Rösträkningen 22.45

Enligt Nya Wärmlandstidningen så ”föll Alliansen på mållinjen”:

”Valet är rekordjämnt. Vid 22.45-tiden, med 6 054 av 6 063 valdistrikt räknade, hade oppositionen återigen gått om alliansen i antalet registrerade röster. Då hade 2 928 499 röster lagts på de fyra oppositionspartierna och 2 928 160 röster på alliansen, en skillnad på 339 röster.”

Vidare skriver man:

”Med så knappt utslag som i Göteborg och Värmland är det troligt att resultatet överklagas, skriver TT.”

Och nu har S i Blekinge (Jimmie Åkessons eget län) kommit på den fullständigt huvudlösa idén om att utpeka Thomas Bodström som den som ska ”rädda” socialdemokratin från sjunkande siffror – en av de verkliga sänkena. Man får hoppas att den framtidsorienterat sammansattakriskommissionen” sätter stopp för alla vidare spekulationer i den riktningen.

Jag tycker Mona Sahlin ska sitta kvar – för hon gjorde en lysande valrörelse. Däremot måste självrannsakan in för att betänka vilket stort misstag det var att säga Ja till ratificeringen av Lissabonfördraget – så där gör hon klokare i att lyssna på vad den Skånerepresentant sa, som intervjuades av P1.

Lissabonfördraget berör nämligen alla löntagare – både tjänstemän och arbetare – och riktningen går mot den lönedumpning som kommer att bli följden då både arbetsrätt, kollektivavtal och sist men inte minst demokratiska och mänskliga fri- och rättigheter underordnas den inre marknaden och de s k ”fria rörligheterna” när Lissabonfördraget implementeras i Europas alla krisekonomier. Minimilöner är redan lagstadgat i 20 av 27 medlemsländer. Det är något annat än kollektivavtal det. Lissabonfördraget innebar också – att demokratin i riksdagen avskaffade sig själv 20 nov 2008. Och det var därför jag startade den här bloggen. Vad tjänade alla varningar till? Ingenting. Nu står vi där – med diktaturen som grinar oss rakt i ansiktet.

EU backar in i framtiden – med ett fasaväckande manus från 30-talet. Massarbetslöshet, Massdeportationer och Massövervakning.

Läs: SVD – Rättsväsendet hotat efter SD-ökning bland nämndemän,DNDN – ”Så blir Socialdemokraterna på nytt ett statsbärande parti”, , DN – ”Fyra röster skiljer i Göteborg”, AB – Superrysaren, AB2,, AB – ”Starkt stöd för Mona Sahlin”,  DN3,  NWT – Alliansen föll på mållinjen, AB – 250 000 namn mot främlingsfientlighet,

Bloggar: Robert Noord, blogg.tianmi.info, Scaber Nestor,Zac’s åsikter på ett…, anybody´s place, Lena Sommestad, Peter Swedenmarks bl…,ardin.se, Kulturbloggen, anybody´s place, Tankar hos en Gråsäl

Se tidigare bloggpost – Det fria ordets död II – Protestera!

Annonser

2 responses to “Rösträkningen 22.45

 1. Nej, Mona Sahlin gjorde verkligen inte en lysande valrörelse. Inte en speciellt objektiv analys. Inte heller en speciellt verklighetsförankrad analys.
  Tack vara våra etablerade politikers oförmåga att presentera hållbara lösningar har vi nu också fått in SD i riksdagen.
  Du som annars brukar skriva en hel del bra, med sådana här analyser sjunker verkligenförtroendet för din blogg markant.

 2. Och just Mona Sahlins ställningstagande vad gäller Lissabonfördraget och S:s accepterande av den nya grundlagen som tar ”all makt som utgick från svenska folket” ifrån folket och lägger den i EU istället, är skäl nog att byta ut henne.
  Hon kommer aldrig att ändra sig i den här frågan, och är det några som har anledning att ändra sig vad gäller EU så är det S. Men för att det ska kunna ske måste ledargarnityret, noga utvalt just för att det ska vara EU-entusiastiskt, bytas ut helt. Det är min fulla övertygelse.

  Svar till Kerstin från Nemokrati:

  Om så är fallet – att Sahlin aldrig kan ändra sig på den punkten – så är jag enig med dig att ledarskapet måste ändras. Jag tycker sammansättningen av kriskommissionen pekar i den riktningen – då den består av EU-kritiker enligt vad jag kunde se. Morgan Johansson var väl en av de som tänkte reservera sig ifråga om ratificeringen och försökte få S att anta nej-linjen, även de övriga har uttalat sig i den riktningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s