Vem vinner första pris i Politisk Lögn – M, S, C eller DN?

När man läser Anna-Karin Hatts ”debattinlägg” med den vansinnesbetonade rubriken ”Centern står för en varm och grön socialliberalism” så tar man inte av hatten direkt.

Hur kan en presstödd publikation som dessutom har mage att kalla sig morgontidning istället för Allians-PR-byrå gång på gång låna sig till sånt ohämmat ljugande, för att inte säga ren hjärntvätt i jämförelse med vilken den allra brutalaste nihilistiska cynism framstår som höjden av anständighet?

Redan när (M)aud Olofsson kommundagarna i Visby genomförde sin politiska halshuggning av Centerns förbindelse med den egna väljarkåren iom kärnkraftsuppgörelsen, så lät DN ofattbart nog rubricera händelsen med pravdafrasen ”Maud Olofssons segertåg” för att sedan låta ”journalisten” Hanne Kjöller fortsätta ”artikeln” med det allra grövsta inställsamma politiska fjäsk jag nånsin läst i svensk politisk ”rapportering”:

”När Maud Olofsson och hennes Centerparti kom till kommundagarna i Visby möttes de av en handfull lokala protesterande SSU-are på trappan. I hemmagjorda strålsaneringsdräkter protesterade de mot alliansens nya energiuppgörelse. Fem ungdomar med amatörmässigt och lite snett textade plakat. Mycket större än så blev inte motståndet.

Det som hade kunnat bli en slitsam och smärtsam tillställning, vändes raskt till ett segertåg. [. . .]

Med stadig stämma, blicken rakt fram och med benen brett isär förklarar hon vad överenskommelsen betyder och varför hon har ingått den. [. . .]

Vissa centerpartister, framför allt de lite äldre, talar om en sorgeprocess. Om hur det var kärnkraftsfrågan som fick dem att engagera sig politiskt och hur den genom decennierna varit den rot som närt det fortsatta politiska arbetet. De talar också om att det känns ledsamt att partiet inte kunde väntat bara ett par dagar och använt den här sammankomsten för att diskutera och förankra överenskommelsen.

Maud Olofsson vill inte svara på min fråga om hon reser ifrån kommundagarna starkare än när hon kom hit, men hon säger:

– Jag sa när jag valdes att nu måste ni vara beredda att vara modiga för jag kommer att förändra Centerpartiet.

Och säga vad man vill, men det har hon verkligen gjort. Det som hade kunnat riskera hennes ställning har i stället stärkt henne. Eller som en av deltagarna här säger:

– Hon går före. Det är som om hon förstår partiet lite innan det förstår sig självt.

Se där vilken underbar eufemism för politiskt ledarskap. Maud Olofsson pekar med hela handen så till den grad att människor tror att det är den väg de själva var på väg att välja. Detta, kombinerat med hennes politiskt sett stora risktagande, är inget vi är bortskämda med i svensk politik. Och det är det som förklarar hennes ställning. Eller, som de skulle sagt i ‘Idol’: ‘Maud. Du sitter säkert.'”     [anm: mina länkar]

När man läste det förstod man att man verkligen inte haft fel i det man redan då innerst inne vetat sen länge: Sverige har verkligen med sitt EU-inträde omvandlats till en diktatur som hjärntvättar människor dagligen, i samtliga riksmedia med grova politiska lögner.

I över 20 år har sanningen varit bannlyst från samtliga media, inklusive SVT. Det är på det viset både EU:s nykoloniala maktövertagande, den direkt kriminella nyliberalismen, den fascistoida människosynen och kärnkraftsvännerna kunnat ”segra”.

Som om vi alla levde i forna Sovjetunionen eller Hitlers Tyskland. Och nu har Moderaterna även sin egen lilla Goebbels som beordrar de opolitiska och av oss skattebetalare avlönade statstjänstemännen att rubricera den moderata förintelsepolitiken mot utförsäkrade sjuka och arbetslösa som ”reformer” och utförsäljning av Nordea som ”stabila statsfinanser” (dvs kapandet av hela folkets livlina för påfyllning av regeringens bankomat i syfte att desperat säkra fortsatt valvinst för (M)esAlliansen).

Läs: SR Ekot – Sverige ger 70 miljoner till kärnkraftsforskningNyhetspressen – Fas 3-arbetare utan utbildning omkom under röjningsarbetet, AB – Omänskliga sjukregler – ändå måste jag följa dem, SVT Uppdrag Granskning – Miste sjukpenningen – tog sitt livannarkia – Ekokammare och politiserade tjänstemän, AB – Ledarbloggen – Hela regeringskansliet ska kampanja för M?, SVT – Hårdare regler kan få svenska banker att flytta, Expressen – Strålningen 100 000 gånger för stor,  SVT – Rehabiliteringssatsning värdelös, SVT – Minskad tilltro för euronAB – Ny kunskapspolitik för vänstern i fem punkter, Expressen – Toppolitiker fick lägenheter tänkta för behövande, AB – Sverigedemokraterna stöder Alliansen – i nio fall av tio, SVT – SD-politiker lade ut bilder av mord, DN – Bostad för fattig gick till adeln, SVT


Annonser

3 responses to “Vem vinner första pris i Politisk Lögn – M, S, C eller DN?

 1. Som svar på rubriken vill jag säga att det är en fråga om vem som har mest tur på upploppet. Det torde bli en strid på kniven, men ska jag sätta några slantar på en vinnare så blir det nog DN. Fast egentligen är det nog hugget som stucket…

  Svar till Lasse Strömberg från Nemokrati:

  Jag håller verkligen med dig. Så sjukt korrupt system. Vilka fullfjädrade lögnare. Och så kommer Juholts lögnetal som lök på laxen, ”historiens kortaste vänstervåg”, som Greider uttryckte det. Vi behöver samla oss till kraftigt utomparlamentariskt motstånd i både påskuppropet och Folkrörelsen Nej till EU. Dags att damma av banderollerna. Det är min åsikt. Tahrir!

 2. Jag gav själv på min blogg Anna-Karin Hatt dagens humorpris för sitt patetiska debattinlägg. I dag har det avslöjats att Högeralliansregeringen i hemlighet kommit överens om att betala 70 miljoner kronor i muta (att användas för kärnkraftsforskning i Frankrike) för att Frankrike skulle rösta för att ESS-forskningen skulle förläggas till Lund. Maud och Andreas vill inte kommentera det hemliga avtalet…

  Svar till Sven Tycker från Nemokrati:

  Det är så korrupt att regeringen borde avgå, det är min åsikt. Det skulle den ha gjort för länge sen,
  med de skandalerna som varit (se tidigare inlägg om Carl Bildt och hans Sudanaffärer samt utrikespolitik
  med det östliga partnerskapet, Odells Bellstasundaffär,
  Kristerssons lägenhetsaffärer, Primegate måste få en undersökningskommission för att utröna ifall det
  förekommit regelrätt valfusk i valrörelsen, Maud Olofssons agerande beträffande både Vattenfall och
  Saab m m m m).
  Försäljningen av Nordea är också en katastrof som måste åtgärdas med det snaraste, genom att
  köpa tillbaka andelen. Det är helt nödvändigt annars går det helt åt h-e.

 3. Såg TV-programmet om Italien, den fascistiska P2-logen och Berlusconi häromkvällen (kunskapskanalen). Det var en ruskig historia om hur fascisterna i Italien planerat att ta över totalt och hur Berlusconi, som var/är medlem i P2, genomfört fascisternas program i stort sett totalt. Han kör ju med det gamla knepet bröd och skådespel åt folket (fast brödet kanske blivit allt mindre).
  Jag börjar få en känsla av att ett maktskikt i Sverige är på väg att göra samma sak i Sverige. På punkt efter punkt såg jag vissa, om än inte exakta paraleller. Det var en otäck känsla.

  Svar till Kerstin från Nemokrati:

  Självklart finns det starka samband. Berlusconi var en av de drivande bakom ESS placering i Lund som förstör bördig åkermark och förgiftar Skåne med kvicksilver för lång tid framöver, han ”lovade”stödja Sveriges ”kandidatur” till detta vansinnesprojekt (kungen hade gjort statsbesök och Carl Bildt – ja han är ju gift med en italienska som hyser mycket välvilliga känslor för Berlusconi, enligt uttalanden, och bagatelliserar allt som rör hans uttalade fascism, har ju till och med bildat parti med postfascisterna, så det sker ju i öppen dager) och nu har vi ju även fått reda på att Sverige gett Frankrike 70 miljoner i bidrag till kärnkraftsforskning i utbyte mot franskt stöd för en etablering av kvicksilverförgiftningsprojektet ESS på svensk åkermark utanför Lund). Vansinne, vansinne och åter vansinne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s