Carl Bildt unnar inte ens människor mat och vatten

Jakob Lundgren (MP) redovisar i sin bloggpost ”Varken mat eller vatten är mänskliga rättigheter i Alliansens värld” att Carl Bildt vägrat skriva på en resolution som skulle göra mat till en mänsklig rättighet trots att tjugo andra länder redan skrivit på. Tvångsupprepningen av 30-talet närmar sig således sin skrämmande fullbordan. Jakob redovisar vidare att Alliansen även lagt ner sin röst när det gäller att göra vatten till en mänsklig rättighet. Människor skall svälta och törsta. Det är verkligen i raketfart som Moderaterna springer extremhögern till mötes. Fruktansvärd mentalitet har spridit sig – när man hör den Nya samhällsandan så blir man mörkrädd. Rösta ut dem innan de röker ut dig som ohyra från världens yta, på det att oljebolagsdirektörerna må sova gott på sin blodfläckade huvudkudde av illgärningar mot mänskligheten. Det oljebolagen sysslar med är förintelse – det marina livet i mexikanska golfen,  12 000 döda  och 160 000 fördrivna i Sudan ”tonas ned” till ingenting – ungefär som om ett i landet ständigt närvarande oljebolag skulle ha kunnat undgå att märka nånting sådant, och så nu – ingen mat och inget vatten till människor. Hur kan ni som röstar på dessa världsförgörare försvara ert val?

Och nu, när tillgångar verkligen behöver fördelas jämnt då de blir allt knappare – livsmedelsförsörjningen är inte helt självklar längre ens i väst, skördarna har varit dåliga, vatten börjar det verkligen bli knappt om – så behövs verkligen en sådan här markering som att göra mat och vatten till en mänsklig rättighet.

Att en sådan Allians skulle vara i ”ledningen” i valrörelsen har jag därför svårt att tro, istället blir eventuell verklig ledning  felmarginellt hjärntvättningsframkallad med borg-erliga mediers benägna hjälp. Vi har ett ytterst obehagligt samhällsklimat, med tolerans för åsikter och värderingar som bara för tio år sen skulle framstått som mer eller mindre bestraffningsbar högerextremism. Jag tycker det börjar likna nazismen.

Se tidigare bloggposterCarl Bildt och Gangsterekonomin,  Carl Bildt och Gangsterekonomin II, Carl Bildt – Besserwisser mot bättre vetande, Att arbeta för fred och tjäna pengar på krig, Alliansen leder i felmarginalen, Carl Bildt tonar nog ner det mesta, Varför måste cancersjuka jobba heltid när sjukförsäkringen går med överskott?, Svårt att genomskåda, När ska vi gå ur den här fascistdiktaturen?, Moderater med kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten II, De Nya Moderaterna och en Ny Demokrati, Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten, Del II – Den sovande regeringen ZZ,  En kall politiker fryser

Läs: Alliansfritt – Sverige står inte bakom vatten som en mänsklig rättighet, Jakob Lundgren (MP) – Varken mat eller vatten är mänskliga rättigheter i Alliansens värld, DN – FN: Rent vatten mänsklig rättighet, SVD, SVD2, SVD3, Skriftlig fråga 2009/10:166 – Riksdagen, Peter Andersson – Kontinenten Afrika – om rent vatten och oljeutsläpp, SR.se – Shell bakom enorma oljeutsläpp i Afrika, Högbergs tankar – Sverige emot rent vatten?, Martin Mobergs blogg – Rent vatten en mänsklig rättighet, DN2, AB – Politikerna tiger om varför Sverige krigar, AB – Motståndet mot insatsen växer, DN – JK lägger ned anmälan mot Aftonbladet, DN – Littorin ansöker om fallskärm,

Fler bloggar: Kommunisternas blogg, Farmor Gun i Norrtäl…, LOKE – KULTUR & POLI…, Holmqwist, henric grubbström, iakttagaren, apg29, Roger Jönsson, Truthandfiction, Ann Helena Rudberg , opassande

Annonser

6 responses to “Carl Bildt unnar inte ens människor mat och vatten

 1. astrid boman

  Så sant så sant Nemokrati. När högern har makten framträder alltid fascismen med stor tydlighet och från fascism till nazism är det inte ens ett myrsteg.

 2. Det handlar förstås i slutänden om möjligheten att göra vatten till en lönsam handelsvara, alltså allt vatten, och att i samma veva förbjuda folk att ens använda regnvatten för eget bruk, som man försökt göra i Bolivia och som man gjort i flera stater i USA.

  Gissar att Bildt ser en framtida förtjänst även på det området alltså.

 3. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-07-30

 4. Verkar vara en liten faktafelsnisse som smugit in i inlägget – det är faktiskt hela 122 stater som röstat ja till resolutionen och inte bara 20 som du skrivit.
  Rätt till mat finns dessutom redan skrivit i flera FN-dokumet (t ex art 25 i den allmänna deklarationen om de mänskliga rättigheterna samt art 11 i konventionen om de ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter) och den aktuella resolutionen handlar bokstavligen om rätten till vatten!

  Svar till Åsa från Nemokrati:

  Ok, jag tog infon från Alliansfritts post tror jag eller om det var från Jakob som länkade till Alliansfritt. Har du nån källa på det vore jag tacksam så tar jag in det i inlägget. Då är det ju liksom ännu mer apart att Sverige inte skriver på. Verkligen illavarslande.

 5. aha, ok ledsen för det – inser att det är just Konventionen om de ekonomiska, sociala och kulturella rättigheterna du hänvisar till som inte är ratificerad av Sverige. Den signerades redan för över 30 år sedan men den är över lag svårare att få länder i världen att ratificera då mat, levnadsstandard osv tydligen inte är lika viktigt som demokrati och medborgerliga rättigheter.
  Blev lite förvirrad av texten då det inte framgick särskilt tydligt.

 6. Här kommer länk till info om den i dagarna framröstade FN-resolutionen om rätten till vatten
  http://ipsnews.net/news.asp?idnews=52308

  Vad gäller konventionen om de ekonomiska, sociala och kulturella rättigheterna kom den till redan 1966. Sverige har både signerat (1967) och ratificerat (1971) den. Hösten 2008 kom ett tilläggsprotokoll till den konventionen som idag endast 33 stater signerat. Här hittar du det http://treaties.un.org/pages/ViewDetails.aspx?src=TREATY&mtdsg_no=IV-3-a&chapter=4&lang=en

  Tilläggsprotokollet handlar om att möjliggöra för individer som fått sina rättigheter kränkta att klaga och få sin rätt prövad inom FN. Ett liknande protokoll för konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter kom till i samband med huvudkonventionen och Sverige signerade (1967) och ratificerade (1971) de båda samtidigt. Uppgifterna om signering och ratificeringar hittar du i samma databas jag länkat till ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s