Var är Rörelsen?

Aftonbladet låter rada upp som vore de några orakel neoliberal betongsosse efter neoliberal betongsosse. Tänk om det någon gång kunde vara något annat än korrupt mygel som sätts på piedestal. Lika mycket som folket i Egypten längtar man här efter verklig demokrati, frihet, rättvisa, jämlikhet – och ekonomisk blomstring i ordens bästa, och inte sämsta bemärkelser.

De ”socialdemokrater” som endast är intresserade av att gynna sig själva och inte alls tänker på alla de som far illa, för att inte säga krossas av den neoliberala avregleringspolitiken som även blivit ”socialdemokraternas” (läs Prime- och arenahögerns) signum, varför är det just de som räknas som ”tongivande”?

Är det bara för att de varit med så länge att de växt fast som stenstoder i de glättigt politrukhyllande morgonsofforna? Likt den mumie som nu talar till folket i Egypten, så att skorna åker i vädret och marschen mot presidentpalatset och tvhuset  resolut inleds. Likt den taltratt för petroleumekonomiska bonusintressen i USA, som tror att ordet Change stavas växelpengar till folket.

Kjell Olof Feldt avskaffade valutarestriktionerna det banade väg för skattesmitarpolitiken med ‘roadmap’ till Caymanöarna. Sahlins och Lundby-Wedins ratificering av Lissabonfördraget leder till lönedumpning där lönerna tillåts sjunka i takt med inflationen precis hur mycket som helst när reglering mot index förbjuds i mars 2011 för att rädda den räddningslöst förlorade eurons för alltid evaporerade soliditet, och ”förnyare” banar slutligen väg för Sveriges andra Nya Arbetarparti, där ordet ‘solidaritet’ hamnar på museum en gång för alla.

Läs: Expressen – Hetaste kandidaterna till partiledarposten (min anm Expressen ”avslöjar” att Svenskt-Näringslivfinansierade Primehögern gjorde bra ifrån sig på sin turné i partidistrikten med sin Kreab-inspirerade ”valanalys”),

aftonbladet.se

Nu sågas valet av S-topparna

Bloggar: Roger Jönsson (s)VikströmessbeckJOHANNA GRAFthe Campaign DossierMartin Mobergs bloggPolitik och poesiAlltid rött alltid r…JämlikhetsandenUtsikt Från Ett Takoch Peter Andersson – me…

Se även: LO-tidningen – De tyska lönerna har stagnerat, Wall Street Journal – CORRECT: EU SUMMIT: Leaders Rebuff Franco-German Euro-Zone Economic Plan (min anm the Real Road to Serfdom), LO-tidningen: Fuck-off- och fuck-you-länder, LO-tidningen Opinion: ”Hela partiledningen är komprometterad”, LO-tidningen – 2011 – En titt i kristallkulan

Se även tidigare bloggpost: Lönerna i Tyskland = Sverige i framtidskikaren?


Annonser

One response to “Var är Rörelsen?

 1. sinikka naumanen

  Förändring i högsta GRAD behövs i Sverige!!
  VI säger att VI har DEMOKRATI och FRIHET!!!
  Vilken FRIHET??
  OM någonsin så är i så BUNDNA till Lagar o Regler och Regelverk som kan vändas och vridas dit man vill , beroende vem vill vrida samt vem sänder signalerna!
  Man kan säga att Lagar och Regler det fattas inte minsann men hur dessa används och mot vem samt mot vilket syfte ja där kan vi diskutera till det oändliga.
  Har på KÄNN att Det lutar åt helskotte med nuvarande system, men måste påängte3ra att det var inte bättre när sossarna styrde heller!!
  Samtidigt som vi har nästan alls slags FRIHET så har vi nästan ingen frihets alls!!
  Mycket motsägelsefullt men det är så jag upplever det!
  Är bosatt i Nynäshamn och kan bara ta ett exempel om Skjukhuset här det är privat numera, finns ingen eller nästan ingen ordning alls, läkarna stannar inte man kan ju fråga VARFÖR??
  Nynäshamn är ju väldigt vackert, även läkarna skulle må säkert gått att bo här!
  Nej av någon anledning stannar inte läkarna det byts hela tiden…har inte haft under dessa 6 år snart jag har bott här , tror har haft samma läkare 1 gång max!!
  Samma säger många andra som går här hos vårdcentralen…kan detta beror på att läkarna betalas kanske per patient??Svara den som kan svara!
  Jag frågade läkaren tre veckor sedan ,hur lång tid har du för mig hon tittade på klockan sa 20 minuter…jag frågade har du tillgång till mina journaler..svar-bara två åt tillbaka ser vi i datasystemet..jaha..20 minuter är ingen tid om man måste berätta sin sjukdomshistoria som alla vettiga läkare MÅSTE veta..sedan undersöka i all hast blodtrycket som man egentligen bör vila en tio minuter innan, så har jag lärt mig när själv arbetade förr i vården..sedan tar det tid att redogöra vilka mediciner är slut , vilka behöver förnyas, vilka prov måste göras eventuella röntgen undersökningar lite tid att fråga om medicinernas eventuella biverkningar kanske fråga om eventuell rehabilitering..nej detta är inte klokt jag menar inte att dessa läkare behöver ta en timme till patienterna men Logiken säger ju att ekvasitonen går inte ihop…tiden räcker bara till högst att man hinner med halva vad man borde ha fått att känna sig nöjd som patient….fast jag hade skrivit ner alla frågorna alla medicinerna..alla övriga frågor som jag anser har rätt att veta..så glömdes blodtrycket att kollas…men det klarar jag själv tack o lov men dessa andra som inte kan ?Hur går det för dessa människor!!!
  Det är bara en kille som skötare där man tar blodprover , han stackarn får skällning att folk får vänta så länge..han gör sitt bästa men man ser att han är stressad!Vad är det SAMHÄLLET vill är det BARA pengar..eller dessa Vårdbolag!!Eller vill de att folk ska dö??
  Varför är det så tyst kring dessa frågor??
  Varför tolererar vi så mycket??
  Vågar vi inte längre föra fram våra åsikter utan att vara rädda för repressalier kanske konsekvenser att vi förlorar jobbet??
  Saker som BORDE gynna ALLA Levande varelser ??Eller gäller dessa frågor redan DÖDA eller snart döende??
  Ja det är den STORA frågan-Kalla ledare..folk som inte ska sitta kvar som har gjort mycket skada undrar Varför tex..Wanja Ljungby-Wedin sitter kvar…med alla dessa misstag hon gjort som Fackets ORDFÖRANDE…med enorma löner så måste även hennes mans resor eller resa betalas via våra skattepengar!!?
  Nej nu räcker detta medstrykande av dessa omdömeslösa personer i höga poster- jag ser mer än gärna en ändring a politiken!
  Visst har det varit en global ekonomisk kris i så gott som hela värden men det förklarar inte dessa vindar som blåser åt fel håll även i Sverige!
  Folket reser sig sist när de har fått nog så som det ser ut i Libyen, samt andra arab stater borde vara en varningssignal..många skrattar nu när det läser vad jag skriver..men skrattar bäst som skrattar sist fast detta är inget att skratta för!Högst allvarligt! Sinikka Naumanen författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s