EN-partistaten Sverige – S hade kunnat göra skillnad med Juholts nej till europakten

Moderaterna vill inte avslöja vilka som finansierar partiet. Vem som finansierar Göran Persson står däremot klart, för det kan man läsa helt öppet på nätet. Det är PR-byrån JKL, som vann ”storslam” i det moderata regeringskansliets upphandling av byråer februari 2011 på områdena ”finansiell kommunikation” och ”strategisk finansiell rådgivning”.

Den moderatledda regeringen är också den, som nu ”tänker jobba hårt” för Mona Sahlin genom att rekommendera henne för posten som generaldirektör i ILO – som tack för gott samarbete? När det gäller utnämningspolitik har ju Moderatregeringen annars inte direkt utmärkt sig för någon särskilt S-vänlig linje, än mindre någon neutral sådan, då man till och med vill hemligstämpla när det gäller befattningar som kan ansökas.

Mer oklart är det vem som tar hand om Thomas Östros. Han kanske var lite väl norrbottniskt bitsk i debatterna med ”alliansen”, kanske får han därför slå sig till ro med politikerpensionerna.

Vem som finansierar Erik Åsbrink står till och med utskrivet i en artikel i SVD. Det är Goldman Sachs.

Så där råder inte heller något tvivel. Det var ”veteranerna”, och bland dem Göran Persson, som fällde Juholt, i samma stund som han käftade emot Moderaterna på allvar, med sitt nej till europakten.

Kallas inte sånt här korruption? Och angränsar inte Primegate till valfusk? Är det inte i själva verket till och med värre än Watergate? Varför händer det ingenting? Vart har riksdagsledamöternas samvete tagit vägen? Har det gått och lagt sig platt för Reinfeldt det också?

Reinfeldt och Björklund ”inbjuder” nu S – med armbågen – till ”samtal” om kärnkraften. Innan Fukushima ens kallnat. Hur kommer det sig att man är så kaxig plötsligt, som om man inte satt i minoritet överhuvudtaget? Naturligtvis för att (M)an räknar med SD i regeringsunderlaget.

Det blir allt tydligare, att vi inte har en borgerlig alliansregering som sitter i minoritet, utan en ren högerregering som sitter i allians med allt mer högljutt främlingsfientliga SD och deras vänner som står nära ”Bank & Business”. 9 gånger av 10 i riksdagen stöds ”Alliansen” av SD, som redan tidigt visade att man skulle fungera som stödparti för en borgerlig regering, inte minst när det gällde kärnkraften. SD:s såta vänner missar inte heller något tillfälle att visa sitt helhjärtade stöd för Herr Reinfeldt och hans allt mer huvudlösa förslag:

Ian Wachtmeister, en gång partiledare för Ny Demokrati, själv 79 nu, vill fortsätta till 80, ‘klart att man ska hålla igång’.”

Var är då journalisterna som ska granska vem som finansierar moderaterna, Primegate, Juholts avpollettering med hjälp av ”veteranerna”, hur regeringens samregerande med SD egentligen ser ut osv? Är de också köpta av moderaterna? Allesammans? Finns det inte en enda på SVT Aktuellt och Rapport eller TV4 (det är TV som räknas), som kan trycka till med lite vassa och framför allt ihärdiga frågor på bästa sändningstid?

Det handlar om Demokrati. Upp till försvar.

Annars ligger vi pyrt till, allesammans. Kom igen nu.

Se tidigare bloggposter: Högerns Janusansikte, Enpartistatens Nyårskommunikéer

Läs: Affärsvärlden – Mona Sahlin regeringens val till topptjänst, Juristens funderingar – USA – Fängelse på obestämd tid utan rättegång, DN – Dags för nya reaktorerDI.se – Skuldkris splittrar grekiska partier – citat: ”De två partier som växelvis styrt Grekland sedan 1970-talet, socialdemokratiska Pasok och konservativa Ny demokrati, är i upplösningstillstånd. Deras oheliga allians för åtstramningar i krisen spår, under ledning av den politiskt obundne ekonomen och premiärministern Lucas Papademos, har jagat bort väljare och allt fler av partiernas ledamöter i parlamentet hoppar av. [. . .] Pasok, som har 154 av de 300 ledamöterna i Greklands parlament, skulle om det var val i dag få 8,9 procent av rösterna, enligt Alco. I valet 2009 fick Pasok nästan 44 procent av rösterna.” [min anm: Jämför med dagens situation för S, ju mer det står klart att S innebär exakt samma euroforiska politik som M, så kommer röstsiffrorna fortsätta rasa. Det verkar dock inte bekymra socialdemokratiska högerflanken. Demokratin är ju hur som helst redan avskaffad och makten överlämnas hel och hållen till Merkel med europakten och IMF-”lånen”. Göran kan fortsätta casha in på ”rådgivningen”], DI.se – Massdemonstration i Portugal – citat: ”Massdemonstrationen arrangerades under växande oro för att Portugal kan behöva nya nödlån, eller till och med en omstrukturering av skulder lik Greklands. Kapade statliga utgifter och uppvridna skatter som krävts för räddningspaketet har kastat landet i den djupaste ekonomiska recessionen på decennier.”  [anm: min fetstil i citatet], Monti to @CNBC: ”‘It was not #Greece that undermined the stability pact in the first place. It was #France and #Germany in 2003.'”, @IrateGreek – Poll: Plurality of Greeks in favour of default, a majority demands elections now”, @HedgefundPlaySVT i Aten: ”De tror det blir våldsamt,  DI.se – Våld väntas i Aten – ”Ta med hjälm och gasmask”, SVT – De vill stoppa ACTA, SVT – Unga greker om sin syn på framtiden, SVT – Se tv-bilderna från fredagens demonstration i Aten – De har förlorat sina jobb, SVT – Krisen kan fördjupas, SVT – Papademos varnar för misär, Affärsvärlden – Därför slutar börsåret på tungs minus, SVD – ”Tag med hjälm och gasmask”, SVD – Ingen vill ha Svarte Petter i Grekland, SVD – Stockholmarna ökar skuldsättningen mest, WSJ – Greek Leaders Urge Yes Vote On Austerity, The Telegraph, DN – Skadeglädje kröp fram inom Mona, SVD, ABAB – Breivik hatade det politiskt korrekta, DN – Indignation kräver varsamhet, DN – Hatet som gör mig politiskt deprimerad, DN2, DN – Man med hjärnblödning nekades ambulans, AB Ledarbloggen – Blogg, Newsmill – Desperat vänster kopplar Breivik till borgerligheten

Se även andra tidigare bloggposter om sveket mot demokratin:

Annonser

7 responses to “EN-partistaten Sverige – S hade kunnat göra skillnad med Juholts nej till europakten

 1. du skall se populasens alla comment om Grekland. Inget bra betyg för blågula undersåtar. Pöbelmentalitet rules men de lär vakna, fast denna gången med bägge händer i pottan.

 2. EN-partistaten Sverige. Så rätt så rätt.
  Spelar ingen som helst roll längre vad man röstar på.
  Alla verkar bara se till sig själva, vågar man undra hur det ska sluta?
  Re bloggar ditt inlägg.
  Bra skrivet, tack 🙂

 3. Kerstin Johansson

  jag tycker att vi fått ett friare land. Där människor får bestämma själva och inte LYDA under statens tillsägelser. När makten ligger hos staten får människan mindre utrymme. VI ska lyda och hålla tyst! Göra som vi blir åthutade att göra. Vi ska bete oss lika, ingen ska ha mer än någon annan. Kreativitet och framåtanda ska kvävas.
  Det är det värsta och främjar inte alls landets kreativa människor.
  Avundsjuka är den förhärskande maktens fula tryne.

 4. Kerstin Johansson

  Vad gäller att sponsra partier kan ju S slå sig för bröstet och känna välbehag över att moderater, Folkpartister, Centerpartister och kristdemokrater också är med och bidra,r via fackavgiften!

 5. ”Kreativa” människor är nog inte direkt det Moderaterna premierar. Kultursektorn har väl aldrig haft det så illa som nu. Sen var det väl inte direkt det jag diskuterade utan maktförhållandena i riksdagen. Diskutera gärna i sak det bloggposten handlar om. De borgerliga har en minoritetsregering, och M har deklarerat att man tar starkt avstånd från högerextrema SD, men i praktiken har SD fungerat som stödparti åt regeringen hela tiden. SD är med andra ord en stabil del av regeringsunderlaget. Skillnaden är bara att alliansen inte varit tydlig med att man valde att sitta kvar i minoritet med vetskapen om att man skulle få SD:s stöd i de flesta frågor. Så det har varit ett spel för gallerierna.

  Att riskkapitalister har fått ”valfriheten” att skeppa våra skattepengar till skatteparadis är inget som jag kallar för valfrihet för medborgarna och skattebetalarna, tvärtom så handlar det om att vinster privatiserats och förluster socialiseras. Inget av det gagnar Sverige eller skattebetalarna eller väljarna. Tvärtom. Idag Grekland – imorgon Sverige. Det är också därför polisen har fått befogenheter att använda tårgas.

  Det som händer i Grekland nu kommer att hända i alla EU-länder om vi går med på europakt, och att skicka skattepengar till IMF(=ESM=Merkel).
  Det blir massiva nedskärningar och ökad massarbetslöshet, med påföljande budgetunderskott och höjd statsskuld eller ännu mer nedskärningar/massarbetlöshet/minskat skatteunderlag/minskad konsumtion/nedläggning av företag/ännu mer massarbetslöshet/ännu mindre skatteunderlag/ osv.

  Då blir det demonstrationer här också – med tårgas den här gången.

  Aten kommer att poppa upp överallt i EU.

 6. Tycker du att alla i Sverige ska ha rätt till sjukvård? Just nu har landstinget i Västerbotten dragit ner på ambulanser & akutvårdsplatser med risk för människors liv! Kolla gärna in på Doroteaupprorets blogg & säg vad du tycker. http://doroteaupproret.wordpress.com

 7. Svar till doroteaupproret från Nemokrati:

  Självklart tycker jag att alla i Sverige ska ha rätt till sjukvård. När det gäller er sida så ska jag
  gå in och titta på den och läsa den så fort jag har tid och återkommer till dig när jag har gjort det.
  Bra att ni gör någonting!
  Med vänliga hälsningar
  Bloggaren Nemokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s