100 anmälningar av polisvåld under G20 i London

Nu har det framkommit, att Ian Tomlinson inte var den ende som drabbades av polisbrutalitet och övervåld i samband med demonstrationerna under G20-mötet i London.  Över 100 anmälningar om polisvåld rapporteras ha inkommit.

Ytterligare exempel på hur vinsterna privatiseras och förlusterna socialiseras framkommer också på Island, där det råder ekonomiskt kaos i finanskrisens spår. Folket har gett makten till de rödgröna och plundrade småsparare  kräver att de ansvariga på banker ställs inför rätta.

Banker som gömt undan pengar i skatteparadis i Karibien samtidigt som tusentals småsparare blivit av med sina pengar. Här sägs också att 30 000 tyska sparare förlorade miljoner euro. Chefen för Centralbanken David Oddson har vägrat avgå, trots att han utpekats som den högst ansvarige.

Som sagt nyliberalismen faller men vår regering fortsätter att privatisera vinsterna och socialisera förlusterna, samtidigt som massarbetslösheten sprider sig som en skogsbrand över landet.

Se tidigare bloggpostRedan en Polisstat – polisbrutalitet och repression, Hjälp till att rädda Internet 2,  Hjälp till att rättssäkra Telekompaketet – 138 och 166 ska med! 

Läs även: Expressen – Elmehagen krävs på 28 miljoner,  DN,   AB,   SVD,   DN2SVD2,  SVD3DN – Din pension blir lägre än alla förhandsbesked, SVT – Finansoron störst i Finland,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.