”Insättningsgaranti” utan skyddsnät – Riksgälden ser gärna en bankrusning i Sverige?

När euron rasar och kan upphöra som valuta vilken dag som helst, varpå eurozonen förvandlas till en feodaliserad bytesekonomi (med skyhögt jordbruksstöd till spekulationsekonomins skattefrälsta och skattefinansierade penningaristokrati som omvandlat sig till regelrätt jordadel passande nog samtidigt som livsmedelspriserna rusar) säger Riksgäldens ”kommunikationschef” Unni Jerndal helt kolugnt bara så här:

– Insättningsgarantin är satt i euro, så den följer valutakursen, säger Unni Jerndal, kommunikationschef på Riksgälden.

Hon ser uppenbarligen helst en bankrusning i Sverige, lämpligt nog samtidigt som svenskt sparande på kort tid ökat med 100 miljarder och är nu på rekordnivåer:

”Och vid det allra värsta scenariot – en total eurokollaps – krävs en snabb lagförändring för att insättningsgarantin ska fungera.

– Men om detta otänkbara mot all förmodan skulle inträffa så finns det en beredskap. Vi har påtalat för finansdepartementet att vi behöver en snabb lagändring i så fall, och det finns beredskap för att effektuera det, säger Unni Jerndal.”

Hon har uppenbarligen inte läst the Economists rubrik som just lyder – The euro crisis: Collapse. Unni Jerndal – fatta! Det ”värsta scenariot” sker NU!

Ändra DÄRFÖR insättningsgarantin till KRONOR – NU! Euron faller! Annars börjar folk rusa till banken för att ta ut sina pengar. Och Riksgälden – sluta öka valutareserven i euro och ja, snart också dollar.

Läs: DN – ”Det fanns alternativ som var billigare”, AB – Bra bilder räcker inte, Annie Lööf, SVD – Individerna fortsätter att forma historien, AB – Så styr vårdjättarna svensk inrikespolitik, SVD, Expressen – Monica har 67 kronor kvar att leva på i tio dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.