En Armé av Våldsdyrkande Enstöringar – Högerpropagandan har gett resultat

Reaktionära BlockbusterHollywood producerar massivt våld i megaskala med ett politiskt budskap som spelar den vapenfixerade kristna hårkorshögern i händerna. Perverst omogen narcissism och monotont megalomant dödande i mastodontformat glorifieras, extremförföriskt förpackat.

Att gå på bio har jag därför nästan slutat med. Ljudet är för högt, för att inte säga vrålande, och det skrala kassasuccéutbudet nästan enbart bestående av debiliserande massvåld från mardrömsfabriken. Naturligtvis påverkar denna goebbelsindoktrinerande högerpropaganda ungdomen.

När det gäller de igenmurat insnöade nördar, som i sina raserade akademiska karriärer på den jobblösa tillväxtens spekulationsekonomiska globalmarknad lackar ur på sina minerade kammare och i isolering ruvar på grandios hämnd för en utebliven storslagen framtid, så vill jag rikta en uppmaning till Björklund – sluta glorifiera nedmonteringen av humaniora vid våra lärosäten. Sluta upp med att utilitaristiskt värdera och ”marknadsanpassa” akademien. Den elitstudent du efterfrågar blir utan bildning i ditt utbildningsideal och då kan resultatet bli ännu en joker i leken.

Kulturfientlighetens anti-intellektualism, som präglat västvärldens utbildnings- och forskningspolitik sen neoliberalerna tog kommandot, om det ens kan sägas finnas någon (behövs ju ingen utbildning och forskning på en marknad som bara består av spekulation), börjar nämligen visa rejält resultat. Hur många fler ska måsta dö innan ändring sker?

Det stupida hatet dominerar i stora delar av ett ungt, manligt, tunnelseende nördgarde, som matats med högerns neokonservativa världsbild i decennier.  ”Fredspresidenten” Obama har inte ändrat något i det avseendet, vare sig när det gäller USA:s militärmakt eller vapenlagarna, som möjliggör sådana här dödsskjutningar, utan det är ja-knappen till collateral damage och Bushiness as usual som gäller, över hela linjen.

Den på detta sätt kulturellt deformerade PojkMannen i Denver kom också från en familj som bekände sig till den presbyterianska läran – den lära som innehåller stora mått av sträng calvinism, vilken i sin tur innehåller dravlet om den ”osynliga handen” och ”dubbel predestination”.

Han var inte underprivilegierad, han var inte ointelligent, men han var emotionellt totalstörd. Ett barn av sin tid. En tid där fokus ligger på att rädda korrupta banker och offra allting annat; demokratin, naturen, människovärdet och hela framtiden.

”Lägenheten så utförligt minerad att desarmering inte är säkert.”

Se tidigare bloggposter: Vår Gud är oss en väldig BorgTea Party tog hem spelet – glöm återhämtningenÄnnu ett av Bushs Olagliga Anfallskrig – Syskonreligionernas inbördes hat förintar oss alla?Statsmaktens förfall och våldets ankomstBankernas Megasvindleri fick Godkänt från Högsta Ort (Geithner försvarad av Bernanke)Oanständig koppling – Skrämmande läsning om Breiviks kopplingar till ExtremhögernUppdatering – Anders Behring Breivik, Högerextrem TerroristThe Knight in Shining Armour – En Tvättäkta Terrorist“En ensam galning”?Mer hot och hat är inte ett ‘öppnare’ samhälle utan ett laglöst samhälleSå – hur nära är Harmageddon?

Läs: DN – Dödsskjutning inför premiär för Batmanfilm, Expressen – Breivik lyssnade på musik under massakern, SVD – Massmord på BatmanpremiärDN – Misstänkt beskrivs som enstöring SVT – Hur kunde det hända i Denver – igen?, SVT – Polisen: Vi kan inte desarmera fällorna, SVT – Polisen: Massmördaren var utklädd till Jokern, SVT3, Norra Västerbotten – Massmördaren i Colorado – en enstöring, DN – En skamlig tystnad, DN – ”Vi måste börja reglera försäljningen av vapen”, SR Ekot, AB – Femton dödade på Batmanpremiär, SVD – Gärningsmannen minerade sitt hem, AB

Bloggar: Svensson – Det våldsamma USA, tianmi – Breiviks armé formerar sig?, bokcirkus, Kulturbloggen, Unni Drougge – Kultureliten och Verklighetens folk, Zero hedge: 

Scandal At The IMF: Senior Economist Resigns, Says ‘Ashamed To Have Had Any Association With Fund At All‘”


Annonser

6 responses to “En Armé av Våldsdyrkande Enstöringar – Högerpropagandan har gett resultat

 1. Visst är det konstigt dessutom. Den där vapenlobbyn i USA brukar hävda att amerikaner måste få vara beväpnade för att kunna försvara sig och om de är det kan regeringen inte sätta sig på dem dessutom. Och i verkligheten används de flesta av de privatägda vapnen för att döda oskyldiga, inte sällan vänner eller de egna barnen eller andra familjemedlemmar, som kommer hem för sent en kväll. Ibland undrar man om de flesta av oss människor någonsin lämnat apstadiet, vad gäller intelligens och tankeförmåga.
  Fast det är säkert mediciner inblandade även den här gången också, förslagsvis lyckopiller.

 2. Ja, det är lätt att tappa tron på människan överhuvudtaget. Ser man på mänsklighetens historia … ja fanns det inga andra vapen så finns ju alltid stenar. Aporna ligger för övrigt långt efter oss vad gäller att döda varann.
  Diverse droger gör nog sitt men jag tror det ligger djupare än så…

 3. von BISMARCK

  Varför har du en dekal ”Jag röstade inte på Sverigedemokraterna”?
  Vilket parti röstade du på då?

 4. Jag röstade på Vänsterpartiet, så klart.

 5. kalebass:
  Visst ligger det djupare – i den våldskultur som de flesta växer upp med idag. Men sen är det ofta lyckopillren som gör att vanvettiga tanker förverkligas.
  Det finns människor som testat de där pillren och som berättar att de gör att man känner sig avskärmad, overklig. Om verkligheten runtomkring inte verkar riktig, man upplever den som kuliss, så är det ju lätt att man inte ser skillnad mellan denna och de mördarspel man spelat på datorn i hela sitt liv. Det finns också människor som berättat hur de blivit rädda för sig själva för att de drabbats av lust att mörda alla människor i deras närhet. Så den utlösande faktorn torde vara SSRI-pillren.
  Alla drabbas fförstås inte av dessa biverkningar men det räcker ju att en på 10.000 gör det för att konsekvenserna ska bli förfärliga med tanke på ur många miljoner som knaprar dessa medel. Och om vi tittar på historien så började sådana här vansinnessjutningar uppträda i början av 90-talet. Dessförinnan hade man inte hört talas om sådana, (utanför någon enstaka galen sekt) och det var precis i den vevan som SSRI introducerades som just ”lyckopillrer”. Samtidigt uppträdande asv två fenomen utgör förvisso inget slutgiltigt bevis, men indicierna på att det är dessa som ligger bakom de här vansinnesdåden är så många att jag tror att vi har all anledning att tro på ett starkt samband mellan SSRI och massmördande av det här slaget.
  Förresten har det varit känt länge, och accepterat, att somliga kriminella tog Rohypnol (som visserligen är en annan substans men dock en som påverkar det centrala nervystemet) när de skulle begå brott, just för att de därmed kände sig lugnare. Många av dessa torde också ha tappat känslan för verkligheten.

 6. Visst är det så att diverse piller och droger, liksom alkohol för fram det värsta inom oss. Liksom vi utnyttjar religionen och politiska ideologier för att göra medmänniskorna illa ! Alltifrån våldet inom hemmets väggar till stora förintelseläger… Det krävs inte mycket för att utlösa ett våldsbeteende.
  Med den verklighet som vi lever i så borde det väl nästan vara en fördel att tappa känslan för verkligheten ?
  Synd att det inte finns piller som utlöser en inneboende önskan om att kramas, göra gott ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s