Msamheten är bruten – Patrik Ehn (SD) har fått en ko(M)pis

Igår ville Patrik Ehn (SD) avskeda kulturchefer och idag vill Tomas Tobé (M) avveckla gymnasiets estetiska program. Som järnhand i stålhandske, eller hur?

Häromdagen fick vi också reda på att skolböckerna nu ersätts av  kvalitetssäkert osäkrade, certifierade sponsringsprodukter från Hjärntvätt & Propaganda (AB). I dem kan eleverna få lära sig om nyttan av att skräddarsytt anpassa sig till den Nya EU-diktaturens extremotrygga tjänstefolkssamhälle.

Rut för flickorna och Rot för pojkarna – och så tar vi varann i hand och sjunger INTE We shall Overcome utan Du Gamla du fria, under det att den ”otrygga”, individuella valfriheten ersätts av en anställningslös, entreprenöriell tro på Allas Msamma bästa i korporativistisk egenföretagaranda – Tillsammans ska vi fixa så att det Nya Sverige blir kliniskt fritt från kritiskt tänkande individer – flumegoister som vill härma Killinggänget i satirkunskap – medan vi ”samhällsbärare” självfallet istället är stolta över att Nyspråkligt byta namn på ”massarbetslöshet” till ”egenföretagande”.

Annars finns det inte en chans för fortsatt skattefinansiering med hundratals miljarder till de stackars socialbidragsberoende bonusdirektörerna från finans- och bankvärlden, så att de ska slippa knapra på sina gangsterekonomiskt förvärvade skattepengaberg som de skattefritt ansamlat i skatteparadisen för rainy days.

Nej, låt dessa gangsterekonomiska profitörer stå sina egna förluster. Och satsa istället våra skattepengar på vård, skola, omsorg och återreglering av infrastruktur samt på att skapa fler jobb till kulturen.

Satsa på konst, musik, dans, litteratur, teater och forskning inom humaniora och samhällsvetenskap, det är betydligt mindre ”flummigt” än den robotifierade, korrupta gangsterekonomins skattefinansierade spelmissbruk på börsen för jobblös tillväxt och (skattefinansierad, privatiserad) kapitalackumulation.

Politik är att vilja, och vad Moderaterna vill är enögt, extremförljuget och snart högerextremt. Därför finns det inga jobb för alla de som utbildat sig till kultur-, vård- och utbildningsyrken (lika lite som det finns jobb för de som inte utbildat sig).

Samhället är både humaniora-, historie- och kulturfientligt. Samt otroligt idéfattigt vad gäller vilket samhälle vi vill skapa. Vad har det lett till? Högerextremism, de felstavande kommentarsfältherrarnas monotona frammarsch i debatten, förintelseförnekare frodas, våldet ökar för att inte tala om högerextrema massmord, då Internets politiska kloakavdelning fått ersätta den demokratiska fostran som skolan inte längre klarar att stå för med alla nedskärningar som skett.

Värdegrundsarbete ligger långt ner på Moderaternas prioriteringslista. Den dumdryga major Björklund pratar gallimatias om ”konkurrenskraft” med Kina. Vad vill han att vi ska bli – slavar under ett hypercentraliserat, tysklett diktaturstyre? Det kritiska tänkandet och kreativiteten som är vår enda konkurrensfördel gentemot Kina är just det som Alliansen nu vill rensa bort.

De vill ha ”obedient workers” som George Carlin så vältaligt beskriver.   Moderaterna vill alltså avskaffa den tidigare så omhuldade individuella valfriheten och ersätta den med korporativistisk protofascistisk högerpolitisk partistyrning av elevers utbildningsval. Skrämmande politisk glidning från det ljugarpartiet. Erbarmligt att se. Naturligtvis påhejas de i kommentarsfälten med enstaviga bröl från kommentarsfältherrarna.

Läs: SVT – ”Inte nödvändigtvis rasism”, SVD – M vill att färre väljer estetiska studier, SVT – SD-topp vill avskeda kulturchefer, SVD – Sony varslar 650 personer, DN – ”Viktigt med hög beredskap inför eventuellt euro-haveri”, GP – Bygg fler bostäder med hjälp av AP-fonderna (min anm: Varför inte renovera de som redan finns – i form av ett nedslitet miljonprogram istället för att göra ny mark obrukbar i en tid av begynnande livsmedelsbrist), DN – Republikanerna kan anta totalt abortförbud, SVD – USA-panelen om Akin och abortbråket, SVT – 1000 får gå från Sony, SVT – ”Det är brottsoffren som har rätt att beskriva”, SVT – Akut brist på studentbostäder, SVT – Elever gillar betyg från sexan, DN – Kvinnor förbjuds vid iranska universitet, AB – Rätten besöker brottsplatsen

Se tidigare bloggposter: Den Nya EN-partistaten & dess Fossila Betongpolitik av Förstenat märke,  Istället för skolböcker – Hjärntvätt & Propaganda (AB)Högerpopulismen – Moderat riksdagsledamot bloggar “Arbete ger frihet”De Nya ValaffischernaReinfeldt och Löfvén tror att “jobben växer fram” genom att vi GER 145, 2 skattemiljarder till bankernaFredrik Reinfeldts Tal: Söndra och härska

Bloggar: Röda Berget, 2, Röda Berget – Björklund nonchalerar industrins rekryteringsproblem, 4Ola Theander – Kvinnofientligt, Lena Ag, 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.