Ställ frågor till regeringen om Telekompaketet – MAYDAY 5 MAJ!

MAYDAY 5 MAY – Telekompaketet!

Jag vill påminna alla om att ställa frågor till regeringen om Telekompaketet och maila dem redan nu till telekompaketet@enterprise.ministry.se. Jag tycker att det är viktigt att vi påminner regeringen om att Internet är gränsöverskridande och att vi behöver Citizens’ Rights Amendments som bindande artiklar i Telekompaketet för att man ska kunna anse att demokratiska och medborgerliga fri- och rättigheter samt inte minst rättssäkerheten tillgodoses. Därför bör regeringen ställa sig bakom CRA och Kräva att tilläggen införs i Telekompaketet för att säkra att inte medborgerliga fri- och rättigheter kränks av EU.

GÖR DIN RÖST HÖRD NU – SEN KAN DET VARA FÖR SENT! Demokratin måste säkras!

Om regeringen vill räkna sig som demokratisk stöder den ett Medborgarrättsskydd i Telekompaketet. Det är ett gargantuanskt paket som kommer att påverka alla Europas innevånare för lång tid framöver.

Det kommer att sätta sin prägel på det offentliga samtalet och alla demokratins viktiga och mest avgörande områden; yttrandefriheten, opinionsbildningen, kultur- och kunskapsutvecklingen, den kritiska granskningen av makten, medborgarinflytande, demokratiskt deltagande osv. Ett Medborgarrättsskydd är OUNDGÄNGLIGT!

Då bara ackrediterade journalister är inbjudna till det journalistseminarium om Telekompaketet som regeringen anordnar Måndagen den 4 maj klockan 13:00-15:00 (plats om var det kommer att äga rum meddelas endast  till journalist som anmält sig i svarsbekräftelsen, varför det inte går att berätta om var) är det av än större vikt att medborgarna också ställer SINA frågor – då man ju ofta har sett att media bara sväljer vad makthavarna säger. Så om inte Du ställer Dina frågor, kanske inte de KRITISKA FRÅGORNA kommer att ställas överhuvudtaget. Den ‘tredje statsmakten’ glömmer ju numera många gånger bort sin huvudroll, som just är att GRANSKA MAKTEN.

Det är vi som måste leva under lagarna – och när vi knappt får nån insyn i lagstiftningen – så är det viktigt att vi gör vad vi kan för att göra våra röster hörda, medan det fortfarande är möjligt.

SOM SAGT – Ställ Dina frågor till makten – då du inte kan räkna med att media gör det.

LÄS: TelecomsEurope – ”EU Council in secret talks to introduce net discrimination” – Enligt denna artikel säger medborgarrättsorganisationen La Quadrature du Net:

In the latest text presented by the Council, operators may impose any limitation as long as they inform the consumer. This total freedom of providers to limit offers is particularly dangerous in markets that are prone to cartels or oligopoly. It pretends to encourage innovation and growth by restricting services in order to make consumers pay for removing those restrictions. This approach is a scam pushed by AT&T and defended by the UK network regulation authority Ofcom and the UK government.

Läs även: DN1,    AB1,    SVD1,    DN2,   Expressen,     Expressen2,

Läs bloggarnaFarmorgun i Norrtälje,    Intensifier,      Jens O,   Jens O 2,     Snowracer,   Erik Josefsson,  Mikaels blog,   Soundless in a soundless world,   Intensifier 2 – Kompromissregeringen och näringsdepartementet får stå oemotsagda,    Intensifier 3 – Om Citizens’ Rights Amendments,    Cybernormer.se,    HAX,     Farmorgun i Norrtälje – Att agera som medborgare i Europa,     Mark Klamberg – Ett dilemma för liberala bloggare,   satmaran,     DOOM4 – En nätpolitik som står upp för grundläggande fri- och rättigheter,   Intensifier – Telekompaketet – Fas 2 – Sista slutspurten,   Mitt-i-steget!,    Svensk Myndighetskontroll,     Carollogos ”Urgent – The Fate of Internet Users’ Rights in the EU” (Det är viktigt att vi också försöker knyta kontakt med medborgarrättsvänner över språkgränserna för att öka trycket på parlamentet inför omröstningen i plenum 5 maj)
Sätt tryck på media att ställa kritiska frågor och skapa debatt även om det sker i elfte timmen!

Till sist: Knuff

Annonser

10 responses to “Ställ frågor till regeringen om Telekompaketet – MAYDAY 5 MAJ!

 1. Det är bra att så många som möjligt, hänger på här och ökar trycket. Både mot regeringen, som inte vill backa dessa skrivningar. Men även mot EU parlamentarikerna, inför plenum den 5 maj.

 2. Jysst att du uppmärksammar, för det är ett evigt slit. Och vi behöver vara många. Frågan berör ALLA, och jag tror inte att man fattar i allmänhet vilka oerhörda konsekvenser det här kan få. Att ge så fria händer till styrning av Internet – det kan bli riktigt obehagligt.

  Det du skrev tyckte jag var jättebra – att vi måste samarbeta i hela Europa – alla är vi internetionalister – åtminstone än så länge.

  Lustigt att just EU som pratar om ‘inre marknad’ och ‘fria rörligheter’ agerar så här.

  Ett enda skämt.

 3. Kul att piraterna nu tar över makten i EU … eller vad menaar du?

 4. Till signaturen ‘Gubben’:

  Om du tolkar det så så får du nog läsa på lite bättre – se t ex https://komigenuva.wordpress.com/2009/04/29/hurra-det-ar-var/ och tidigare inlägg t ex https://komigenuva.wordpress.com/2009/04/23/piratpartiets-ideologi/

  Medborgarrätt på nätet berör alla – det behöver man inte vara piratpartist för att vilja kämpa för.

  Den som drivit dessa frågar hårdast i EU är t ex Eva-Britt Svensson (V). Hon har kämpat i många år med berättigad EU-kritik.
  Det finns även andra parlamentariker som är kritiska till Telekompaketet – dessa frågor berör över partigränserna. Övervakning genom FRA, datalagringsdirektiv, europeisk arresteringsorder, hemlig avlyssning m m är antidemokratiska tendenser som vi alla bör bekämpa tycker jag. Nätneutraliteten är något som vi alla behöver för att demokratiska fri- och rättigheter skall säkras i ett digitaliserat samhälle – se t ex vad Tim Berners-Lee säger, som uppfann Internet. http://www.youtube.com/watch?v=Jev2Um-4_TQ
  eller här http://www.blackouteurope.eu/

 5. Pingback: Rädda Internet 2.0 genom att stödja Citizens’ Rights Amendments « DOOM4

 6. Det finns mer på området ‘nätneutralitet’, av Daniel J. Weitzner. ”The Neutral Internet: An Information Architecture for Open Societies”

  Fick tag på den länken via Jan Sjöholm.

 7. Hej, det är fint att vi kämpar tillsammans. Jag föreslår att vi slutar kriga om vem som drivit frågan hårdast, men om du nu ändå vill bråka om detta så tror jag att Carl Schlyter (mp) vinner med hästlängder,
  http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=11913&number=169085

 8. Detta var ju ett svar till signaturen ”Gubben” som kritiserade mig för att ta parti för Piratpartiet för att jag engagerar mig i denna sak. Du får ju kolla lite innan du skriver.

  Dessutom är det väl knappast vänsteranhängare som tagit upp denna sak – om vem som engagerar sig mest – överhuvudtaget, utan istället andra som anklagat vänstern för att inte engagera sig – se t ex http://ledomainedanais.blogspot.com/2009/04/kriget-mot-natet-blir-inbordeskrig.html

  som avslutas

  ”Den franska vänstern har alltså äntligen insett den politiska sprängkraften i dessa frågor. Och de har beslutat sig för att använda sig av den. Förhoppningsvis betyder detta slutet på passivitet och medlöperi.

  När skall den svenska vänstern drabbas av samma insikt?”

  Det sistnämnda av vilket jag f ö anser vara en obefogad kommentar – då ju hela vänstern kämpat i EU-frågorna i snart 20 år – t ex bildades Folkrörelsen Nej till EU 1991.

  Själv anser jag att hela frågan i allra högsta grad är en fråga även för de etablerade partierna – BÅDE till ‘höger’ och till ‘vänster’.

  Det handlar om demokrati.

 9. Ok, jag har antagligen missföstått något. Det finns absolut inget värde i att du och jag tjafsar om detta. Vi måste se till att vi vinner över skurkarna nu och för att göra det behöver vi en både en partipolitisk enighet, men också enighet oss aktivister emellan.

 10. Självklart. Vi kämpar! Och fortsätter!
  Jag gör inget annat – dygnet runt – känns det som ibland. Men vi måste fortsätta! Och inte ge upp!

  Godspeed!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s