Juholt som galjonsfigur för Primehögern (= Svenskt Näringsliv)

Så står det klart att Primehögern tar hem fulspelet i Socialdemokraterna. Det förstod man när Ylva Johansson och Östros kickades.

Östros är en av de vassaste debattörerna S har haft medan Damberg är Primehögerns lilla intetsägande gullgosse, en lydig lakej. När han dessutom blir ekonomisk talesperson så förtydligar det vad man befarat, att det är Svenskt Näringsliv som styr in ”riktningen mot samhällsomvandlingen”. Som vanligt kanske vi ska tillägga.

Blir näste man in på plan dessutom Sven-Erik Österberg så stärks man än mer i den uppfattningen.

Ja, Prime- och arenahögern räknar uppenbarligen med att valmanskåren är lika lättlurad som den varit i samband med Alliansens, och då i synnerhet Moderaternas, ”förnyelse”.

Det blir därmed också tydligt vilka S vänder sig till: icke-väljarna, snarare än väljarna.

Ni vet de där som brukar avses i sentensen: ”Allt som behövs för att ondskan ska triumfera är de godas tystnad”.

Läs: SVD – Här är vår kravlista, Juholt, DN – ”S måste hitta en riktning för samhällsomvandlingen”, AB1, AB2Expressen1, Expressen2, Expressen3, Expressen4

Se tidigare bloggposter: S – Ett parti för ”de som arbetar”?Del II – Den sovande regeringen ZZDagens rekommenderade länk – Charlotte Therese Björnström – Stöd Påskuppropet!Tyst om Prime-gate i Christer Isakssons ”analys” av S-stridenDe fattiga ska utsättas för våld, tycker regeringenStöd Påskuppropet mot utförsäkringarna!, Slimmade organisationer, just-in-time och New Public Management

STÖD PÅSKUPPROPET!

Svenska Kyrkan – Brev till Statminister Fredrik Reinfeldt, Sveriges Kristnas Råd – brev till regeringenLO:s brev till regeringen (2008, 2009, 2011)

Se ett hjärta RÖTTSkriv på protestlistor:

Påskuppropet
Ett upprop om att riva upp sjukförsäkringen

Gå med i Facebookgruppen; Påskupprop mot utförsäkringarna

Nu är 50 orter inbokade för manifestation – mer på facebook

Ladda ned affisch och sätt upp runt om i landet

Påskupprop mot utförsäkringarna i Stockholm;
Medborgarplatsen 25 april kl 14;00

Länkar:Martin Moberg; Sjuka sjukförsäkringen…, De tystas Röst; Påskuppropet engagerar, Charlotte Therese Björnström – Påskuppropet är varken höger eller vänster

Bitte Assarmo – Att agera mot utförsäkringarna är en kristen skyldighet5 000 har skrivit på kyrkans upprop i Skara stift

Tankesmedjan allmänmedicin – Förutspått om utförsäkrade

Påskuppropet i svt
Skrämmande varningar före de nya sjukreglerna röstades igenom
Landets alla fackförbund och patientorganisationer välkomnas att delta i påskuppropet
Myterna om sjukförsäkringen
Humanitär katastrof för de som drabbas
Hur kunde vi välja Moderaterna igen
Proteststorm mot utförsäkringarna
Förbön att användas under gudstjänsten annandag påsk 25/4 2011

Bloggar: Görans tankar och ba…,Minamoderatakaramell…Den hälsosamme ekono…Konservativa tankarEtt hjärta RÖTT,Roger Jönsson (s)StorstadErik Laakso | På Upp…ardin.seMotpolHögbergs tankarMotpol2


Annonser

4 responses to “Juholt som galjonsfigur för Primehögern (= Svenskt Näringsliv)

 1. Det blev som väntat, kanslihushögerns ättelägg subprimehögern behåller greppet om partiet. Vad annat var att vänta, det torde ha varit i stort samma maktkonstellation som utsåg Sahlin som även denna gång utsåg ”sin” partiledare. Någon kongresskupp lär det knappast bli, ala som är där är beroende partiet för sin försörjning sen barnsben och går inte emot ”leningen”.

  Återstår att se hur Juholit går hem i rutan, kan han vinna på sin ”gemytlighet”. Den sortens klämkäck skämtsamhet som han visade upp på första presskonferensen blir ganska fort ganska tröttsam om man drabbas för ofta av den. Förmodligen får S ännu en gång förlita sig på borgarnas politiska inkompetens. Visst vi får säkert höra en hel del om solidaritet alá första maj fram till valet med det har man hört förr från ledande sossar trots att de sen tillbaks på jobbet fört en annan politik.

  Svar till Lasse från Nemokrati:

  Eller hur.

 2. Är det här högerns svar på Badlands hyena? Roligt inlägg hur som helst!

  Svar till ”Jacob” från Nemokrati:

  Nästan lika roligt som det här kanske? Särskilt som det trots allt inte blev Veronica Palm som valdes som ny kvinnlig ordinarie ledamot. Det blev således högervridning iaf, och det var ju väntat, efter ett litet spel för gallerierna. Damberg är utpräglad högersosse och han fick den tunga posten som ekonomisk-politisk talesman – alltså ännu mer till höger än avgående Thomas Östros, och Lena Micko verkar luta i den riktningen hon också. Veronica Palm fick suppleantplats. Vänsterfalangen som suppleanter – och högerfalangen som ordinarie, precis så som Prime vill ha det (vars finansiärer dock inte är lika dolda som när de stöttar Moderaterna). Nu dröjer det inte länge förrän vi ser Almega, Vårdföretagarna och Folksam på första parkett till Socialdemokraternas ”förnyelse” i enlighet med den s k Borg-kommissionens förslag.

  Du försöker göra gällande, att den här högervridningen är en synvilla. Vem har skickat ut dig förresten?

  När väljarna inser vad som skett kommer Socialdemokraternas (och Moderaternas) röstsiffror att fortsätta rasa, och det med besked. Missnöjet växer med de här lurendrejerierna. Moderaterna som det ”Nya Arbetarpartiet” och så sossarnas ”vänstervridning” som i själva verket är en högervridning. Det enda som blir resultatet när de etablerade partierna för väljarna bakom ljuset på det här sättet är ökad populism.

  Och ja, SD:s siffror ökar till 7,2 %.

  Att de etablerade partierna lurar väljarna och inte spelar med öppna kort, pga att de bara utgörs av ett staffage av yrkespolitiker som det kvittar lika vilket parti de företräder – ”centern” är för kärnkraft, det ”Nya Arbetarpartiet” hjälper Kamprad att skyffla skolpengarna till skatteparadis, Folkpartiet flörtar ohämmat med högerpopulismen i burkautspel osv – bara de får de skattefinansierade lönekuverten, det bara förstärker det högerpopulistiska missnöjet. Ända tills också dessas väljare inser att i synnerhet även SD:s brölande rasistpolitiker is in it for the money, och att det är deras huvudsakliga drivkraft, och ingenting annat än pengar, närmare bestämt skattebetalarnas pengar.

  Det blir mindre och mindre över till det de är till för; vård, skola, omsorg, infrastruktur – och klimatomställning, inte minst.

  Vi måste göra oss av med det här parasitära staffaget inom politiken, som agerar på allt annat än väljarnas uppdrag, och ersätta det med uppriktigt engagerade och kunniga människor.

 3. 100% enig. Komigenuvas hela redaktion är inbjuden till Intelligent Union.

 4. Lite snabbt svalt bete att det skulle bli Damberg eller?

  Svar till Claes från Nemokrati:

  Valet av Waidelich garanterar högerpolitik, men var ett något mer taktiskt val, då hans synpunkter, som i avgörande frågor går i primehögerns tecken, är okända, i och med att han själv är ganska okänd. Det är ja till EU, ja till utförsäljningar av statliga bolag och jag till ”mer valfrihet och konkurrens” inom offentlig sektor http://valpejl.se/politiker/34008/Tommy_Waidelich?category=10#profilkompass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s