Korruptionen i EU är ”endemisk” – ändå skickar Borg 145,2 miljarder skattekronor dit

En ny rapport om korruptionen i EU visar alarmerande resultat:

Corruption and lack of transparency are endemic throughout the EU, with direct links to the economic crisis.”

Ändå tänker S och M ”låna ut” 145, 2 miljarder till euron för att rädda tyska banker från kreditförluster i den spanska husbubblan. Anders Borg har till och med utvidgat sitt lånelöfte på 10o miljarder till euron via IMF, och säger nu, att vi ska ge pengarna direkt till krisande banker i eurozonen.

Lars Calmfors har varnat att det då föreligger akut risk för kreditförluster, dvs att svenska skattebetalare riskerar att inte få tillbaka ett enda öre av de 145,2 Borg lovar låna ut hejvilt, varav 45, 2 redan är beviljade i riksdagen (obegripligt!). Men det struntar alltså både S och M högaktningsfullt i. Dina och mina skattepengar ser de till att vi förlorar genom att de med öppna ögon låter förskingra dem.

Varför tar inte media upp detta? Det är ju skandalöst! Varför frågas de inte ut om detta på bästa sändningstid i SVT – dagligen? Har de rätt att skyffla  hundratals skattemiljarder i strid med folkviljan till ett korrupt, svart hål där vi löper akut risk att förlora varenda öre??? Svaret är Nej. Och vi måste förhindra att det sker genom att protestera. Lämpligt vore att Vänsterpartiet anordnar landsomfattande demonstrationer och inbjuder facken att delta.

Greece, Portugal, Italy and Spain have ‘serious deficits in public sector accountability, and deep rooted problems of inefficiency, malpractice and corruption, which are neither sufficiently controlled nor sanctioned,’ it added.”

Våra skattepengar ska gå till det de är avsedda för, och det är varken att låta riskkapitalister forsla dem till skatteparadis eller att, som Borg nu föreslår, GE dem till korrupta banksystem i eurozonen. Särskilt som kapitalflykten från Spanien och Grekland skenar och vi inte ens är med i euron. Hur Wallström kan stå och direkt ljuga genom att säga att det skulle vara en bra idé att vi frivilligt kliver på Titanic är ofattbart. Det visar också med vilken total arrogans även hon bemöter folkviljan. Hon har alltså inga som helst problem med att totalt nonchalera folkomröstningsresultat, och bryr sig heller inte om väljaropinionen där 9 av 10 svenskar dags dato säger nej till euron samt ett stadigt växande antal nu också säger nej till EU.

De politiker – dvs S och M – som förespråkar denna mer eller mindre lagvidriga förskingring av skattebetalarnas pengar måste ställas till svars av samtliga media NU. Var ÄR den tredje statsmakten i frågan??

Min kommentar till nationaldagen blir därför – Säg Nej till IMFlån, inför omedelbart en bankdelningslag och – Sverige ut ur EU – NU!

Se tidigare bloggposter: Calmfors medger att vi löper hög risk att göra kreditförluster på IMF-lånen till euronPå Onsdag Okejar de Nya SocialModeraterna Bailouten på 145,2 svenska skattemiljarder till Stenrika Tyska Banker

Läs: DI – Borg: Räddningsfond bör kunna stödja banker direkt, EU Observer – Rampant corruption is aggravating EU crisis, SVT – Hennes skuld ökar med 30 000 per månad – citat: ”För Mercedes Castro i Barcelona är dagens EU-besked en klen tröst. -Det är väl bra att rädda bankerna, men i första hand bör man rädda familjerna!”, AB – Borg och Andersson lallar på samma visaSVT – Rasism i EM stoppar matcher, DN – Nationaldagen firas i landet, SVD – Vår tillit till varandra är en stor tillgång, AB, Expressen, SVD – Stockholmarna vägrar amortera mer på bolånen, DN – Tyska och österrikiska banker sänkta, SVD – Europas rikaste bor i Schweiz, Europaportalen – Hemlig plan ska stöpa om EU, Europaportalen – EU-kommissionen vill sänka svenska löner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.