Om vi säger ja till (M)arionetten Reinfeldts EU-politik hamnar vi snart i samma situation som Grekland

Eurogruppen överväger nu att sätta in eventuellt nödlån till ”Grekland” på ett spärrat konto, vilket innebär att ”nödlånet” överhuvudtaget inte kommer att gå till den grekiska befolkningen, utan endast till att täcka långivares (tyska och franska bankers) förluster.

Allt fler euroländer ställer sig bakom den tyska idén om ett spärrat konto dit euroländernas nödlån till Grekland går, så att pengarna garanterat används till räntebetalningar och avbetalningar på statsskulden och inte till alla möjliga andra utgifter, uppgav källan.”

Detta visar EU:s ”solidaritet” när ett land som övergått till euron hamnar i kris, pga en ränte- och valutapolitik, som inte alls är anpassad efter deras förhållanden, utan endast efter tyska förhållanden. Landet lämnas åt sitt öde och befolkningen får svälta.

Så mycket för den Europatanken.

Något för Sverige att betänka när vi nu är på väg in i en lågkonjunkturvarslen ökar, och fastighetsbubblan brister. INNAN vi skeppar iväg statskassan till Merkel och går med i ”europakten”.

Det grekiska polisfacket har, enligt Reuters, gjort ett uttalande, och i samband med det också utfärdat varning om att representanter för trojkan kan arresteras:

”‘Since you are continuing this destructive policy, we warn you that you cannot make us fight against our brothers. We refuse to stand against our parents, our brothers, our children or any citizen who protests and demands a change of policy,’ said the union, which represents more than two-thirds of Greek policemen. [. . .]

‘We warn you that as legal representatives of Greek policemen, we will issue arrest warrants for a series of legal violations … such as blackmail, covertly abolishing or eroding democracy and national sovereignty.'”

Polisen menar, enligt Reuters, att uttalandet ska ses som ett symboliskt uttryck för solidaritet med befolkningen, men betyder inte att polisen kommer att avsluta sitt arbete med att se till så att demonstrationer inte löper utom kontroll.

Det är inte ”tiden som sprungit förbi de socialdemokratiska idéerna”, utan den M-märkta socialdemokratiska eliten som sprungit ifrån de socialdemokratiska idéerna för att istället uppgå i det parasitära politikerskikt i EU, som nu installerar ytterligare lager av pålagor på befolkningarna i EU och sänker ner kontinenten i ett mörker av massarbetslöshet och långvarig fattigdom. På order av (M)arknaden, dvs de Nya tyska bidragstagarna, som står på ständig live support från skattebetalarna i hela EU, medan både löntagare och arbetslösa, ungdomar, barn, sjuka, äldre kastas ut i djupaste nöd.

Se tidigare bloggposter: Nya Krafttag i EU – Samma straff i de olika länderna?(M)erkel vägrar släppa GreklandGrekland går i KK & Reinfeldt, du skickar inga 145,2 miljarder till (M)erkel – Tyskland har råd att stå för sina egna förluster!Nyspråkets okrönte Tyrann – Diktatorn och Slavdrivaren ReinfeldtItalienska banker lånar från ECB och swappar till dollar genom att sälja CDS-försäkringar?Reinfeldts Nyspråk och Lögner – Enligt the Telegraph innebär Europakten visst rättsliga förpliktelser för Sverige

Läs: Reuters – Greek police union wants to arrest EU/IMF officials, Global Post (foton från Athens gator idag), The Guardian – Eurozone crisis – Live videos from Athens,  SVT – Euroländerna kräver mer av Grekland, E24 – Lönlöst låna merSVT – Sahlin kände skadeglädje när Håkan Juholt tvingades avgå, SVT – Varselökning, SVT – Sverige på väg in i en lågkonjunktur, AB – Jonas Sjöstedt: Dags för S att sluta vela om välfärden, SR Ekot – Utbildning direkt ut i arbetslöshet, SVT – Sammandrabbningar på gatorna i Grekland, SVT i Aten: Folk är arga, DI – ”Folk har fått nog av Grekland” SVT – Kommentar Rolf Fredriksson: ”Krisen kan fördjupas”, Europaportalen – Var fjärde EU-bo fattig, AB – Det räcker inte att snacka om kvinnor, Europaportalen – Tysk rekordexport på fransk bekostnad, Europaportalen – Hollande på möjlig kollisionskurs med Merkel, E24 – Mäklare vill tjäna på osålda hus, SVD, DN,

Bloggar: Martin Mobergs blogg, MM2,  huma lab rat – Eins, zwei, drei, Arbeit macht frei (första paraden till diktatorns ära), Jämlikhetsanden – Stackars Reinfeldt, Lasses blogg – Farlig forskning, Anybodys place – Solidaritet blev ett tomt ord, Högbergs tankar, Lejnes blogg, Peter Andersson – med rätt att tycka,

Annonser

8 responses to “Om vi säger ja till (M)arionetten Reinfeldts EU-politik hamnar vi snart i samma situation som Grekland

 1. men tvångsförvaltning av skuldsatta stater är inget nytt-tycker grekerna ska vara glad över att eu tar hand om det hä r-det är ju perfekt? att gå ur eu och emu vore en total katastrof-glöm det!

 2. Pingback: Ett land i kris reagerar « skvitts

 3. Svar till greklandsvän från Nemokrati:

  Du kan knappast vara vare sig greklandsvän eller vän av demokratin när du så lättvindigt tycker det är rätt att Grekland tvångsförvaltas. Demokratiskt vald premiärminister är redan ersatt av trojkateknokrat som inte är vald. Och så dröjer det ju bara några månader, så behöver Grekland nya nödlån. Hur länge ska det gå så? Det kommer inte att funka länge till, därom är många experter eniga.
  Och det är ju likadant för andra länder som eurons penning- och räntepolitik och -värde inte anpassats till. Eurosamarbetet gör ju bara att de sjunker allt djupare ner i skuldsättning och massarbetslöshet. Hur länge kan det pågå innan det spricker tror du?
  med vänliga hälsningar
  Bloggaren Nemokrati

 4. förlusten blir ännu större vid statskonkurs. det är så att eu är en federation där medlemmarna rör sig fritt, även kapital och varor.
  emu är en ekonomi, det fungerar som ett land, det finns regioner som går dåligt, även inom ett land utan att det är nån katastrof.
  egentligen borde bara dom banker som lånat ut till grekland drabbas, men i princip äger nu eu dessa banker. sverige borde gå med i emu, tror det blir nödvändigt, vi kommer att tappa på vår export till eu/emu?

 5. Svar till greklandsvän från Nemokrati:

  EMU är inget ”land” vad pratar du om? Du svarar ju inte heller på vad jag svarade dig tidigare: Det dröjer ju bara några månader, så behöver Grekland nya nödlån. Hur länge ska det gå så? Det kommer inte att funka länge till, därom är många experter eniga. Inte minst för att det ju är likadant, om inte värre, för andra länder som eurons tyskdominerade penning- och räntepolitik och -värde inte anpassats till, först Portugal, sen Spanien och Italien m fl. Euron är vidare inte ens en riktig valuta, då man varken har gemensamma obligationer, ECB får inte ens agera ‘lender of last resort’och devalverar gör man inte, allt på Tysklands order. Tyskland för bara en allt mer protektionistisk politik. Du skriver ”utan att det är nån katastrof”.

  Nu lämnar greker bort sina barn och ansökningarna om att få lämna sina barn till barnhem ökar med 120 % – vad menar du ingen katastrof. Arbetslösheten i Spanien bland ungdomar är över 50 %. I hela euroområdet är ungdomsarbetslöshet skyhög pga tysk hegemoni i europolitiken. Eurosamarbetet gör också att övriga euroländer pga tysk protektionism och merkantilism sjunker allt djupare ner i skuldsättning och massarbetslöshet. Hur länge kan det pågå innan det spricker tror du? När det gäller Sverige så tjänar vi mycket mer på att utveckla bilateral handel till asien, afrika och latinamerika. Och vi kommer att göra enorma förluster av skattepengar om vi lånar ut dem till eurozonen som hur som helst kommer att falla inom 2012. En totaldestruktion för svensk ekonomi vore det att dessutom gå med i detta totalhavererade s k ”valutasamarbete”.

  Svenska folket har också tydligt och klart sagt nej till EU som ”federation”. Vi gick med i EU under det uttryckliga löftet att det absolut inte skulle utvecklas till en federation. Vem propagerar du åt? Folkpartiet? Då är det bättre att du talar om det.

 6. ingen katastrof att lämna hjälp alltså-jag är fullt medveten om att folk drabbas och det är självklart att bidra så mycket det går som om det rörde sig om det egna landet-så ska ju eu funka var det tänkt.

 7. Svar till ”greklandsvän” från Nemokrati:

  Det är ingen ”hjälp” det hjälper bara tyska banker och exportörer med sprängfyllda kassor. Redan nu på morgonen tillhör storbankerna dagens börsvinnare. Ser du inte att man frossar i det grekiska folkets elände? Istället sparkas 150 000 offentliganställda i Grekland och miljoner kastas ut i fattigdom. De som sen kommer att kasta sig över bytet Grekland är hedgefonder och riskkapital som köper upp alla tillgångar, till och med öar och all offentlig egendom.

  Grekland bör följa Islands exempel och gå ur euron samt ställa in betalningarna fortast möjligt. Island är redan på fötter bara några år efter att man ställde in betalningarna. Det som händer med Grekland kommer sen att hända med alla EU-länder – de blir ett byte för rovdriftskapitalet. I Sverige har M redan skänkt bort det mesta, till vrakpris. Därför är vår natur sargad, och ungdomarna får inga bostäder. De har andra snott, och värre lär det bli. Hela vårt land säljs ut eller rättare sagt ges bort.

  När du lättvindigt pratar om ”tvångsförvaltning”, så låter det som du representerade en av dessa snarare än deltog i debatten i egenskap av ”greklandsvän”.

  Så här skrev the Economist för inte länge sen:

  ”“THIS is going to be the next great trade,” one American hedge-fund executive effused early this year. For more than two years funds have been salivating over the slew of assets that Europe’s banks will have to sell. Many have been opening offices in London and hiring to prepare for this “tidal wave” of opportunities.

  Up for grabs will be distressed corporate loans, property debt and non-core businesses ” [. . .]

  Banks aren’t the only prey that funds are hunting [. . .]

  And plans by some European governments to privatise infrastructure assets may also be enticing. [. . .]

  In the meantime, inventive fund managers are figuring out other ways to do deals. Some, such as Highbridge, a large American hedge fund that is owned by JPMorgan, and KKR are scaling up their lending operations as banks cut back. They are able to charge high interest rates, because companies are desperate for cash.”

  Och KKR är ju precis det ”hemlighetsfulla” riskkapitalbolag som äger Carema i vars ledande skikt många Moderater sitter, enligt Alliansfritt Sverige, SVT och många andra granskare.

 8. Pingback: Free Speech On Trial In India - Meanwhile People Defeat SOPA | Living History

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s