Min personlighetstyp?

Jag gjorde ett personlighetstest på nätet som jag tyckte var ganska roligt.

Så här blev resultatet:

”Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.”

Tycker ni att det stämde? Prova får du se vem du är, enligt detta test. (obs! Vet inte vem som lagt ut det men jag tyckte det var rätt roligt och att frågorna inte var helt puckade).

I övrigt Depressing news from the outside world of eurozone and climate meltdown:

EU är visserligen för en fortsättning, men tre mycket viktiga länder — Japan, Ryssland och Kanada — har redan sagt att de tänker lämna protokollet, och deras positioner har inte förändrats i Panama. Det kan i värsta fall innebära att Kyoto begravs i Durban.

Problemet, som Kanada, Ryssland och Japan ser det, är att USA fortsatt står utanför avtalet. Om inte USA kan övertalas att gå med på samma åtaganden som de andra industriländerna ser de ingen anledning att vara med längre.

USA å sin sida kräver att de stora utvecklingsländerna som Kina och Indien accepterar att minska sina växthusgasutsläpp — vilket både kineser och indier vägrar att göra. Samtidigt kräver Kina och Indien att Kyoto ska vara kvar, trots att snart bara EU omfattas av avtalet. Så hopplöst ser läget ut.

– Det blir inget genombrott här, och inte i Durban heller, säger Anna Lindstedt.”

USA för h-e. SKÄRPNING! Alla forskare – fixa fram en miljövänlig bil och EU – en ”permanent krismekanism” och ett jättelikt räddningspaket för att finansiera snabbutvecklingen av SOLKRAFTEN!

Läs gärna: Dagens rekommenderade ingenjör – Gunnar Asplund!Med ljuset som ledstjärna – Solenergi istället för uran och thorium, Satsa på Solkraften iställetSolidaritet som drivkraft

Läs om du orkar: AB – Det stora feta grekiska dramat, AB – Hotar hacka Facebook, Expressen – Hackergrupp hotar sänka Facebook, AB3, Expressen2, AB – Grekland kan få koalitionsregering, Cornucopia – My big fat vote of confidence, SVT – Sexskandaler och kriser – så är läget i USA, SVT – Jätteastereoid passerar nära jorden, SVT – Bildts Greklandsrecept: Sätt dit skattefuskarna!, SVT – Bo Inge Andersson – Banar avgång väg för lösning?, SVD – Klockan tickar för Kyotoavtalet, SVT – Ökningen av växthusgaser ökade mer än någonsin förra året, SR Ekot – Koldioxidutsläppen ökade 6 % förra året, Tillväxt reflektera – I skuggan av Grekland klimathotet, Vasabladet – Koldioxidutsläppen ökade rekordmycket i fjol, DN – FN förutspår värre väder, DN – Fåglarnas flytt har blivit rena ökenvandringen, Jens Holm – Hur blir det med EU:s svaveldirektiv och klimatmål?, Vänsterpartiet – V pressar Hatt om säkerheten i svenska kärnkraftverk, Jens Holm – Marksaneringen offras av regeringen, Jens Holm – Ändra EU:s fiskepolitik, Jens Holm – Eks svavelflip-flop undergräver förhandlingspositionen, Josefin Brink – Stoppa människohandeln, DN – Fastlåsta klimatförhandlingar,

Se även tidigare bloggposter: Militärkupp i Grekland för att avstyra folkomröstning och genomdriva austerity?, Finansmarknadsministern: ”Banker verkar i en förtroendebransch”Nu styr Italien EU:s ekonomi 

Kanske är det kul att istället hålla på med detta, who knows:  Annikas kultur- och litteraturblogg – Bokbloggsjerka 4-7 november  

Slutligen, en bild får sammanfatta läget

Den stora börskraschen 1929

Över 2000 roliga bilder på
roliga djur som katter och hundar, men också satir, politik och webbhumor.

Framslumpad bild från torsten.com

6 responses to “Min personlighetstyp?

 1. Var det ett Myers-Briggstest?

  //INTJ

 2. 1929 är snart här igen. Krisen var gjord då precis som nu. Några rycker i snöret.

 3. Det där testresultatet stämmer säkert på dig 🙂

  Men jag skulle vilja se det nättest eller horoskop som säger att:
  – Du är idiot, kan inte tänka en klar tanke och när du försöker blir det ren katastrof. Människorna i den omgivning avskyr dig på grund av din sällsynta förmåga att bete dig korkat och förolämpande mot dem och för att du aldrig inser när de kan behöva hjälp, för att du kort sagt är helt oempatisk. Dessutom har du så dålig klädsmak att folk inte vill visa sig tillsammans med dig.
  Yrke som skulle passa dig: Svårt att hitta något, men knappräknare i en lagerlokal i en källare kanske, eller politiker kunde möjligen passa din personlighetsprofil.

  Jag tycker, när jag läser på nätet, att det verkar finnas en hel del personer som stämmer på den här karaktäristiken, men inte ser man något liknande i några horoskop eller test 🙂

 4. Svar till Cornucopia från Nemokrati:

  Det var nog inte så allvarligt menat, mest underhållning, men det var väl nån variant på ett sånt skulle jag tro.

  Ibland blir jag nämligen så trött på den sorgliga floden av negativa nyheter att jag bara inte orkar kommentera det utan måste hitta något lättsammare. Vanstyret och makthavarnas stupida egoism och ryggradslöshet ligger blottlagda och läget är just nu så nedslående, tycker jag – det gäller både det i Sverige och i EU – att jag inte orkar ta in det. Särskilt inte vidden av det.

 5. Svar till Kerstin från Nemokrati:

  Jag tror alla människor föds goda, men den snällheten hånas redan från början som jämställd med dumhet, så människor gör allt för att dölja sin medfödda godhet och lärs den ‘korrekta’ inställningen till den: djup skam. Systemet bygger på tvång och strukturerna premierar ondska, feghet och ansvarslöshet (med neoliberalismen också ett ‘egenintresse’ bortom allt förnuft). Människor som har andra drivkrafter betraktas som efterblivna och lovliga offer, som man ska blåsa för att bekräfta att systemet bygger på korrekta grundantaganden, vilket det inte gör enligt min mening.

 6. Som sagt, ditt testresultat stämmer säkert.
  och jag känner väl igen det där att man rätt som det är inte orkar tänka på allt elände och än mindre att skriva om det. Så visst, ibland måste man ta något lite mer lättsamt också. Min kommentar ovan var också tänkt att vara lite humoristisk – faktiskt :-). Men min humor är kanske inte av det är festligare slaget. Min man brukar förebrå mig för att jag skojar på ett sätt som folk inte förstår. 🙂

  Svar till Kerstin från Nemokrati:

  Kerstin, jag förstår visst att du skojar, på ett svartsynt sätt. I dessa dagar finns dessutom stora anledningar att man känna sig övermåttan svartsynt, så det behöver du inte be om ursäkt för.
  Med vänliga hälsningar
  Yours truly
  Nemokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s