#Saudivapen – Ställ Carl Bildt och Regeringen till svars om den farliga utrikespolitiken. De ska AVGÅ!

Ganska tydligt vem som skyddas i allt det här, Carl Bildt, då ISP lyder under UD. ISP:s generaldirektör Andreas Ekman Duse har beslagits med flagrant lögn av Ekot, när han nekade till att ha varit med på middag med Saudi, direkt efter att ha sagt att något sådant är otänkbart enligt gällande regelverk då man är tillsynsmyndighet vad gäller vapenexporten. Ekot läste därefter upp bevisen för att Duse var med middagen och då kom plötsligt Duse ”ihåg” att han varit med. ISP:s generaldirektör avgör också när EKR tillåts rösta. Att skylla på V:s och MP:s EKR-ledamöter är befängt, de är belagda med sekretess som förbjuder dem – mot straffansvar inbegripande fängelse – att yppa något ens till egna partikamrater och regeringen. Regeringens bemyndigande till FOI om att de får ingå projektavtal med Saudi för att hjälpa dem med vapenfabriken visar också att det inte alls handlar om ekonomi. Att några tjänstemän på FOI projektleder i Saudi ger inga betydande exportinkomster till Sverige. Det handlar om utrikespolitik, den de europeiska högerpartiernas utrikespolitik som M gjorde upp med övriga europeiska högerpartier om i EDU 1982, där man inte heller ställer sig främmande för kärnvapenanvändning. Det handlar om att ”avlasta” USA ”försvarsbördan” mellan ”öst och väst” och där är Saudiarabien en av USA:s allierade, och därmed också en av Sveriges allierade. Detta är anledningen till att regeringen bemyndigat FOI, inte ekonomiska skäl. Ställ Carl Bildt till svars för hans äventyrliga och farliga utrikespolitik. Ställ regeringen till svars för att man övergett svensk alliansfrihet och neutralitet och försatt Sverige i en än mer utsatt säkerhetspolitisk situation samt ökat terrorhotet betänkligt med sin politik i det fördolda. Regeringen leker med våra liv bakom ryggen på oss. De ska avgå!

Läs: SR – Reinfeldt gav FOI klartecken, DN – Reinfeldt gav FOI klarteckenSR Ekot – ISP:s generaldirektör kritiseras för vapenmöte, SR Ekot – ”Det kan jag inte erinra mig”, Mark Klamberg – En kommentar om dagens avslöjande, SR Ekot – Bahrain får militär hjälp av Saudiarabien, SR Ekot – Swedish arms possibly used in Bahrain DN – Så går ett misstroendevotum till i riksdagenSR Ekot – FOI-anställda: ”Varför ljög du?”, SR Ekot – Hela reportaget, SR Ekot – Projekt Simoom, SR Ekot – Tolgfors: ”Finns inget gällande projektavtal” [anm: Vadan detta hårklyveri – Regeringen har bemyndigat FOI att skriva ett projektavtal för att hjälpa Saudiarabien med vapenfabriken, redan 2008], SVD – Analys: Saudiaffären hotar bilden av regeringen, SVD – Gav klartecken till vapenfabrik, AB, SVD – Vi riskerar bli till internationellt åtlöje, DN, DN2SVT1, SVT2SVT – Regeringen godkände vapenfabrik, SVT Play,

Se tidigare bloggposter: Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten#Saudivapen har politiska orsaker, inte ekonomiskaCarl Bildt ska avgå genast och regeringen fortast möjligt#Saudivapen i Den Nya DumburkenBildts Sudanaffärer, Littorin-affären, Primegate, Kristerssons vägran att följa riksdagsbeslut, Care(M)a-affärer, Juholts avpollettering, Lögner om IMF-lån och Europakt, Lögner om Vapenexporten – hur mycket ska krävas innan regeringen tvingas avgå?

Bloggar: Parkstugan, DHE, Martin Moberg, Alltid Rött, Alltid Rätt, Ola Möller, Svensson, KAS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.