Bushiness As Usual – Den Socialmoderata Enpartistaten är ett FOI-faktum

Nu försöker FOI sätta dit Sveriges Radio som ett hot mot rikets säkerhet, för att ha avslöjat regeringens Bildtska skumraskaffärer som verkligen kan utgöra ett hot mot rikets säkerhet. Jag citerar Erik Blix tweet och instämmer:

Meddelarskyddet mot rikets säkerhet. Politisk/juridisk rysare med obehagliga undertoner.#saudivapen #svpol

Den socialmoderata enpartistaten är således ett faktum. En majoritet av väljarna vill inte att Sverige hjälper Saudiarabien att bygga vapenfabriker. Men det struntar Carl Bildt i. Vi ska minnas att ISP – tillståndsgivande kontrollmyndighet för vapenexporten – lyder under UD, och det är ISP:s generaldirektör Andreas Ekman Duse, som har sprungit på middag med Saudiarabiens förhandlare under pågående förhandlingar med regeringen, och sen ljuger flagrant om detta. Att regeringen är noga med att ”hålla avtal”, som Bildt tjatar så mycket om, är för övrigt något nytt. Nästan lika nytt som regeringskansliets M-politiserade tjänstemän.

Så när vänner av ordnung påpekar att FOI är i sin rätt att anmäla till JK för utredning om sekretessbrott begåtts så vill jag framhålla att det är Bradley-Manning-varning på den anmälan och mitt svar till dessa blir: Det beror väl på vad slags olagligt fuffens statsmakterna ägnar sig åt bakom ryggen på medborgarna. Bushiness As Usual är inga rena affärer. Och de ska fram i ljuset och stoppas innan vi blir utsatta för terrordåd på grund av dem. Eller rent av blir anfallna österifrån. Vi har inte gått med på att frångå alliansfriheten för att uppgå i ett NATO-militariserat EU-försvar, som aningslöst utmanar en till tänderna välrustad Putin, som i sin tur är i allians med både Kina och Nord-Korea, ändå är det precis det som Reinfelt, Borg och Bildt (M)örklagt inlemmat oss i, med lite hjälp från sina anställda s-märkta konsulter på JKL. 

Den Socialmoderata Enpartistaten försöker nu sänka Sveriges Radio, den sista bastionen för det fria ordet. Nya Aktuellt är redan infört. Och datalagringsdirektivet sätter spiken i kistan för meddelarfriheten. För att inte tala om den öppna spaningsshoppen hos FRA. Sverige är del av en EU-diktatur som nu krigar aktivt mot sin egen befolkning. Upp till kamp för Demokratin. Regeringen måste avgå.

Imorgon har Grön Ungdoms Björn Lindgren och Svenska Freds’ Rolf Lindahl anordnat demonstration mot svensk vapenexport till diktaturer. Fredag 16 mars Kl. 16.00 på Sergels torg startar den manifestationen. Talare är bl a Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, S-kvinnors Lena Sommestad, Svenska Freds, Amnesty, IKFF m fl. Läs mer på Facebook #StoppaSaudivapen. Och – VÄL MÖTT!

4 mars 2010 är Carl Bildt en av huvudtalarna vid NATO-seminarium i Helsingfors och håller där ett allt annat än neutralt anförande inför en samling EU -ledare och högt uppsatta NATO-toppar.

1 mars 2012 träffade EU:s höga representant Catherine Ashton Qatar och talade om EU:s ”special relations to the gulf countries”, dvs bland annat Saudiarabien, Kuwait, Qatar och Förenade Arabemiraten.

6-7 mars 2012 träffade Carl Bildt EU:s höga representant Catherine Ashton för att bland annat visa henne Esrange i Kiruna.

9 mars 2012 träffades alla EU:s utrikesministrar i Nato-Rasmussens Köpenhamn ”informellt” för att tala om hur EU ska tala med EN röst i utrikes- och säkerhetspolitiken.

Och så här ser alltså EU:s sprillans Nya EEAS ut. EEAS är förkortningen för European External Action Service som har Extrema befogenheter, inte minst genom det som Nyspråkligt kallas ‘double-hatting’. Svensk alliansfrihet är ett minne blott och EU NATO-militariseras.

Nu är det stora Eurasiska kriget inte långt borta.

Se tidigare bloggposter: Videocracy – Regeringen har infört tv-censur – media tigerAtt sätta Munkavle på tjänstemän – hur rimmar det med Meddelarfriheten?(M)örkläggning – Reinfeldt bortförklarar Bildts och M:s farliga utrikespolitik med “ekonomiska” skäl, Snart i en Diktatur nära dig – Fredsbevararen#Saudivapen – Ställ Carl Bildt och Regeringen till svars om den farliga utrikespolitiken. De ska AVGÅ!#Saudivapen i Den Nya Dumburken‘Ett Enat Europa’ eller ‘Det Tredje Riket’ – Same Shit Different NameEU-godsherren Göran Persson lobbar för regeringen och EULöfvén ger inga besked UTOM Ja till Europakten, IMF-lån, mera Kärnkraft och Vapenexport,  Löfvén – med (S)tövelklacken mot det europeiska löntagarkollektivetModerater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten

Läs: DN – Mats Svegfors: Regeringen bryter mot grundlagen OzHouse – EU and NATO are Europe’s Straightjacket, AB – FOI anmäler Sveriges Radios handlingar, Financial Times – Concerns rise over Eurozone Fiscal Treaty, Makthavare avslöjar: Dokumentet som förbjuder moderater att lyssna på Sahlin, GP, SR Ekot – FOI misstänker brott angående vapenfabriken, FOI – FOI anmäler misstanke om sekretessbrott, DN, AB – Barnen offras för Borgs arbetslinje, SVD – EU:s prislapp på personlig integritet, Newsmill – Anna Troberg: Riksdagen röstar i blindo om datalagringsdirektivet, Ajour – Ett direktiv för de nyfikna, Röda Berget, SVD, Görans tankar och bagateller – Anfall är bästa försvar

Annonser

6 responses to “Bushiness As Usual – Den Socialmoderata Enpartistaten är ett FOI-faktum

 1. Ja, jag är vän av viss ordning och vi vet redan nu att KU skall granska såväl FöD med sin minister som FOI agerande. Inget konstigt med det heller. Men ska saker granskas skall allt granskas, vi kan inte tillåta oss att bara välja de russin vi behagar.

  mvh

  JW

 2. Svar till Johan Westerholm från Nemokrati:

  Det regeringen sysslar med är allt annat än ”ordning”. De ”demokratiskt fattade besluten” är inte demokratiskt fattade nämligen, då de sker så mörklagt att ingen diskussion tillåts och EKR är belagt med munkavle till och med inför sin egen partiledare och partikamrater i riksdagen. Ibland får inte ens EKR ta beslut utan ”informeras” endast, så då görs det enväldigt av ISP:s generaldirektör, som alltså lyder under UD och som dessutom enväldigt beslutar när EKR ska tillåtas rösta och när de bara ska ”informeras”. Granskningen måste ske nu, annars finns alltför gott om tid att ytterligare (M)örklgga och skrämma upp opinionen. UD och Carl Bildt måste granskas, då Carl Bildt basar över ISP, vars generaldirektör Andreas Ekman Duse springer på middag med Saudi-förhandlare, trots att han är chef för den kontrollmyndighet som sen gett tillstånd till FOI att ”hjälpa” Saudiarabien att bygga vapenfabriken. Han säger själv i intervjun med SR Ekot att något sådant som att gå på middag på krogen med de som söker vore ”otänkbart”. När han sen konfronteras med dokument som visat att han varit med på middagen så svarar han bara ”det kan jag inte erinra mig”. För att sen efter konfrontation med sanningen svara: ”Jag kommer ihåg att det var en middag”. Och på frågan varför han var där svarar han: ”många gånger handlar det om att vi också ska informera om vad exportkontroll innebär för någonting”. Lämpligt forum att göra på en middag på krogen? Där de som söker tillstånd närvarar. Komigen. Det här är hur skumt som helst. M:s politisering av tjänstemännen på regeringskansliet pekar också i samma illavarslande riktning. Det borde verkligen granskas pronto det med.

 3. Min uppfattning är att skeendet nu naturligtvis skall granskas men även det skeende som ligger till grund för FOI ”möjligheter” att försätta sig i den här typen av situation.

  Innan 2005 var det omöjligt för FOI att bedriva den här typen av dialog med andra stater. 2005 tog regeringen Persson beslut, via regleringsbrev, att FOI skulle till viss del vara en intäktsfinansierad myndighet och då erbjuda sin forskning och kunskap på den globala marknaden. Detta har dessvärre spårat ur och det finns delar av FOI som, ett resultat av slapphänt styrning, tolkat regleringsbrevet så att de internationella uppdragen och dialogerna är lika viktiga, eller till och med viktigare, än huvuduppdraget.

  Regleringsbreven för 2005-2007 ligger inte ute på hemsidan men väl det från 2008 som mycket explicit berör dels hur myndigheten SKA prioritera men även de delar som nu gjort att vi hamnat där vi hamnat.

  http://www.esv.se/Verktyg–stod/Statsliggaren/Regleringsbrev/?RBID=10269

  Jag vill granska skeendet nu men vi kommer inte ur rävsaxen om vi inte tar ett djupare och framför allt bredare spadtag. Där kommer socialdemokratiska beslut att värderas likväl kommer frågan om vad som är sekretessbelagt och vad som inte skall vara det få sitt svar samtidigt som vi får klart för oss om någon, politiker, myndighet eller enskild, begått något brott.

  Jag är kritisk till tendensen att bara vilja granska det som passar den egna politiska agendan för stunden. Frågan är för allvarlig för att hanteras på det sättet.

  mvh

  JW

 4. Svar till Johan Westerholm från Nemokrati:

  Det hela handlar om att vi nu ingår i ett NATO-militariserat EU-försvar som de europeiska högerpartierna kom överens om redan 1982 i EDU.
  Bland dem Carl Bildt, Adelsohn, Göran Lennmarker (ständig M-ledamot i EKR vad det verkar), Anders Björck. Redan då var linjen mörklagd. Sedan S sällat sig till de moderata ståndpunkterna i alla avgörande frågor efter Palmemordet, så har man stått på moderaternas sida även nu när det gäller europakten, trots att Europafacket sagt klart och tydligt nej. Göran Persson är väl också helt i linje med den politiken. Han är ju numera också lobbyist åt JKL, enligt Dagens Opinions VD har han 150-200 Kkr per månad i arvode från JKL, som vann ”storslam” i regeringskansliets upphandling av byråer feb 2011 på områdena ”strategisk kommunikation” och ”strategisk finansiell rådgivning”. Det var också Göran Persson som var drivande bland ”veteranerna” med att få bort Juholt. Och samma vecka som Håkan Juholt sa nej till europakten i riksdagen gick Göran Persson ut med artikel på Newsmill om ett ja till både europakten och euron. Varpå Juholt avpolletterades på mindre än en vecka med hjälp av ”veteranerna” och deras enorma inflytande (Erik Åsbrink som också gick ut då för ett ja jobbar åt Goldman Sachs). Göran Persson har enligt Svenska Freds också arbetat ytterst högavlönat som vapenlobbyist då Hägglunds & söner är ytterligare en av JKL:s kunder, där Löfvén varit anställd uppåt en 15-20 års tid. Som sagt – den Socialmoderata avreglerade Enpartistaten är ett faktum.

 5. Har försökt sammanställa det longitudinella perspektivet på själva vapenexporten här,
  http://samtider.wordpress.com/2012/03/11/en-svensk-david-kelly/

 6. Re-bloggar detta inlägg 🙂
  Mycket intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s