Apropå Widar Andersson (=EQT) – Bra att läkare säger ifrån om vinster i vården

I Almedalen tog Jonas Sjöstedt strid mot vinster i välfärden. Vad gör det allt mer riskkapitaliserade S-politrukeriet då? Skickar åter ut sina bolagsmegafoner att försvara dem, naturligtvis. ”Socialdemokraten” Widar Andersson tar till skärande falska brösttoner FÖR vinster i vården.

Och detta naturligtvis för att han är ordförande i guernseyskrivet riskkapitalägda (EQT) friskolekoncernen Academedias ”Advisory Board”. (Troligtvis lika välavlönad) Rådgivare till samma advisory board är vidare den kände ”samhällsdebattören” Stigbjörn Ljunggren, som just nu, på Academedias uppdrag, gör en ”djupstudie” i vilken han ”sammanfattar den svenska skoldebatten”.

Att fästa någon som helst vikt vid vad dessa herrar säger, när de uttalar sig om vinster i vård och skola, är därför att betrakta som direkt korrupt och oseriöst. De är ju bara guldkantat anställda reklammakare för den här skatteparadisskrivna koncernen. Att S-märkta riksdagsledamöter instämmer med dem är rent äcklande.

Därför innebär det också en frisk fläkt att få höra läkarkåren med kraft motsäga Widar Anderssons ”sanningar” och istället ta strid MOT vinster i vården. Tack. ❤

”‘Det finns inga belägg för att vinstdrivande verksamheter skulle hålla sämre kvalitet eller utarma välfärdsstaten’ skriver Widar Andersson i DN Debatt 24/7. Jo, det gör det visst. [. . .]

Är aldrig FP-sjukhus bäst? Jag har letat med ljus och lykta efter FP-positiva studier och jo, det finns FP-positiva studier, men när data från många sjukhus och studier summeras vinner NFP i de metaanalyser jag funnit med hjälp av Cochrane Collaborations metoder, det internationella rättesnöret för systematisk sökning av medicinsk litteratur.

I Sverige har vi tyvärr sett att i FP-vård förskrivs det ofta mycket antibiotika vilket gör att resistenta bakterier gynnas, en faktor som är viktig vid utvärderingar av vården.

Har grekerna råd med sjukvård? Om privatsjukhusen i Grekland hade ersatts med statliga sjukhus skulle landet kunnat spara över hundra miljoner euro per år enligt en ny studie.

Att gulla med vinst i sjukvården är rimligt om målet är sämre och dyrare vård, annars inte. Ska de 80 procent av svenska väljare som inte vill ha vinstvård bara ha V att rösta på? Det är för mig obegripligt att Widar Andersson och 7 av 8 riksdagspartier gör just det: mot all evidens gullar med vinst i vården.”

Välkommet vore också om media slutade ge gratis reklamutrymme på redaktionell plats till det multinationella riskkapitalet, som roffar våra skattepengar fvb till skatteparadisen (eller betalar de för det redaktionella utrymmet?).

När Göran Persson jobbar direkt åt det moderata regeringskansliet, Thomas Östros blivit VD i bankföreningen, Erik Åsbrink företräder Goldmann Sachs, osv, och dessa ”veteraner” dessutom ex-ministeriellt direktstyr (S)taffagepartiet, såsom skedde när Juholt hastigt utbyttes efter att ha sagt nej till europakten, så är det bara att konstatera 1. Sverige har nu ett socialmoderat EN-partisystem och det socialdemokratiska partiet är ett slaktat skalbolag 2. Politiken bestäms av det skatteparadisskrivna riskkapitalet. Ändå händer ingenting. Vad har demokratin då tagit vägen? Den är BORTA. Vi måste reagera och KRÄVA FÖRÄNDRING.

”I januari 2012 publicerade en socialdemokrat en artikel vars innehåll nästan exakt motsvarar innehållet i den debattartikel Widar Andersson publicerade den 24:e juli i år på DN Debatt. Artikeln i januari var undertecknad:

 ‘Stefan Sterntidigare statssekreterare och stabschef (S)’.

Han gjorde ingen uppmärksam på att han redan då engagerats (köpts) som ‘senior advisor’ av Kunskapsskolan. Kunskapsskolan har grundats av moderaten Peje Emilsson som haft ett starkt inflytande vid grundandet av ‘De Nya Moderaterna’ och som aktivt deltagit i partiets valrörelser. Att man från Kunskapsskolan systematiskt ‘köper upp’ personer från andra partier än moderaterna som lobbyister är smart men knappast hedervärt för de politiker som säljer sig, sin adressbok och sitt inflytande i det parti de förråder. Därför dolde Stefan Stern detta. Av skam. Widar å andra sidan undertecknar sin artikel så här:

Widar Andersson chefredaktör Folkbladet Östergötland, ordförande Advisory Board Acade-Media. Tidigare riksdagsledamot (S).'”

Se tidigare bloggpost: (S)taffaget vill stoppa krig med vapenleveranser, skapa jobb med “felräkningspengar” samt luckra upp arbetsrätten

Läs: AB – ”Det är ett svek mot kvinnorna”, SVT – Fängelse för grovt ekobrott, DN – Vidar Andersson: ”Låt inte valet 2014 bli ett nytt kosackval”, DN – Visst finns det belägg för att vinst i vården ger sämre kvalitet,  Newsmill – Läkare: Vinst i vården skapar stora problem, DN, DN, DN,

Bloggar: Lasses blogg – Verkligheten och politiken, Röda Berget – Bolag(s)megafonen Vidar Andersson, Din ledamot i riksdagen – Vinstintresset driver utvecklingen, Dr Anderssons diagnos på samtiden – Vinst ska inte betalas med skattsedel, Görans tankar och bagateller, Sven Tycker – Upp till kamp – för att tjäna en hacka, Jämlikhetsanden – Lär sig LO något om lobbying, MM, Bengt Silfverstrand – Dags att sluta gulla med välfärdens vinstkramare, Dr Anderssons diagnos på samtiden – Dags för socialdemokratin att bestämma sigFörsöksåsikter – Widar på torra land, Den ömhet du är värd – Otack är världens lön, Badlands hyena, Röda Berget, Kulturmagazinet, Staffan Danielsson, 2,Ylva Johansson – Vinst i välfärden?, Röda Berget3,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.