Desto muntrare i de Bruna paraderna?

Sanna Rayman på Ledar-redaktionen förnekar sig inte. Tidigare har hon skrivit klämkäcka inlägg om den Nya kulturfientliga kulturpolitiken där rubriken var ”En Kulturkänga åt Vänster” (visserligen efter kritik följt av en åt Höger men det var lite till nöds).

Nu fortsätter de stövliga klavertrampen och rubriken för dagen blir då Första Maj lär bli dystert i år. Ja, med de kängorna från höger lär det nog bli Bruna parader som dominerar gatubilden istället. Och kanske ännu fler, något mindre  finkulturella kängor åt Vänster.

För min del hoppas jag att både S och LO snabbt får ett värdigare ledarskap, som kan ta upp kampen mot den mer än lightbruna höger som nu klampar framåt med stolta och sturska Storm-steg.

Att de borgerliga regerade med stöd av Ny Demokrati vid förra klippekonomikraschen på 90-talet är ju en västanfläkt i jämförelse med att regera med stöd av SD. Som sagt högervinden blåser upp till orkan.

Särskilt som det också sammanfaller med att regelrätta fascister från Italien nu sätter sig i samma partigrupp som KD och moderaterna i EU-parlamentet. Ett land vars ständigt lika Clownaktigt Leende Premiärminister vårt statsöverhuvud alldeles nyss flitigt skakat hand med.

Det sammanfaller nämligen också med att Göran Hägglund nu plötsligt uttalar sig om att han inte ställer sig negativ till alliansregerande med stöd av SD vars sånger vi därmed redan hör eka av triumf mellan husväggarna. Tillsammans med annat skrål och handgemäng i de mörka gränderna. På Första Maj.

I sitt förra inlägg på Ledar-bloggen så skrev Sanna som avslutning ”En intrikat organism, den där arbetarrörelsen”.

Jag skulle vilja avsluta med en parafras på det:

En inte särskilt vare sig diskret eller charmig rörelse, den där borgerligheten.

Läs Bloggarna: Grafström, Björn Wadström – ettan: Är Reinfeldt nazist?, Aktuellt från ett kafébord: SD och Palmemordet igen, Vi i Sverige: SD missgynnas inte av media, Anna-Lena Lodenius: Nazistmarscher på SDU-mötet,  Kulturbloggen: Varför bryr sig Expressen, Aftonbladet och DN inte om att KD kan tänka sig regera med stöd av SD?,  Ulrika Falk, Oscar Fredriksson (c): Rasistiska sånger inom SD, unt.se – Ledarbloggen: Inte överraskande, men bra att det visas öppet, Kent Persson (m): Rasismens fula ansikte visar sig igen,  Banjo: SD tar ton, Selig.se: Rasister är rasister är Sverigedemokrater, Mother! Oh mother, Blog! Blog!: Sverigedemokraternas nynazistiska historia, Svensson: Nazze-SD, Kryssa Åsa Westlund: Varför svarar inte Reinfeldt på om han kan tänka sig regera med stöd av SD? Blatte i Svenneland: Jag tycker om alla men ‘dem’ är för många, Peter Andersson: Ohyggligt allvarligt läge för S, Frykmans liberala blogg: Sverige är blått,

Se även: DN1,  DN2,  DN3, DN4,   AB1AB2 AB3AB4,  ExpressenSVD,  SVD2SVD3 SVD4SVD5

8 responses to “Desto muntrare i de Bruna paraderna?

 1. Arg ung vänster. Bästa reklamen för borgerligheten.

 2. ”Arg ung vänster” – vad får du det ifrån.

  Ja, om det skulle förhålla sig så, så kanske det är en bättre reklampelare än SD, särskilt med tanke på vad det rapporteras att de sjunger och skrålar om, bakom kulisserna. Fast det kanske inte borgerligheten tycker (med tanke på vad som tidigare framsipprat ur valstugor och annat) och om så skulle vara fallet, så är de ju värda varje skarpt formulerad kritik de kan få.

  För det är ju faktiskt inte ens tillåtet med vit-makt-musik eller hets mot folkgrupp och rasism.

  Och att man kan tänka sig att regera med stöd av SD, så har det underkvalificerat vilket parti som helst från regeringsmakten, hur klantiga de politiska motståndarna än varit i övrigt.

 3. Och vad blir Monas nästa genidrag, timeout, kanske?

  *håller andan*

 4. Det är alltid intressant att se somliga som påstår sig stå för demokrati och yttandefrihet i verkligheten visar sig inte står för någotdera.
  Du borde ta bort kommentarsfunktionen eftersom den uppenbarligen inte fyller någon egentlig funktion.

 5. Bloggen är modererad och det betyder att inte alla kommentarer läggs ut direkt utan ska först godkännas av bloggägaren.

  När det gäller inlägg som jag anser olämpliga pga att personliga uppgifter lämnas ut eller att kommentaren innehåller försvar för rasism, eller bara innehåller skällsord, så tar jag bort dem.

  Det kan också vara så att diskussionen blivit inaktuell efter tio-20 dagar eller så och då är det inte säkert att jag lägger ut kommentarerna längre på det inlägget, ifall den kommer in så långt efteråt.

  Jag försöker följa ungefär samma regler som jag sett att flera dagstidningar tillämpar.

  I början var jag också så pass ovan att jag schabblade bort en del på grund av att jag inte riktigt visste hur man skulle administrera bloggen. Den är ju inte så gammal när allt kommer omkring utan startades i slutet av 2008.

 6. Karl Johansson

  Vad menar du med att Hägglund kan tänka sig regera med stöd av sd? Själv säger han ju att det aldrig blir aktuellt med något samarbete med sd.

  Det Hägglund sa var att Sverige måste ha en regering. Om sd väljer att lägga ned sina röster och det resulterar i en alliansregering eller en rödgrön regering så får det väl vara så. Men att Hägglund skulle ha öppnat för att sd skulle ha något som helst inflytande på politiken vore oförskämt mot Hägglund…

 7. Du ser ju i bloggposten var jag hämtat informationen – från Dagen.se – där stod det om att Göran Hägglund öppnat för att regera med stöd av SD – att Sverige måste ha en regering är ju ingenting som någon kan förneka. Men jag ska citera för att vara tydlig och då gör jag det från Dagen. Där är rubriken för det första ”Hägglund kan tänka sig regera med stöd av SD”. Sedan anges det i citat att Göran Hägglund sagt följande:

  ”Sen är det ju så att om svenska folket i ett val väljer in politiska partier och vi får en situation där vi har svårt att ordna en regering, alltså Sverige måste regeras, jag vill aldrig ha ett organiserat samarbete med partiet, men, vi måste se till att vi har en regering. Därför går det aldrig att säga att man aldrig någonsin kommer att finnas i samma parlament som SD, då finns det en möjlighet för en Alliansregering att fortsätta och regera och SD har då möjlighet att antingen fälla den sittande regeringen, alliansregeringen, eller att stötta en s-regering och då… Så att det går inte att utesluta om vi hamnar i en svår situation.”

  Källa: http://dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=166946

 8. Bra skrivet. Håller inte med om allt du skrivit men jag tycker det är jävligt bra att du får din åsikt hörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s