Korruptionen i EU är ”endemisk” – ändå skickar Borg 145,2 miljarder skattekronor dit

En ny rapport om korruptionen i EU visar alarmerande resultat:

Corruption and lack of transparency are endemic throughout the EU, with direct links to the economic crisis.”

Ändå tänker S och M ”låna ut” 145, 2 miljarder till euron för att rädda tyska banker från kreditförluster i den spanska husbubblan. Anders Borg har till och med utvidgat sitt lånelöfte på 10o miljarder till euron via IMF, och säger nu, att vi ska ge pengarna direkt till krisande banker i eurozonen.

Lars Calmfors har varnat att det då föreligger akut risk för kreditförluster, dvs att svenska skattebetalare riskerar att inte få tillbaka ett enda öre av de 145,2 Borg lovar låna ut hejvilt, varav 45, 2 redan är beviljade i riksdagen (obegripligt!). Men det struntar alltså både S och M högaktningsfullt i. Dina och mina skattepengar ser de till att vi förlorar genom att de med öppna ögon låter förskingra dem.

Varför tar inte media upp detta? Det är ju skandalöst! Varför frågas de inte ut om detta på bästa sändningstid i SVT – dagligen? Har de rätt att skyffla  hundratals skattemiljarder i strid med folkviljan till ett korrupt, svart hål där vi löper akut risk att förlora varenda öre??? Svaret är Nej. Och vi måste förhindra att det sker genom att protestera. Lämpligt vore att Vänsterpartiet anordnar landsomfattande demonstrationer och inbjuder facken att delta.

Greece, Portugal, Italy and Spain have ‘serious deficits in public sector accountability, and deep rooted problems of inefficiency, malpractice and corruption, which are neither sufficiently controlled nor sanctioned,’ it added.”

Våra skattepengar ska gå till det de är avsedda för, och det är varken att låta riskkapitalister forsla dem till skatteparadis eller att, som Borg nu föreslår, GE dem till korrupta banksystem i eurozonen. Särskilt som kapitalflykten från Spanien och Grekland skenar och vi inte ens är med i euron. Hur Wallström kan stå och direkt ljuga genom att säga att det skulle vara en bra idé att vi frivilligt kliver på Titanic är ofattbart. Det visar också med vilken total arrogans även hon bemöter folkviljan. Hon har alltså inga som helst problem med att totalt nonchalera folkomröstningsresultat, och bryr sig heller inte om väljaropinionen där 9 av 10 svenskar dags dato säger nej till euron samt ett stadigt växande antal nu också säger nej till EU.

De politiker – dvs S och M – som förespråkar denna mer eller mindre lagvidriga förskingring av skattebetalarnas pengar måste ställas till svars av samtliga media NU. Var ÄR den tredje statsmakten i frågan??

Min kommentar till nationaldagen blir därför – Säg Nej till IMFlån, inför omedelbart en bankdelningslag och – Sverige ut ur EU – NU!

Se tidigare bloggposter: Calmfors medger att vi löper hög risk att göra kreditförluster på IMF-lånen till euronPå Onsdag Okejar de Nya SocialModeraterna Bailouten på 145,2 svenska skattemiljarder till Stenrika Tyska Banker

Läs: DI – Borg: Räddningsfond bör kunna stödja banker direkt, EU Observer – Rampant corruption is aggravating EU crisis, SVT – Hennes skuld ökar med 30 000 per månad – citat: ”För Mercedes Castro i Barcelona är dagens EU-besked en klen tröst. -Det är väl bra att rädda bankerna, men i första hand bör man rädda familjerna!”, AB – Borg och Andersson lallar på samma visaSVT – Rasism i EM stoppar matcher, DN – Nationaldagen firas i landet, SVD – Vår tillit till varandra är en stor tillgång, AB, Expressen, SVD – Stockholmarna vägrar amortera mer på bolånen, DN – Tyska och österrikiska banker sänkta, SVD – Europas rikaste bor i Schweiz, Europaportalen – Hemlig plan ska stöpa om EU, Europaportalen – EU-kommissionen vill sänka svenska löner

Annonser

5 responses to “Korruptionen i EU är ”endemisk” – ändå skickar Borg 145,2 miljarder skattekronor dit

 1. antimoderaten

  Vad är det för fel på Svenska folket som blundar för verkligheten i landet idag? Våra politiker (inte alla för det finns många som kämpar för landets bästa och ska ha en eloge för det) skiter totalt i folket och stjäl våra skattepengar hej vilt, sjukförsäkringspengarna, pensionspengarna och nu detta. De vet att den dagen de inte sitter i regeringen, och även nu, behöver de inte ta mer ansvar för sina handlingar än möjligen att avgå om kritiken blir för stor. Men eftersom media vägrar rapportera så är risken minimal att folket får veta.
  Kontra detta med mediaropporteringen av Juholt, speciellt från Aftonbladet, som spred sina lögner som sanningar i stora saftiga rubriker. Där fanns det engagemang så det räckte.
  Vi behöver starta en egen tidning som vi kan kalla SANNINGEN!

 2. Jag tror enda lösningen är att så många som möjligt tar tillbaka sina röster vid nästa val 2014 och röstar på sig själv eller någon klok och vis människa som man liter på – via en ny demokratimodell där man jobbar på att försöka utveckla det demokratiska systemet: AKTIV DEMOKRATI – http://aktivdemokrati.se/

  Det har redan gått för långt…de stjäl våra liv och våra pengar ifrån oss. Den stora omdirigeringen från generositet till girighet har pågått länge nu…men fler och fler vaknar till och öppnar ögonen.

 3. Bengt Lundström

  Håller med dig antimoderaten. Men vad hjälper det att rösta? Samma politiker-tjuvar hittar man ju i alla partier. Borg kanske mutar IMF med våra skattepengar för att få en hög internationell post efter 2014 (eller rentav tidigare), då han knappast kan räkna med att behålla den post han f.n. besitter?

 4. Vad är en bankdelningslag?

 5. Det är när man skiljer bankens tradingdelar från övrig verksamhet. Annars får skattebetalarna, vid eventuell bailout eller bankräddning, stå för spekulationen också. Banker har nämligen i allt större utsträckning ägnat sig åt s k egenhandel, dvs egen spekulation för att öka bankens vinst.

  Till sin hjälp har man då anställda ”traders” eller (om de är framgångsrika) ”star traders”. Dessa är smarta marknadsförare som har ägnat sig åt aggressiv försäljning av fonder och en massa s k ”finansiella instrument” (luftaffärer), cds-försäkringar (försäkringar mot betalningsinställelser) m m till kunder. Många gånger har det lett till förluster för köparna men stora vinster för banken.

  När dessa affärer kraschar och banker gör förluster så vill de att vi skattebetalare ska gå in och rädda dem och då gör stater det, för att dessa banker är ”too big to fail” – dvs vi måste rädda dem för att inte det finansiella systemet ska kollapsa. Då vill bankerna att vi räddar de här spekulativa delarna också, men med en bankdelningslag så går inte det, utan då får bankerna ta sina spekulationsförluster själva och det har de verkligen råd till för de har haft mycket stora vinster.

  För mer information kan du se den utmärkta PBS-dokumentären (USA:s public serviceföretag) ”Money, Power and Wall Street”. Den förklarar väldigt pedagogiskt och tydligt hur finanskrisen uppkommit och varför och varför en bankdelningslag är nödvändig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s