Hjärntvätt: ‘Postivt tänkande’, Affirmationer och Kognitiv beteendeterapi


Tänk om det inte är mer ‘positivt tänkande’ vi behöver, utan mer negativt tänkande?

I Spanien är arbetslösheten 20 %, bland ungdomar 40 %. När folk protesterar mot detta i Barcelona 27 maj, pucklar polisen på dem så brutalt, att det ser ut som att en ny Franco-regim redan är installerad. Bilderna i den här länken är upprörande, så jag varnar känsliga tittare.

När arbetslösheten är 20 %, och ungdomsarbetslösheten det dubbla, förväntar sig det neoliberala gangsterstyret således, att människor ska tiga och lita på, att det är deras ‘negativa tänkande’ som är orsaken, och inte brottsmisstänkta politikers eller de neoliberala gangsterekonomiska luftslott som dessa politiker byggt upp, tillsammans med sina högerkonservativa kolleger i eurozonen. De som protesterar kräver ”ett statsskick med mer deltagande demokrati, högre skatt på finansiella transaktioner och lagändringar som förhindrar brottsmisstänkta politiker att kandidera i allmänna val”.

Världens samlade expertis och nobelpristagarsamhälle håller med dem, och anser att fortsätter vi på samma blinda väg som hittills, så hotar inom kort miljökollaps och ekonomisk undergång. Det krävs utjämning av inkomstskillnader, mer skatt på utsläpp och kapital och mindre på arbete, istället för mer räddningspaket till banker och storfinans.

Kort sagt, mer samhällskritik eller ‘negativt tänkande’. Situationen är inte krisartad, utan katastrofal. Och det minsta man kan begära är att CDS-handlarna pungar ut.

När media över hela världen rapporterar om det brutala polisvåldet håller svenska tidningar tyst. Ett kort inslag i Rapport får räcka. Självcensuren vittnar om resten.

Se tidigare bloggposter: Kvalitet och Jämlikhet istället för Kvantitet och Kapitalackumulation100 anmälningar av polisvåld under G20 i London, Nyliberalismen är ingen naturlag, Den Manodepressiva Marknadens Volatiliteter, Man biter inte den Determinations Committee som föder en

Läs: the National – Spain misses out on most lessons of Arab spring, Financial Times – Spanish police move against demonstrators, The Reader, SR Ekot – Grekland är nära total statsbankrutt, Naomi Klein, AB1, AB2, AB3Expressen, Expressen2, SR Ekot – Barcelona spelade ut United, DN, Arbetaren – Tahrir ekar i Spanien, SVD – Icahn: Problemen tillbaka på Wall Street, google – fler nyheter om bonus, DI – Anders Borg: Svälj medicinen, DI – Tillväxten bromsar, E24 – Bonusfesten har börjat igen, E24 – Låt oss slippa se en repris, E24 – USA:s tillväxt sämre än väntat

Bloggar: Röda Lidköping

Annonser

4 responses to “Hjärntvätt: ‘Postivt tänkande’, Affirmationer och Kognitiv beteendeterapi

 1. Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan man sätter i insatsstyrkor från andra länder i de länder där en sociala oron, pga arbetslöshet och ökad utsugning av människor, är stor (alltid lättare att få soldater från andra länder att skjuta på folk nämligen, det visste man i Sovjet ex).

  Vad ska vi gissa på, inom fem år kanske?

 2. sinikka naumanen

  Rätt gissning kanske om 5 ÅR!
  Men det kan hända tidigare, titta bara hur SNABBT det gick i dessa Arabländer att skaka om hela systemet. i Libyen, Tunisien (Där det började) Egypten, Jemen, (kokar det just nu!) är nära att oppositionen tar över , osv..
  Snabbt som Blixten hände allt detta!
  VEM trodde det!
  Men Socialamedier är snabba Ungdomar- Hungriga- efter ändringar och är Undgomsarbetslösheten nära 20 %-Vem kan tvivla att detta GER konsekvenser !!
  AttvaraPositiv DET ska man INTE vara i detta LÄGE man skall vara REALISTISK OCH samtidigt KRTITISKT GRANSKANDE vad som håller på att hända i Samhället !!
  Vi har ca, 1.250.000 UNGDOMAR ilandet mellan 16-24 år någonstans sedan kan man plussa till dessastrax under 16 år samt ett par år över 24 år så dettaären stor andel av befolkiningen och dessa grupper är kraften kanske 100 % mer än den ÖVRIGA! med realistiska hälsningar Sinikka Naumanen författre ”Vem SKA ta ANSVAR?”

 3. Rapport: ”protesterna fortsätter och blir mer våldsamma

  Inte en stavelse till kritik av polisen.

  Men det är inget nytt så har det varit länge i det här landet, som Grassman skrev redan 1980:

  En tränad svensk journalist ser ögonblickligen skillnaden mellan makt och rätt. Han ser skillnaden på samma sätt som han ser skillnaden mellan det röda körsbäret och den gröna oliven i sitt cocktailglas. Och skillnaden gör samma intryck på honom.
  Makten är hans födkrok. Rätten är ett minne från ungdomen som han aldrig glömmer. Och tystnaden är ett av hans naturligaste element, den praktiskt framkomliga arbetsformen.

 4. Positivt tänkande ..hmmm..Ja…Negativt tänkande..hmmm..Ja men Realistiskt tänkande behövs samt lägga till BALANS i ALLT ja det kanske leder till bästa resultaten…den används ju i Företagandet med sina årsplaneringar/redovisninar samt Balansräkningar!Matematik behövs överallt nyttigt att kunna i alla områden:)

  Sinikka Naumanen Författare Nynäshamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s