Jobbar Mats Knutson också för Moderaterna (=Carema och Bankerna)?

Efter Mats Knutsons minst sagt dubiösa intervju med Sverigedemokraternas partiledare frågar man sig om han också är direkt knuten till det per-schlingmanska regeringskansliet. Trots att SD stöder den mörkblå regeringen nio gånger av tio, så låter han SD oemotsagt framställa det som att så inte är fallet. 

Med denna intervju låter han främlingsfientlige Jimmie Åkesson göra gällande, att Juholt och han själv i rörande enighet redan gjort upp om att gemensamt fälla regeringen genom att S tillmötesgår SD:s krav på rashatarpolitik.

Detta direkt efter att Juholt har blivit anklagad för att tillmötesgå moderaternas krav på mörkning av partibidragen (från riskkapitalet?) dessutom, strax efter att ha blivit utsatt för årtiondets drev där han anklagades för att han fyllde i en blankett på exakt samma sätt som många borgerliga politiker gjort i flera år utan att det uppmärksammats av media).

Istället för att fokusera på att närmare redovisa Moderaternas mycket intima förbindelser med riskkapitalägda Carema (KKR) låter nu SVT sin främsta politiska kommentator – utan att någon från socialdemokraterna tillåts gå i svaromål – SD:s Jimmie Åkesson stå och uttala sig helt självsvåldigt som om han har ett mycket nära etablerat samarbete med Håkan Juholt. Inte måttligt vad denne man ska svartmålas.

Vi har ett regeringsparti som är i färd med att antonovskt skalbolagstömma Sverige på skattepengar men inga media som granskar detta faktum. Särskilt inte SVT:s främste politiska kommentator, Mats Knutson, som istället verkar stå på moderaternas pay list, vilket han i så fall inte är ensam om.

Själv är jag visserligen för en helt annan partiledare för socialdemokraterna, närmare bestämt Lena Sommestad, men denna svartmuskning av Juholt tycker jag inte är något annat än videokrati. Står Per Schlingmann själv i kulisserna och regisserar, undrar man. Reinfeldt söndrar och härskar, och politiken vrids för varje ny grovmanipulation ännu lite extremare högerut.

Det blir allt mer uppenbart att Moderaterna styr SVT. Inte längesen som Uppdrag Gransknings Axel Gordh Humlesjö bryskt blev haffad av polis på Bokmässan i Göteborg på lösa grunder heller, för att sedan bli lika plötsligt frisläppt. En liten skrämseltaktik för att driva programmet i moderatare riktning? Inte heller längesen som Eva Hamilton handgripligen ingrep och försökte stoppa programmets granskning av ”Glada Hudik”, de paternalistiskt ”sociala” kapitalisternas favoritprojekt.

Vad är det som händer i TV-huset? Eken är fälld, tydligen även annat som går i graven med den.

Se tidigare bloggposter: Välj Lena Sommestad till ny partiledareVideocracy – Regeringen har infört tv-censur – media tigerAtt sila Tobleronemygg och svälja FolkmordskamelerOperation Krossa Demokratin – Syna Anders Borgs Bluff, Primegate – Svenskt näringsliv, Moderaterna och ”tillväxtpolitiken”Kvällens Agenda – Pan-Europeisk Bankakut i kärleksfull mobbningsenighet mot sjuka och arbetslösaModeraterna ÄR Carema och Bo Lundgren godkänner PenningtvättareDen Kannibalistiska Gangsterekonomin – Vem vinner på Skuldkrisen?Münchaus Financial Times ”stresstestar” Finansministrar lika bra som EU Testat BankerUtred Primegate samt Carema och Moderaterna – hur nära står de varandra?Caremaskandalen – Regeringen skyller ifrån sig – och gör IngentingHögerpopulismen – Moderat riksdagsledamot bloggar ”Arbete ger frihet”

Läs: SVT – ”Oundvikligt att vi får mer inflytande”, DN – SD stöder rergeringen 9 gånger av 10,  Resumé – Moderaterna köper kända bloggare, Resumé – Caremas krisgeneral förbundsordförande för oderaerna i Stockholm,  SVD – SD vill bli tredje största parti, SVD Opinion – Brännpunkt – Håkan Juholt: ”Dessa fyra frågor kommer S att ta strid om”, SVD – MP: Jämställda män är mindre våldsamma, SVD – Lundsberg – Traditioner till varje pris, DN – Statsvetare till DN – S är ett parti i fritt fall, Bambuser: Publicistklubben – Drevet mot Juholt, AB – Självklart att jag blir omvald, Expressen – Ny bottennotering för S

Annonser

6 responses to “Jobbar Mats Knutson också för Moderaterna (=Carema och Bankerna)?

 1. Har du någon egen analys att komma med?

 2. Jag blir glad när jag läser dina engagerade inlägg!

  Jag vill också tacka för tipset om Publicistklubbens paneldebatt om Juholtdrevet. Mycket intressant! Lena Mellin är en gåta, både mänskligt och politiskt. Vem är hon? Hur kommer det sig att hon hamnat där hon är? Vilka meriter har hon? Och framför allt: Vad vill människan!? Och den där kvinnan från DN, politiskt ansvarig? Henne skulle jag inte vilja hamna på en öde ö tillsammans med! Daniel Suhonen, däremot, var som alltid, en härlig, frisk fläkt!

 3. Jo, det är inte mycket bevänt med vår s.k. Public Service längre. Men de är väl livrädda allihop för att bli av med jobben, eller för behöva betala hela kostnaden för städerskan och de nya inventarierna i köket och gamla eller sjuka, eller bådadera, det tror de aldrig att de ska bli.

 4. Pingback: Nya M – toppstyrning, egenintresse och ljusskygga kopplingar « Ett hjärta RÖTT

 5. Du har helt rätt i din analys av Mats Knutson.
  Att han tillåt att vara politisk kommentator hos SVT
  är en gåta.
  Han driver oblyg moderatpropaganda på bästa sändningstid.
  Samma gäller för Margit Silberstein.
  Köpta kommentatorer båda två.

 6. Till Rolf Olsson från Nemokrati:

  Så långt ville jag väl inte dra det. Förstår att du tycker att inlägget är konspirationsteoretiskt. Men jag tycker att detta inslaget var helt klart vinklat, vilket är märkligt med tanke på breivik-dådet och att det finns betydligt fler anledningar att ifrågasätta Alliansregeringen på den här punkten. Detta kommer däremot i skymundan i media. Hur många ifrågasätter Moderaterna ur denna aspekt. Billströms uttalande vad gäller frågorna utvisning av romer, sedan migrationspolitiken, FRA-lagen, diskrimineringen på arbetsmarknaden etc förutom att SD nio gånger av tio fungerar som stödparti åt regeringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s