14,1 % är ett stort missnöjestal och 400 000 soffliggare ett underbetyg åt sittande regering

Uppenbarligen förstärker regeringens politik vanmakten bland de som ingen röst har i debatten. Snedvridningen i opinionsbildningen sätter spår. Moderaterna dominerar helt och hållet mediebilden och det ökar känslan av utanförskap bland de som drabbas av partiets politik. Folkpartiet antar allt mer skepnaden av sin danska namne. Alliansens kulturpolitik är med andra ord tom och det egna monumentala slöseriet med skattepengarna tigs ihjäl.

Det bästa rådet man därför kan ge i den här valrörelsen. Gå och rösta! Det är enda sättet att förändra situationen i det här läget. Annars lämnas fältet fritt för högern och dess populism att än mer inta maktens boningar.

Se tidigare bloggposter: (M)onopolspelet om väljarna, Den orättvisa mediebilden, Sälja ut Sverige till vrakpris – enda sättet för M att få plus i statsfinanserna, Askgrå framtid, Skattesänk Sverige tillbaka till medeltiden – eller i vart fall till ståndssamhällets glansdagar

Läs: SVD, SVD2, Expressen, DN, AB, Kulturbloggen – Alliansregeringens kulturpolitik enligt Expressen: Helt tom

Bloggar: Jonas Sjöstedt, Mikael Abramsson – Samma gamla höger,Annonser

2 responses to “14,1 % är ett stort missnöjestal och 400 000 soffliggare ett underbetyg åt sittande regering

  1. Men hallå! Det spelar väl ingen roll vem som sitter vid makten. Det är annat som styr. Har du inte förstått det än.

    Svar till Helena Palena från Nemokrati:

    Jag tycker det är populistiskt att säga så. Det gäller att så många som möjligt röstar på Vänstern för att driva politiken bort från högerextremismen, förhindra att SD kommer in i riksdagen och se till så att klappjakten på sjuka, arbetslösa, barn, ungdomar upphör. I Frankrike blir Sarkozy allt mer desperat i sina strävanden att föra ljuset bort från sina egna politiska skandaler och använda en hårt högerextrem populism – han återupprepar 30-talets förföljelse av zigenare, vill ta medborgarskapet från invandrare m m m m. Ju färre som röstar desto lättare blir det för en Alliansregering att med SD som vågmästare föra samma kjaersgaardspolitik här. Danskt folkeparti vill nu förbjuda all invandring från ”icke-västliga” länder – det blir värre och värre.
    Jag tänker rösta på Vänstern i det här valet, och hoppas att många gör som jag för att förhindra fortsatt högerextremism, förföljelse och utstötning av allt fler medborgare från samhällsgemenskapen. Till slut blir bara moderaterna och deras ”Familj” av näringslivspampar kvar.

  2. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-16 FM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s