Tysklands svältpolitik snart grundlagsfäst i hela Europa – massarbetslösheten ökar

Vad är det för ”lättnad” man känner i Bryssel över att Irland sa ja till självmordspakten? Vad är det för sadistiska politiker som gläds över att svältpolitik mot Europas befolkningar nu kan grundlagsfästas? Och vem är det som kräver att den införs? Tyskland förstås – precis som på 30-talet.

Arbetslösheten i Spanien är 24,3 % och med självmordspakten så kommer problemen i PIIGS-länderna att drastiskt förvärras. Varför säger man inte som det är – man iscensätter ytterligare en kicking-the-can-auktion för att alla investerare ska hinna säkra sina tillgångar och notan skickas till skattebetalarna.

Det enda den här alarmerande passiva fördröjningspolitiken syftar till är att hålla tyska stenrika banker och exportjättar skadeslösa för sin vårdslösa kreditgivning i spanska husbubblan och övriga PIIGS-länder.

Sverige får betala med 145, 2 miljarder rakt i fickan på Deutsche Bank och det är pengar som vi aldrig får tillbaka, dessutom en summa i stort sett identisk med den som sägs krävs för att baila ut hela den spanska banksektorn – 15 miljarder euro.

Borg migrerar i tysthet statskassan till Deutsche Bank och när det lobbyiststyrda S/M-politrukeriet i riksdagen 30 maj röstar igenom ESM, som till hälften finansieras av IMF (dvs även Sverige fast vi står utanför euron), och som ger Tyskland rätt att konfiskera medlemsstaternas statskassor – vad gör SVT då? Tiger.

En Svensk Tiger när Tyskland roffar – nu som på 30-talet. När det nu också börjar nyspråkligt ljugas om att finanspakten även kommer att innehålla åtgärder för ”tillväxt” så menas i själva verket, att skapa ännu mer massarbetslöshet och migration av skattemedel till skatteparadisen genom ytterligare avregleringar och privatiseringar.

Det räcker inte med att en hel generation analfabetiseras och slungas ut i massarbetslöshet (i EU säljer nu människor sina njurar för att få pengar), att ambulanserna inte kommer, att gamla vanvårdas, att patienter lämnas att dö för att ingen ambulans skickas, att gratisarbete är norm, nej den s k välfärdssektorn ska slaktas så totalt att massdöd blir normalt. Det är 30-talet som tvångsupprepas – återigen. Snart börjar kriget.

Läs: Europaportalen – EU-kommissionen vill sänka svenska löner, SVD – Jonas Sjöstedt: Inkomstskillnaderna har ökat med 40 %SVD – Vinster i välfärden splittrar svenska socialdemokraterFXstreet – IMF begins talk on Spain bailout, SVT – Många lärare utan behörighet i friskolorna, SVT – Stockholmsbörsen rasade 3 %, AB – Städa upp själv, Fredrik Reinfeldt, DN – Förarlösa plan upplöser krigets regler, SVD – Grekvänsterns kur – beskatta rika och nationalisera banker, DN, DN – All narkolepsi från vissa leveranser

Bloggar: DHE – När Nej betyder Ja och Ja betyder Nej, KAS, Olas Tankar, MM, Högbergs tankar, Marios blogBengt SilfverstrandRöda MalmöBrännpunkts bloggOlas tankar och Martin Mobergs betra…

Se tidigare bloggposter: På Onsdag Okejar de Nya SocialModeraterna Bailouten på 145,2 svenska skattemiljarder till Stenrika Tyska BankerEgen(M)äktigheten ökarSvenska banker OK – for nowEUphoria – I det tysta håller ECB Wall Street skadeslöst (medan Putin väntar i kulisserna)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.