsätter kriga.

Att dra in Europa i detta tröstlösa evighetskrig ter sig som att man låter världskriget bryta ut gradvis och omärkligt som en dödlig sjukdom.

Och så Danmark, med sin obrutet folkepartistiska främlingsfientliga strömning, i täten för detta korståg – det bådar inte gott.

Se tidigare bloggposterSvar på tal till Per Schlingmann på Newsmill, Moderater med kärnvapen för fred – till höger om neutralitetenHögerns janusansikte, Högervinden blåser upp till orkanDe högersociala spökerierna, Ytterligare högervridning av regeringspolitiken, Hårt uppskruvad högervridningStoppa rovdriftenInflationsspöket driver upp priserna, Del II – Den sovande regeringen ZZ,

En Fredsängel som fortsätter krigaDN1DN2: Fogh-Rasmussen ny NATO-chef,   DN3:  ”SD-ledare sjöng Vit makt-texter”,  DN4,   SVD1 SVD2,  SVD3: ”Statsminister med hårda nypor”,   SVD4SVD5,   AB: ”Obama bäddade för dansk Nato-chef”, AB: ”SD-ledare sjöng Vit makt-texter”,  AB3:”Grovkalibrig journlistik skjuter över målet”,  AB4,   Dagen: ”Obama togs emot som en rockstjärna”,  HD, Expressen: ”Skålade och sjöng snapsvisa om Palmemordet”, SR: ”Vit makt-musik på möte med SD-ledare”, ”Rasistiska sånger på resa med SD-ledare”,  SR3Sydsvenskan, HD2,  Expressen2,   Dagen2,  Dagen3: Hägglund kan tänka sig regera med stöd av SDSVD5,  SVD6,  SVD7SVD8,    DN, 

Bloggar: Svensson – Lägg ner krigsorganisationen NATO, Anders Wallner: Hägglund öppnar för att Alliansen regerar med SD-stöd,  Röda MalmöFokus Redaktionsbloggen: En brun skuggaMark Klamberg

Knuff

Annonser

5 responses to “Världskrig leder till världsfred?

 1. Du glömmer att det faktiskt är muslimer som dödar folk i Irak. USA försöker hindra detta. Vad okunnig du är.

 2. Det visar ju att USA:s krig knappast varit till någon nytta där.

  Dessutom råder det väl delade meningar om att det bara är ‘muslimer som dödar folk’ i Irak.

  Det håller åtminstone inte USA:s irakveteraner med om – se http://ivaw.org/ och när det gäller Afhanistan t ex här http://web.comhem.se/ex/motkrig/pdf/flygblad/wintersoldier.pdf

  Men dom vet väl förstås enligt dig inte heller vad dom talar om utan lider av samma ‘okunnighet’ som jag då eller?

 3. Hej!

  Vill tipsa om en artikel på Second Opinion:
  http://www.second-opinion.se/so/view/321

  ”USA:s president Barack Obama vill se en värld utan kärnvapen, rapporterar Dagens Nyheter. –Dubbelmoral när han inte är villig att dra tillbaka robotsköldarna från Polen, menar Anna Ek, ordförande för Svenska Freds. Och Martin Goliath från Totalförsvarets forskningsinstitut reder ut vad Obama egentligen lovade.”

  Gå gärna in och tyck till!

 4. Ja, jag vet inte, NATO-generalerna verkar rätt krigssugna – de talar om “mindre kärnvapenattacker” till och med som möjliga scenarier. Och det var väl bl a just den NATO-generalen – se http://www.guardian.co.uk/world/2008/jan/22/nato.nuclear – som nu är påtänkt för posten som EU:s “utrikesminister” – se http://www.nejtilleu.se/nyhetsbrev/pdf/Nyhetsbrev.0901.pdf
  Och så det här utvidgade kriget i Afghanistan, som han just dragit in Europa i.

  Obama verkar vara en marionett för helt andra intressen än fred.
  Som jag ser det kan det lika gärna visa sig att han just startat Tredje Världskriget.

 5. Danne

  Inledningsvis dödades tusentals av amerikanarna och ett helt gäng journalister som befann sig i civila byggnader, bara det krigsförbrytelser. Det är terrorism att använda våld i politiskt syfte. Man får inte röra civil infrastruktur eller attackera civila. Det fanns inga utländska terrorister när de invadera. De etniska och religiösa motsättningarna var inte motivationen till att begå krigsbrottet.

  Nemokrati

  Ja att använda kärnvapen bidrar säkert till att ingen annan vill skaffa det fort… Som tur är, är det inte just dessa extremister som bestämmer över kärnvapenkoderna.

  Afghanistan har vi inget att göra i, ge de bistånd istället. Avmilitarisera väst. Målet verkar ju dessutom vara att exportera fattigdom, se till att dessa människor inte söker sig till väst och döda alla som protesterar mot rådande situation. Denna världsbild inom militären måste vi göra något åt, vi har den i Sverige också. Det är i princip ett dokument som säger vi behöver begå brott mot krigets lagar samt FNs stadga och ta bort veton mot ”insatser”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s