Folkpiratpartiet, Lissabonfördraget och The War on Terror

Nu skriver den inflytelserike opinionsdomptören Henrik Alexandersson (tidigare moderat kommunpolitiker, numera nyliberal/libertariansk frihetsfrontare) som just ‘kommit ut’ som Piratpartist (oj, vilken överraskning…), att han ser positivt på att Folkpartiet gläntar på dörren för samarbete med Piratpartiet.

 ”Piratpartiet i den liberala gruppen skulle lösa upp många knutar. Denna grupp sticker inte ut lika mycket som den gröna. Och liberalerna har varit rätt rimliga i integritets- och internetfrågor i Europaparlamentet.

Detta skulle vara en lösning som alla kan leva med.”

Om detta är en ‘lösning som alla kan leva med’, som därtill ‘skulle lösa upp många knutar’ så får man konstatera, att Piratpartiet är beredda att bryta vallöften redan INNAN valet. ”Gammelpartierna” brukar åtminstone vänta tills efter valresultatet är färdiguträknat.

Folkpartiet – för att inte tala om den liberala gruppen ALDE i Europaparlamentet –  är ju, förutom förespråkare av den enda och sanna konsten, en av de absolut varmaste anhängarna av Lissabonfördraget, som Piratpartiet sagt sig vara klart och tydligt emot. Det federalistiska Folkpartiet – är också de allra varmaste anhängarna av NATOEURON, kärnkraft och hela stormaktsprojektet EU samt för en ganska hård språkkravspolitik m m gentemot invandrare, av vilka det sistnämnda gör att man undrar om de inte också tagit intryck av sin danska namne – Danskt Folkeparti.  Särskilt mycket tolerantare tycks man i vart fall inte ha blivit.

I det mysiga lilla grannlandet har vi även liberalen och tillika nye generalsekretaren för NATO,  Anders Fogh Rasmussen, vilken i sin roll som statsminister sågs som sympatisk av det riktigt äktdanska partiet. Ur piratmyllan verkar alltså åter resa sig det religionskrigiska vidunder som inte bara gått under namnet civilisationernas kamp, utan även The War on Terror.

Att kärnkraftsförespråkaren och nyliberalen Lars Gustafsson nu också ‘kommit ut’ som piratpartist bekräftar även det med all önskvärd tydlighet tidigare farhågor, att Piratpartiet för det första är ett solklart borgerligt högerparti, och mer specifikt ett nyliberalt parti. Lars Gustafsson var f ö  en av de främsta proponenterna för nyliberalismen i debatten i Sverige under 80-talet.

Carl Bildts förda utrikespolitik låter även förstå att valet av namn för det borgerliga partisamarbetet i regeringsställning – Alliansen  främst handlar om att Sverige närmar sig NATO med stormsteg.

Se tidigare bloggposter: Att äga själar,  Piratpartiets ideologi får inte ifrågasättas?, Är inte Nattväktarstaten en Polisstat?,  Det högerneutrala Piratpartiet, Högerns janusansikte, Tänk analogt, Hårt uppskruvad högervridning, Ytterligare högervridning av regeringspolitiken, En Folkrörelse, En Konst, Ett Folkparti, Lådvinshögern och EU,  Konst innanför ramarna, tycker kulturministern,  Svar på tal till Per Schlingmann på Newsmill, Moderater med kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten, Valet mellan pest, kolera och andra dystopiska folksjukdomar,

Läs även: Smedjan.com – Lars Gustafsson: ”Det onda och de onda

Henrik-Alexandersson.se – Folkpartiet utesluter inte samarbete med Piratpartiet i Europaparlamentet

Se: Expressen – Lars Gustafsson: ”Därför röstar jag på Piratpartiet”,  Newsmill – Mathias Sundin (FP): Min Facebook-grupp ”Inga mer pengar till Konstfack har blivit en folkrörelse”, Lars Gustafsson – ”The logic of tolerance”,   Politikerbloggen – ”Kasta inte bort din röst på Piratpartiet,   Sydsvenskan – ”Pirater på marsch”,  Aftonbladet – ”Nu jagar vi röster”,    Expressen – ”Europas ögon kommer att vila på Sverige” , AB 2 – Gamla M kvar i EU,   Expressen – Fredrik Reinfeldt: ”Jag vann – EU-valet 2009”, DN1,   Expressen3,   DN2,   SVD,   DN – ”Svik inte flyktingarna, Fredrik Reinfeldt”,  DN – Ingrid Elam om Anna Odell: ”Ett berörande konstverk”,   SVD – Thomas Olsson: ”Kluvna känslor”, DN – Anna Odell spelade sig själv

Läs bloggarna: Marie – ”C Magnus Berglund förklarar varför man inte ska rösta på Piratpartiet”,   Forever united – ”Nu ska alla få osäkra anställningar”, Per Altenberg – Ett liberalare Europa: ”Piratpartiet i liberala gruppen om de kommer in?”,  Politikerbloggen – Språkröret: ”En röst på Reinfeldt kan vara en röst på Berlusconi”, HAX – ”Inte så dumt”,

Claes Krantz – Investera mot snåla i senaste TV-debatten,   M-partistaten – Reinfeldt svarslös i Kvällsöppet,

Nätverket Mot krig

Namninsamling mot NATO-övningar i Sverige

Se även Knuff

Annonser

8 responses to “Folkpiratpartiet, Lissabonfördraget och The War on Terror

 1. Du dömer partiet efter deras anhängare. Vidare gör du det baserat på en väldigt liten skara av deras anhängare, hela 2 man.

  Det finns fler pirater i partiet än 2 man.

 2. Tidigare har jag blivit kritiserad för att jag går efter vad partiledaren och EU-kandidaten säger – en f d moderat respektive (högerradikaliserad) folkpartist (som stöder sig på moderata motioner beträffande väsentliga delar av partiets politik). Och nu detta. Det handlar återigen om två ytterst tongivande personer som så här i elfte timmen ‘kommit ut’ som piratpartister (efter att många redan förhandsröstat). Partiet börjar visa färg, i elfte timmen. Smart. Men nu tycker jag faktiskt piratpartiet kan sluta mörka att det är ett renodlat nyliberalt parti. Det populistiska draget framträder allt tydligare.

 3. Det finns helt klart nyliberala tendenser i medlemskaran precis som det finns folk från alla politiska läger i PP.

  Vi har alla valt att lägga våra ordinarie åsikter åt sidan för att göra något åt problemet som uppstått. Sen kommer det säkert att stå en strid om PP ska utvidgas och i så fall åt vilket håll.

  Varför skulle det vara negativt om PP gick med i den liberala gruppen? Det har ju tydligt framgått att PP går med i den grupp som mest ”ger efter” för den politik de vill föra. Om man lyckas vända många av den liberala gruppens tokigheter så kanske det är en bra idé? Dessutom har den liberala gruppen mer tyngd och om man fick med den på noterna skulle politiken få mer genomslag.

 4. Man kan inte få kakan och äta den samtidigt. Vill man hindra staten från att snoka i människors privatliv, behöver man stärka individens skydd gentemot staten. Vill man skydda människors frihet på internet och hindra staten från att övervaka människors alla handlingar i detalj finns det idag bara ett parti som driver den linjen. Och det är Piratpartiet.

  Att ge individen ett starkare integritetsskydd kräver ett starkare skydd för individens fri- och rättigheter. Har Piratpartiet någonsin gjort någon hemlighet av att man vill försvara medborgerliga fri- och rättigheter?

  Respekt för individens fri- och rättigheter är grunden för liberalismen. Jag förstår därför att dessa frågor lockar liberaler till Piratpartiet. Sedan finns det saker i partiets framtoning som kanske inte är lika liberala.

  Men gillar man övervakning så finns det andra partier att rösta på. Det är, än så länge, ett fritt val.

 5. Jag är Piratpartist sedan 2006-01-02 och jag stödjer partigprogrammet på http://www.piratpartiet.se och även politiken för EU på http://www.piratpartiet.se/eu

  Så enkel ser jag på allt detta.

  HJälösn. urban

 6. Och du missar HELT vad PP’s EU strategi är. JAg citerar. ”Inne i gruppen kommer vi att göra vårt yttersta för att övertala de andra medlemmarna att ansluta sig till våra ställningstaganden i de frågor som ligger inom vår politiska plattform. I gengäld kommer vi att ta råd av gruppen i alla andra frågor, och rösta med gruppen om vi inte har starka skäl mot.”

  NOTERA biten ”om vi inte har starka skäl mot”
  då vi som parti har förkastat lissabonfördraget så har vi starka skjäl att rösta MOT. så i det fallet KVITTAR det vad gruppen tycker i frågan.

  Men vist låt inte små saker som fakta förstöra dina påståenden om att bryta vallöften.

  /C

 7. Till Johan, Urban och Christoffer:
  Piratpartiet har gått ut med att man är ”neutrala i fördelningspolitiska frågor”. I den liberala gruppen är man inte ”neutrala i fördelningspolitiska frågor”. Det tycker jag man skulle ha varit tydlig med från början. Väljarna blir ju förda bakom ljuset.

 8. Till Ragnar Danneskjöld:
  I den liberala gruppen sitter t ex bland de främsta förespråkarna för NATO-medlemskap. Övervakningspolitiken är i stort sett en produkt kommen från USA som ett led i NATO-militarisering och the War on Terror. Att sitta med i den grupp som verkligen vill implementera Lissabonfördraget och militariseringen av EU gör att Piratpartiet inte blir en särskilt trovärdig förespråkare för den politik man säger sig vilja driva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s