Demoskop – Moderaterna sjunker kraftigt

I Demoskops senaste opinionsmätning sjunker Moderaterna med 4,4 procentenheter och S backar något till 29, 3 procent. Vänstern och MP går framåt.

Är det någon som är förvånad? På måndag träffar socialförsäkringsminister Kristersson och arbetsmarknadsminister Engström rådet i EU för att diskutera Europa2020-strategin, och medlemsländerna uppmanas då av ordförandelandet Ungern att fokusera på ”behovet av sysselsättningsvänliga skatte- och bidragssystem, flexicurityåtgärder för främjandet av ungas deltagande, pensionsreformer”, dvs fortsatt masslakt av socialförsäkringarna.

Ska vi gissa på ett femte jobbskatteavdrag (och rusande räntor, mat-, el-, bensinpriser), mer brutala utförsäkringar, lägre ingångslöner, fler förändringar av LAS-regler och höjd pensionsålder?

Självklart går alla med på det. Eller hur? Beordrar Reinfeldt övertid så ställer alla upp tills de stupar.

Primegate förtigs. Paramilitär polis och säkerhetspolis införs. I kombination med att en yrkesarmé tar över efter värnplikten. The Libyan style.

Läs: Gösta Torstensson (Folkrörelsen Nej till EU) – EU attackerar löntagarna

Läs: DI.se – Kraftigt tapp för Moderaterna, Privata Affärer – Börsen litar inte på BorgNy Teknik – FRA ska signalspana åt polisen, SVT – S och Alliansen gör upp om signalspaningWSJ.com -The Euro Zone’s Road to Recovery Keeps Getting Bumpier, AB – Måste LO göra slut med socialdemokraterna?, SVDDI.se – Borallyt är över, ExpressenDI.se – Mer coco i bankerna?, DI.se – Jurist sågar Riksgälden, DI.se – Världen dryper av hans oljepengar, E24 – Oljeberoendet fortsätter öka, E24 – Statligt fiasko i förhoppningsbolag, E24 – Ingves avslöjar: ”Krisen är över”, AB – Han kräver rätt väder, AB2, SVD – EU monterar ned yttrandefriheten, Expressen – Nätanarki är öppet mål för despoterna, DN – Säpo ska få rätt att signalspana,

Se tidigare bloggpost: Dagens rekommenderade länk – Charlotte Therese Björnström – Stöd Påskuppropet!

Bloggar: Polisstaten – Hur gick detta till nu då?, Scenario – Inte bra, Reinfeldt, I hell-mans värld, Den hälsosamme Ekonomisten, Brockmans blogg, Farmorgun – Är en konstruktiv dialog möjlig?, Kulturbloggen, Sysadmloggen – Ser inte folk lögnerna?, Röda Lund, Lasses blogg – Gemensamma problem

Annonser

3 responses to “Demoskop – Moderaterna sjunker kraftigt

 1. De har tillslut lärt sig hur en slipsten ska dras, dunkar in så mycket obehagligt som möjligt under första halvan av mandatperioden för att sen framställa sig som landets räddare och de goda gåvornas givare under andra halvan. Borgerlig press manifesterar sin ”opartiska” journalistiska insats med att försiktigt vara kritisk även mot sin regim för att sen när det närmar sig val bli det stora vallokomotivet för sin regim.

  Svar till Lasse från Nemokrati:

  Ja, enade vi stå, söndrade vi falla. Den läxan har de lärt sig med besked. Men det sker med ett pris. Det är (M)arionetterna som bestämmer, och de i sin tur hålls i trådarna av andra ute i kapitalistkulissen. Ideal lämnas med fördel i garderoben. Resten av ”allians”-partierna får förklä sig som ”KD” och ”C” och förden skull även ”S” eller till och med ”MP” men det är samma elitpersoner, som kan pendla mellan PR-byråerna, styrelse- och konsultuppdragen och regeringsställning, fram och tillbaka. Före detta sossar går till näringslivet, kommer sen tillbaka som gamla kompisar. Det är väl det som kallas spelet för gallerierna. Och vi åskådare betalar högt biljettpris och låter oss fängslas varje föreställning av den spännande ”berättelsen”. Det är därför det är så viktigt för dem att ha en sådan. Annars blir det ingen valkampanj = själva pjäsen.

 2. Vet inte hur insatt Sommestad är i S inre liv men de två senaste bloggposterna fick man intrycket att det är över, det blir en högersosse som de som fört partiet till avgrunden ville ha. Det skulle inte förvåna om det blir Damberg som fötts in i rörelsen, hans far var partikassör och figurerade i IB affären.

  Så i nästa val kommer vi att kunna välja mellan det nya högerpartiet och det gamla. Några arbetarpartier har det inte funnits i det här landet de senaste två decennierna.

  Svar till Lasse från Nemokrati:

  Det var uppgjort redan från början. S kan fortsätta kräftgången, men det kanske ändå inte spelar någon roll för demokratin är redan avskaffad iom ratificeringen av Lissabonfördraget nov 2008. Det är upp till folket om vi vill ha det så eller inte. Så länge vi låter det ske fortsätter det. Ledarskiktet är parasitärt och nepotistiskt. Och ovanpå det parasitära skiktet, EU:s skattefrälse som dubbel sten på börda. I annat fall får vi enas och säga ifrån. Det är det enda.

 3. Filippa Kelleland

  Härligt att bottna i en politisk analys som liknar andra tänkande människors. Majoriteten av befolkningen är så fragmenterad i sin verklighetsuppfattning och har sannolikt för lite tid och ork för att ta till sig de tunga bitar av verkligheten som måste smältas innan man kan börja få lite fast mark under fötterna igen. De lever i en vardag där de försöker bejaka de vinklade censurerade manipulerande sjuka impulser de dränks i och har fullt upp med att hålla undan det obehag de bär på i maggropen. Tack för en bra blogg. Nu lägger jag upp en länk hit från min egen ”Seven” (http://blogg.passagen.se/absol/) Tack igen. Vi behöver bli fler nyktra med fast mark under fötterna och vidöppna ögon.

  Svar till Filippa Kelleland från Nemokrati:

  Och framför allt måste alla som kan göra sin röst hörd och ställa krav på en förändring. Vi lever i en diktatur, där sjuka misshandlas till döds, där ungdomar förnedras och tvingas till slavarbete, likaså arbetslösa, där skattepengar försnillas precis hur som helst och där regeringen säljer ut territoriet, samt alla våra gemensamma tillgångar, fastigheter, skog, jordbruk, statliga bolag, offentliga verksamheter, vård, skola, omsorg precis hur som helst för att kunna bli återvalda och dölja det gigantiska underskott som i själva verket är för handen. Rädda vad som räddas kan, det är min devis. Det handlar om grov vanvård av ekonomin. Att Anders Borg hyllas till skyarna är ett rått skämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s