Skydda vård, skola, omsorg – Kräv folkomröstning om Lissabonfördraget i samband med fördragsändringarna i december!

S kan inte ha en neoliberal privatiseringsförespråkare som ekonomisk-politisk talesman i 1000 dagar till om de vill ha några röster i valet 2014.

EU står inför en katastrof och till våren kommer (M)assarbetslösheten att inta svensk arbetsmarknad på  allvar. Bobubblan kommer att fortsätta brista tills den helt utpysta punkan är ett faktum.

Just nu har den yttrat sig så, att folk skjuter upp försäljning av sina övervärderade hus och bostadsrätter i väntan på högre priser – en fåfäng väntan kommer det att visa sig. Ju längre de väntar, desto lägre pris kommer de att få.

Juholts utfall mot vinster i vård, skola och omsorg är naturligtvis inte ett uns trovärdigt med Waidelich som ekonomisk-politisk talesman.

Vad som behövs är en politik för arbete och klimatomställning. NU innan Borg och Bildt skänkt statskassan till EU – med S benägna hjälp.

Byt partiledare – Lena Sommestad kan ta över rodret med Marika Lindgren-Åsbrink som ekonomisk-politisk talesman.

Sverige måste också ut ur EU – NU. Innan ”patrioterna i frack” tar över.

Därför måste vi kräva folkomröstning om Lissabonfördraget i samband med att de fördragsfördändringar som Merkel föreslagit ska tas upp till diskussion och beslut i dec 2011.

Det är Lissabonfördraget och EU som tvingar oss till avreglering och privatisering enligt EU:s groteska upphandlingsregler som i fördraget överordnats mänskliga, medborgerliga, demokratiska och fackliga fri- och rättigheter, vilket nu kommer i konkret uttryck genom misshandel och vanvård i vård och omsorg, analfabetisering inom skolväsendet och direkt avvisande av svårt sjuka inom vården, som istället lämnas utan vård till att dö.

Det är också EU och Lissabonfördraget som hindrar välfärden i och med rätten för företag att överklaga upphandlingar, det hindrar drift och underhåll av skolor och vårdinrättningar m fl, som skjuts upp i det oändliga. Det hindrar folkhälsoarbetet, när vaccination av skolflickor senareläggs. Det hindrar kommuner från att ge barn, äldre och sjuka ätlig, näringsriktig, lokalt och miljövänligt producerad mat.

En byggjobbare i månaden dör pga de slimmade organisationer som EU:s upphandlingsregler medför, gästarbetare kollapsar på sina arbetsplatser osv. Vi säger Nej till denna gangsterekonomiska och semikriminella, för att inte säga direkt kriminella exploatering av både ”kunder”, arbetstagare och skattebetalare. De ansvariga ska betala tillbaka orättmätigt tillskansade skattemedel, och ifall brott begåtts ska de åtalas samt få kännbara påföljder. Det är inte lagligt att misshandla människor, bara för att de är gamla, funktionshindrade eller ungdomar på glid.

Oppositionen måste sätta tryck på regeringen i EU-nämnden, om en folkomröstning om Lissabonfördraget, då ratificeringen strider mot grundlagen och våra grundläggande rättigheter. Vi väljare kan också hjälpa till genom att kontakta EU-nämndens ledamöter och kräva att de lyssnar på folkets röst:

TELEFON

Frågor om EU-nämnden: 020-349 000

Växel: 08-786 40 00

E-POST

riksdagsinformation@riksdagen.se

Vill du säga vad du tycker till ledamöterna i EU-nämnden eller har du politiska frågor? Kontakta då ledamöterna direkt:

EU-nämndens ledamöter

POSTADRESS

EU-nämnden
Sveriges riksdag
100 12 Stockholm”

Lissabonfördraget drevs illegitimt igenom utan offentlig debatt och genomlysning. Ratificeringen måste därför rivas upp.

Jag råder så många som möjligt att också gå med i Folkrörelsen Nej till EU. 

Läs: SR Ekot – Förlåta är stort men väljare är större, Folkrörelsen Nej till EU – Hårdare ekonomisk styrning inom EU, Dyr nota för Eu-medlemskap, Folkrörelsen Nej till EU – EU är allt mer en odemokrati, Sveriges Radio – ”Patriot i frack”

Se tidigare bloggposter: Borg & Bildt skänker statskassan till EMU fast vi sagt NEJ, Slöseriet med stort S sker inte under politikerveckan i Almedalen, utan i de slutna Coreper-rummens EU, IMF, ECB, EFSF och ESMVälj Lena Sommestad till ny partiledareTomas Ramberg med mössan i handDe underskruvade bollarnas mästare – Tomas RambergNy Ekonomisk Talesperson – Ja till vinst i vård, skola, omsorg, ja till EU, ja till mer utförsäljningarÅsa-Nisse och BlåsossenAftonbladet och Svenska Dagbladet har samma ägare – och Sverige saknar opposition  

Läs: AB – KD skyller på vårdpersonal, AB – Girighet uselt motiv för vård, AB – Krav på EU-utträde kan bli aktuellt igen, EU-kritik: Storböndernas mänskliga rättigheterExpressen – Kanal Juholt, Expressen2, Expressen – Caremas försvar: Blöjorna vägs bara de första dagarna, AB – Lars Taxén: Jo, det spelar roll om vården är privat eller offentlig, AB – Företagens vinstkrav är grotesk kapitalism, Expressen – Håkan Juholt under hård press i lördagsintervjun, Expressen – Nya larm om vanvård på Caremaboenden, AB, SR Ekot – Tusentals tyskar bildade kedja mot kapitalismen

Bloggar: Gösta Torstensson – Kollektivavtal strider mot EU-rätten, Gösta Torstensson – Ashton ska tala för alla EU-stater i FN,  Röda Berget – Dags att stoppa vinsterna på de äldres bekostnad, Lasses blogg – Fega kristdemokrater Lena Sommestad1, Lena Sommestad – Pragmatism och maktbegär gör mig trött, Sosseväljaren, Mitt i steget, Claes Krantz, Homo politicus, Snusidal, Human labrat, Kaj Raving

Annonser

4 responses to “Skydda vård, skola, omsorg – Kräv folkomröstning om Lissabonfördraget i samband med fördragsändringarna i december!

 1. Man ser ofta inte skogen för trädens skull. Kan det inte lika gärna vara fel på massmedia, journalister och folket som på Håkan Juholt istället och att folket blivit förda bakom ljuset av massmedia?
  Håkan Juholt kan ju vara utsatt för mobbing och förföljelse av sina kolleger vilka också är journalister precis som Juholt och är avundsjuka på honom?

  Svar till Ronald från Nemokrati:

  Det är inte de korrekt ifyllda blanketterna jag syftar till, utan att Juholt utsett en ekonomisk-politisk talesman som uttryckligen sagt att han är för den neoliberala privatiseringen av vård, skola och omsorg,
  som också sagt att han är för euron och mycket pro-EU. EU som nu med sexpacket och andra förändringar tar makten över de nationella budgetarna, vilket vrider makten ur händerna på den folkvalda
  demokratin – kort sagt en anti-demokratisering av EU. Det stämmer definitivt inte ihop med vad Juholt uttalat i sina linjetal, vilka är de som lett till ökade siffror för Socialdemokraterna. För att S inte ska
  vara liktydigt med den redan förda allianspolitiken måste de byta ledning. Lena Sommestad och Marika Lindgren-Åsbrink har många anhängare och har uttryckt en helt annan riktning, dvs föreslår en
  EU-kritisk politik som dessutom harmonierar med innehållet i Juholts linjetal.

 2. Sverige har en unik ställning angående euron, lika komplex och obegriplig som allt annat in EU:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sweden_and_the_euro

  Svar till Jim Kemeny från Nemokrati::

  Vi har haft synnerligen usla förhandlare – särskilt gäller det Ulf Dinkenspiel som agerat ytterst självsvåldigt inför folkomröstningen om EU-medlemskap, bl a genom att på skattebetalarnas
  bekostnad skicka ut en 48-sidig ensidigt ja-förespråkande broschyr till Sveriges samtliga hushåll, ett agerande som kan jämställas med ministerstyre, som han dock inte ställdes till svar för.

  Sveriges befolkning är till mycket stora delar EU-kritisk, en förödande majoritet säger Nej till euron, ett tal som hela tiden ökar. Hade Nej-sidan både inför folkomröstningen om medlemskap i EG och
  EMU fått n å g o t utrymme i media – det gäller SVT likaväl som samtliga övriga media, så hade det blivit ett klart och tydligt nej. Istället har människor aktivt förts bakom ljuset, dessutom har alla
  hållits ovetande om vad Lissabonfördraget innebär, den informationen har överhuvudtaget inte tillåtits i media. Väljarna har inte fått information om vad fördraget innebär.

 3. Håller med i allt vad som skrivits om EU ovan, det är ju också detta djävulska medlemskap som är grundorsaken till sossarnas kris nu. Tack vare detta är de ju oförmögna att föra en socialdemokratisk politik övht även om de hamnade i regering. Led med Juholt när drevet gick, han fick aldrig chansen, men sanningen är den du också skriver här ovan, han är förbrukad. Tror också vi först o främst behöver ta av oss den här tvångströjan som EU har blivit om vi ska kunna rädda det som finns kvar av folkrörelse och demokrati i vårt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s