När Borg-bubblan brister blir Sverige ett U-land

Anders Borg påstår att han är orolig för bobubblan. Varför har han då fört en politik som blåst upp den? Domedagsmaskinen.

Läs: Mikael Nyberg, Clarté – Den pantsatta välfärdens land

SR Ekot – Svårare få fram underlag om inkomster – Citat: Som Ekot kunde berätta i går så fortsatte inkomstskillnaderna att öka i Sverige under 2009. En av orsakerna är att kapitalinnehavet bland de förmögna ökat under en lång period.  Men exakt hur mycket det ökat är omöjligt att säga eftersom underlaget för statistiken försvunnit.

Läs även: AB – SLAKTEN, DN – Kraftig ökning av sjukdagar, AB2, Expressen, AB3, AB4, Expressen – Damberg redo att ”kliva fram”, SVT – Länderna där folket gör uppror, DN2, AB5

Se tidigare bloggposter: Den Nya Högern – Yta, Utseende och Falska ExaminaSent ska (S)yndaren vakna – Stagflationen har kommit för att stannaPrimehögern (Svenskt Näringsliv) styr (S)kenprocessenAnders Borg ljuger – Sverige tvingas visst bidra till ESM

Bloggar: Katarina Nyberg FinnVi har räknat på det…,Björn AnderssonAnnarkiaEtt hjärta RÖTT,AlmegabloggenAlliansfritt SverigeSVENSK MYNDIGHETSKON…Martin Mobergs blogg,Minamoderatakaramell…Röda Malmö, Kyrkdalsbosse,

Annonser

9 responses to “När Borg-bubblan brister blir Sverige ett U-land

 1. sinikka naumanen

  -Det finns två olika slags bobubblor att vänta den ena ärdessa höga priser påvillor samt bostadsrätter (Vissa områden iaf!)
  Anders Borg samt andra regeringpartier bär en skuld i så fall samt bankerna och bankernas värderingsman /kvinnor.!
  Vissa områden somStockholms city ,tror jag inte att Bobubbla kommer att komma,priserna kommer att stagnera..men dessa kommer inte dramatisksjunka det tror jag inte ,det finns en alldeles för lång kö och finna s alltid folk som tjänar bra med pengar och vill Bo istan..samt att det flesta företagen som pengarna rullar mest in o lönerna är höga ligger i STAN..Banker o diverse andra bolag.

  Den andra Bobubblan det är att det kommer inte räcka någonstans detta bobyggande somhar lovats i storstadsregionerna det ärjag helt säker på….skavibetala från våra skattepengar Hotellrum till folketsominte har någonstans o bo,kanske en bra affär för många hotell/hotellhem..men absolut ingen bra affär för oss skattebetalareeller varken förmännisko utan bostad oftast socialt utslagna mer eller mindre..många föräldrarförlurar en del av sitt botilläggnärman har en ungdom kanske två eller tre…som äri 20års åldern eller äldre pga detta det är klartatt socialen måste träda frammedförsörjningdstöd men detta ärväl intenån längretids lösning förvarken den ena eller denandra…Ärhelt säkerpåatt detNya moderaternakommeratt förlura nästa val om inte Bostadsbyggandet 3 dubblas och fort i storsdtadsregionensamt om man inte hittar arbete till Ungdomarna ,även tilldessa grupper somstårlängst ut från arbetsmarknaden..om inte kommunerna sökermerapengar SOM finns hör och häpna ikassornaoch väntar bara att kommunerna söker men bara 33 kommuner av landets 290 har sökt!!!500.000,miljoner finns en halv miljard och bara bråkdelen har ansökts!
  Förklarningen har varit mestadeles att kommunerna vet inte vem ska driva verksamheterför för dessa grupper som har tex. ett funktionshinder…Skamligt!
  är! SinikkaNaumanen författare ”Vem ska ta ANSVAR?” samt ”Häxkitteln”

 2. sinikka naumanen

  Det Nya Moderaterna gav ett hopp när dessa tog stafettpinnen-04-!Jag röstade för detta Parti då..helt enkelt att var så missnöjd med sossarnas hantering för många saker…tyckte att dessa hade spårat fullständigt från denna socialism som fanns tidigare men då får man leta sig före 70-talet någonstans!!
  Reinfeldt samt Anders Borg dessa två herrar som jag såg upp till ett par år börjar glida från mina drömmar…man ser att UNGDOMARNA och deras ARBETE tycks har glömts bort speciellt för dessa som har något funktionshinder tex ADHD, ASPERGER, PANIKÅNGEST,MISSBRUK, ADD osv..HÖR och HÄPNA..Lyssnade på Radions P1 förrra veckan där sades det att Regeringen har anslagit en halv MILJARD !!Till dessa åtgärder att hitta olika projekt som leder till arbete för dessa grupper…AV landets 290 kommuner hade BARA 33 SÖKT ..man frågade kommunerna , varför man inte söker så svaret var hos det flesta kommuner var ATT DE HAR INTE FOLK SOM KAN ÅSTADKOMMA dessa Projekt eller åtgärder!!Då måste man väl ha ett övergripande ANSVAR från REGERINGENS sida att Projekt startas, visst är det inte ALLA som är kapabla , långt ifrån…men det är inte så konstigt för samhället har lämnat detta mycket åt Ideella föreningar där oftast dessa ELDSJÄLAR finns som Ledare..men dessa är vanliga människor och oftast fortvarande i arbetet och behöver försörja sig vid sidan av sitt förenings engagemanget ..så dessa personer behöver en lön på ett eller annat sått, DETTA måste ses om och DET NYA MODERATERNA tillsammans med sina Allians Partier bör gå i spetsen..för lämnar man dessa grupper utanför ja då kan vi stå som ett U-Land om några År! Det kan gå FORT när Tåget väl börjat rulla! Sinikka Naumanen Författare

 3. Pingback: Ghost lilla Mirakel « skvitts

 4. Pingback: En viktig del av av vår historia « skvitts

 5. Pingback: Försäkringskassan som utpressare! « skvitts

 6. Pingback: När människan inget har kvar | skvitts

 7. Pingback: Dagens recept | skvitts

 8. Pingback: Folket och makten | skvitts

 9. Pingback: Bättre förr | skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s