Brottsplats Ojnare får efterföljare i hela Sverige på grund av borttagen stopparagraf?

Nordkalks brottsplats Ojnare med rödlistade arter som nu går till historien pga Centerpartiets och Miljöpartiets certifierat giftgröna ja till borttagen stopparagraf kan, enligt Eva Franchells artikel ”Stoppa skogsröjningen”, få efterföljare i hela Sverige ifall HD säger ja till brottet.

HD:s domar är prejudicerande, därför är det fullständigt oundgängligt att stopparagrafen återinförs genast. Lena Ek (C) kanske kan hjälpa upp röstsiffrorna lite om hon snabbar på. Men som vanligt böjer hon sig, så att det blir för sent, liksom centern certifierat alltid gör, till förmån för flytande festligheter och ”förenklade regler” så att det blir ännu lättare för multijättarna att blixtsnabbt massakrera vår natur (och förgifta vårt dricksvatten). Sverige ska ju, till bokstavligt varje pris, bli EU:s (Tysklands) råvaruproducerande U-land, dit gifter kan dumpas och naturen totalmassakreras precis som i de ”riktiga” U-länderna.

Att det uppenbarligen lika giftgrönt ”certifierande” Miljöpartiet också sa ja till Andreas Carlgrens förslag om borttagande av stopparagrafen, vilket alltså möjliggjorde Nordkalks nu pågående avverkning av Ojnareskogen är verkligen sorgligt att betänka. Nu finns skogen snart inte mer, tack för det MP.

Ja, lag och ordning ska det vara. Och lag blir det, ordning också. Men hur blir det sen, om 25 år, med utvecklingen, demokratin och jobben? Och hur blir det med vattnet? Det ordnar sig tycks attityden vara. Med ny teknik, slangar, avsaltning av havsvatten. Men är det sant? Det finns mycket lite som är sant här i världen. Men ett är utan tvivel sant – i människans värld gäller Murphys lag, att allt som kan gå åt helvete gör det. Därför är det ett vågspel utan like att blunda för exempel som Hallandsåsen, Fukushima och Aralsjön. Också där segrade lag och ordning. Och med flera sådana segrar blir vi snart räddningslöst förlorade.

Efter god förebild suckar man uppgivet Herre, förlåt dem, ty de veta icke vad de göra! Men sen tänker man att så är det nog inte ändå. De vet nog precis vad de gör.”

Bloggar: Jens Holm – MP sviker miljön, Naturskyddsföreningen – Nu faller Ojnareskogen

Se tidigare bloggposter: Nya Aktuellt är ute och Cyklar – igenGotlandsskog föröds av finska Nordkalk – C och Betongpartiet S tycker det är helt OKVi vill inte äta giftStoppa GMO och Roundup – Grundvattnet förgiftas och Genmodifierad soja orsakar sterilitet hos däggdjur, Populismen – även Miljöpartiet högervrids?

Läs: SVD – Ministern kan backa om miljöskyddet, SR Ekot – Ojnaredemonstranter riskerar fängelse eller böter för sin olydnad, Hela Gotland – Lag och ordning i OjnareSVD – Var är visionen om framtidens jordbruk, Centerpartiet?, Ojnare tumblr, Rädda Ojnareskogen – live twingly, SVT – Storregissör på Bergmans Fårö, SVT – KI går emot Borgs prognoser

Läs mer: Kulturbloggen, DN, AB – Just nu: Mångmiljardsatsning på järnväg (min anm: hoppas inte av hallandsåstunneltyp), DN2, DN3,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.