Kraschen närmar sig och Högerpopulismen firar triumfer

Den som försöker inbilla väljarna att ekonomin går som tåget heter Anders Borg som i borga för katastrof. Hans snåla, passiva arbetsmarknadspolitik tillsammans med Alliansens utförsäljning av all allmänägd egendom är spiken i kistan för Sverige. I USA har läget inte varit värre sen the Great Depression och nu klämtar klockan även för Tyskland. När Tyskland faller så faller euron med ett brak och för övrigt även hela det Europeiska storhetsvansinniga projektet. För det är ett luftslott, har alltid varit ett luftslott och kommer alltid att förbli ett luftslott byggt av maniacs bakom vilket följaktligen tyranniet döljer sig som en dödlig pest.

The Mannheim-based ZEW Centre for European Economic Research’s index, measuring the mood among analysts and institutional investors, slumped 18.3 points from 14 in August to minus 4.3 this month, its lowest level since February 2009.

The fall represented the index’s fifth consecutive monthly decline. Analysts had predicted that the index would slip to just 10 this month.”

När det nu äntligen rasar samman (för de uppspelta dödssuckarna har varit plågsamma att bevittna) och verkligheten blir tydlig, det är då Sverige kommer att behöva bibehållen offentlig sektor och inhemsk produktion inom precis alla näringar, inte minst livsmedel och el (avreglera avregleringen omedelbart och glöm extremdyr satsning på ”ny” kärnkraft för alla pengar kommer att behövas för att klara oss igenom den extrema kris som nu slungas över oss), men även möbler, textil, och andra konsumtionsvaror för att hålla igång ekonomin, det handlar om folkförsörjning – för att undvika nödbespisning och liknande. Dessutom måste omedelbart valutarestriktioner införas.

Redan som det är är den privata skuldsättningen till utlandet tre gånger BNP vilket är alarmerande då betalningen av sådana krediter och lån rinner ut ur landet som vatten. Det är då Sverige också kommer att behöva precis all allmänägd egendom intakt för att inte total misär ska breda ut sig, med nödbespisning, kravaller, upplopp, i vilka de högerextrema kommer att visa sitt rätta ansikte.

Istället tänker Alliansen sälja ut ännu mer än vad man redan gjort. Man har inte sparat i ladorna utan istället sålt ut allt – till lägstbjudande. Därför måste de till varje pris hindras. I den kris som nu väntar oss kommer inte pengar utan täckning att vara värda något, och allt av värde säljer Alliansen ut – mark, skog, jordbruk, råvaror, mineraltillgångar, gruvnäring, Vattenfall, skolor, sjukhus, infrastruktur, kommunikationer, rubbet.

Massarbetslösheten växer – och det som framför allt oroar är att långtidsarbetslösheten växer, i USA har den fördubblats sedan Lehmankraschen. Det beror på nyliberalismens felslut – den fullständigt felaktiga tron på att ekonomin blomstrar om man flyttar all produktion till låglöneländer när det enda som i själva verket då växer är skuldberget här och tillväxten där. Och det är ju liksom det den gangsterekonomiska globaliseringen går ut på. Att helt och hållet skrupelfria profitörer ska kunna göra sig förmögenheter och förvandla svart ekonomi till vit, men utan att den blir vad vi i normala fall skulle betrakta som laglig, än mindre förenlig med humana principer. I krig finns gulaschbaroner, i depressionen lika kannibalistiska krafter.

Insatta bedömare räknar med att upploppen bryter ut i Europa inom de närmaste månaderna i allt större skala, det kan bli mycket allvarliga scenarier. Låt oss rädda Sverige. Rösta rödgrönt. För din egen skull – särskilt om du tillhör den urbana medelklass som Alliansen påstår vinner på deras politik, när det i själva verket förhåller sig precis tvärtom. Den svårt skuldsatta medelklassen med sina överbelånade bostäder är den som kommer att drabbas allra hårdast om Alliansen får som de vill:

And yet, neoliberalism is still the only language used by European politicians to confront the crisis and to face the social conflicts that will break out over the next few months.”

Läs: Seeking Alpha – Germany Heads into the Double Dip Zone, , SVD – USA:s värsta kris hittills, New York Times – Economic Data Support View of Slowdown in Europe, monsters and critics.com – German investor confidence plunges in september, , Bloomberg BusinessWeek, EverythingPR – Germany, ZEW Indicator Reflects Stagnant Economy, The Guardian – Christian Marazzi: Neoliberalism is destroying Europe

Se tidigare bloggposter: Högerpopulismen – Moderat riksdagsledamot bloggar ”Arbete ger frihet”, Vår Gud är oss en väldig Borg

Läs: AB – Pressen mot Sahlin, Expressen – En kvinna hatad av härskna män, AB – Nu tappar SD väljare, Expressen, Aftonbladet,, DN, AB2, AB3, SVD – Regeringens politik går ut på att sänka löner, Expressen2,

Bloggar:   Jämlikhetsanden, Eva Hillén Ahlström, Christian Valtersson, anybody´s place,  Luka(s) blogg

Annonser

2 responses to “Kraschen närmar sig och Högerpopulismen firar triumfer

 1. På vilket vis ger Skarsgård tyngd åt dina åsikter? ?? För att han är kändis?
  Uppvägs Skarsgård av GW Persson som röstar (KD), eller vinner Skarsgård för att han är mer kändis?

  Svar till Per från Nemokrati:

  Ja, därför att det han säger är helt sant och gäller den ekonomiska utvecklingen just nu – vilket är vad jag diskuterar. Alliansens (och EU:s högerregimers) fanatiskt nyliberala utförsäljnings- och avregleringspolitik och vad den kommer att leda till – särskilt som Tyskland nu går in i dubbeldipp och nedgången i USA är den värsta hittills med fördubblad långtidsarbetslöshet etc vilket kommer att förvärra de följder som Alliansens ekonomiska marknadsreligiösa styre kommer att få. Vilket också får mig att förstå att du överhuvudtaget inte sett klippet eller hört vad Stellan Skarsgård sa. Fortsätter du komma med kommentarer som inte är mer sakliga än så, så väntar jag med publicering tills du bemödar dig om att hålla dig till saken och vara lite mer påläst.

  Vad GW Persson har med den saken att göra begriper inte jag – man kan inte diskutera äpplen och päron.

 2. Tror du är mer svartsynt än jag till och med. Men visst det är ju så att får vsålt ut allt i Sverige till multinatinella företag och riskkapitalbolag så är Sverige därefter en lydstat till USA (troligen) och en råvaruproducerande liten kolonistat i utkanten av EU.

  Och som du säger, nu börjar det. Jag sade redan från början att EU inte alls är ett fredsprojekt utan ett krigsprojekt, och menade att det bara var en tidsfråga innan det skulle rasa samman, om det skulle ta 15 år eller 150 år, och det kan det mycket väl bli nu när ekonomin så sakteliga börjar krascha och kriserna avlöser varandra. Med den politik som står inskriven i EU:s grundlag, så kan det bara gå åt ett håll, mot katastrof.

  Svar till Kerstin från Nemokrati:

  Agree. Med det tillägget att jag tror EU skiljer sig från USA i så motto att man bär på en totalitär historia utan motstycke – som man är på väg att tvångsupprepa. Det innebär att det finns risk för folkmord på den egna kontinenten. (fast det är klart – det var ju det USA startade hela statsbildningen med kom jag på sen – det – och slaveriet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s