Varför sviker löntagarna S? Svar: För att S har svikit löntagarna

Varför är det ingen i media som tar upp det självklara svaret på varför inte S längre får löntagarnas röster? Man ratificerade Lissabonfördraget över huvudet på fackets medlemmar och de egna väljarna, trots att det innebär fortsatta domar av typen Laval-domen, försämrad anställningstrygghet, minimilöner istället för kollektivavtal, och absolut inget ”socialt protokoll”, istället höjs i EU till och med röster för krav på strejkförbud m m.

Självklart röstar inte löntagare på ett sådan parti.

Flera undersökningar har visat att både löntagare med hög inkomst, akademiker och arbetare anser att ratificeringen var ett svek mot löntagarkollektivet.

Men hellre än att lyssna på löntagarna, så låter S-ledningen nu Reinfeldt söndra och härska och även skänka bort svensk statskassa till Merkel, med andra ord banar arenahögern jämn väg för fortsatt utveckling av den socialmoderata enpartistaten.

Läs: AB1, P3 – Chatt: Hur ska S komma ur krisen? (idag, kl 14.00), Partistaten, SVD, Europaportalen.se – EU-konflikt om strejkrätt under uppsegling, AB2,

Se tidigare bloggposter: När faller bankerna? – II, Minimilöner och 5 jobb för att klara försörjning?S och M sviker demokratin och Sverige – Igen!Lissabonstrategin med lönernaMona Sahlin körde över väljarna med LissabonfördragetRUT-avdrag och MinimilönerRUT-jobben – Bidde inte ens en tumme, Fredrik Reinfeldts tal: Söndra och härska

Annonser

3 responses to “Varför sviker löntagarna S? Svar: För att S har svikit löntagarna

 1. Pingback: Avgå är inte alltid att ta ansvar « Jöran Fagerlund

 2. Bra rubrik:
  Men, även om den förklarar varför väljare sviker S så gör den det inte begripligt varför väljare föredrar Moderater eller något av de andra Allianspartierna istället.
  Har du någon bra förklaring? Jag har det inte.

  Svar till Kerstin från Nemokrati:

  Väljare har redan svarat på detta – bl a intervjuades en kvinna som jobbade inom vård el likn på tv. Hon sa då, att eftersom S inte gjort något för att förbättra anställningstrygghet, arbetsmiljö, löner m fl så kände hon att hon hellre röstade på Alliansen som i alla fall sänkte skatten så att hon fick några hundralappar extra i månaden. Jag har för mig att hon sa, att hon tyvärr var tvungen att rösta så för att att omkostnader blivit så höga – boende, el osv.

 3. Pingback: Lördagsläsning v 46 « Jöran Fagerlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s