Den socialmoderatiserande Kamikazerörelsen – Torbjörn Båth och så försäljningen av Aftonbladet till Schibstedt (SVD)

Vad tycker medlemmar och väljare inom socialdemokratin om  det? Nej, just det, de har ingen talan, så topparna kan göra bokstavligt talat precis vad som helst med fackföreningsrörelsens kapital, vare sig det handlar om det pekuniära eller det ideologiska.

Borgerliga ledarskribenter sitter plötsligt i programledarstolen, där det tidigare varit en dygd att vara obunden och opartisk.

Hur svarar vänstern den här gången? Vad gör LO, som skulle använda en del av pengarna från försäljningen av Aftonbladet till satsningar på nya medier? Och vad gör socialdemokratin?

Den nya tekniken ger möjligheter att satsa på nätet och multimedia utan att det kostar skjortan. Men någon måste göra det. Starten av den oberoende Dagens Arena, en ledarsida på nätet, är ett smart steg, men kan inte matcha de miljoner högern pumpar in i sina projekt.

A-pressens haveri visade arbetarrörelsen att den måste modernisera sin mediepolitik. I det nya medielandskapet prövas rörelsen på nytt. En enda sak är säker: Det enda som inte fungerar är passivitet.”

Ändå är det precis just det, som tillämpas. Än så länge ser vi inget ljus på det mörkblå mediehavet. Nya Tiden (illavarslande namn med tanke på hur ordet Nya används i det dagliga, politiska icke-samtalet) har startat men den syns inte ens som en fjärran lanterna långt därute.

På samma sätt har svenska folket nu ingen talan när det gäller hur skattebetalarnas pengar hanteras, vilket betyder att topparna kan göra bokstavligt talat vad som helst med skattebetalarnas kapital – i synnerhet det pekuniära.

Det sjunkande skeppet Sverige är således på god väg att gå i kvav, riktigt ordentligt. Och med den djuphavsgående neoliberalångande konkursgeneratorn Torbjörn Båth, som, likt en marknadsvärdeskomplext desorienterad katastrofskeppare, styrde A-pressen mot undergång, så drabbades den allmänna opinionsbildningen av en så allvarlig högerkantring, att den till slut nu lyckas sänka sig själv helt och hållet varpå endast det högerextrema kommentarsherraväldet återstår?

Vad säger väljarna och skattebetalarna om det? De har inga kanaler att uttrycka sitt missnöje genom mer än de de skaffar sig själva på nätet.

Så precis som när det gäller bankernas ”service” så får vi betala mycket dyrt för att få lov att utföra den själv. Bankerna tar alla våra pengar – och skattepengar när de spekulerat upp de förra – men vi får göra hela jobbet själv.

Det är vad man med SVD:s ledarredaktion lite metaforiskt skulle kunna kalla ”mer försäkring i socialförsäkringen” innan man avskaffar den för gott.

Se tidigare bloggposter: SJ gör gemensam sak med axelmakternas kundhatarföretagDemokratiutredningen och partifinansiering i omutliga Sverige, En lydig kultursektorVideocracy – Regeringen har infört tv-censur – media tigerAftonbladet och Svenska Dagbladet har samma ägare – och Sverige saknar opposition, Hur rimmar ett ”Europas Förenta Stater” med stängda inre gränser?, Istället för Skolböcker – Hjärntvätt och Propaganda (AB)?, Val 2010 – (M)onopolspelet om väljarna,  ”Euroräddning” – Att styra Flocken med Lögner

Läs: AB – Räntan måste sänkas, SVD – Nordea fast i dansk bokraschAB – 100-åriga A-pressen har blivit en bok, AB – Erik Ullenhags pinsamheter, SVT – ”Privatiseringen av apoteken är misslyckad, SVD – ”En kollaps kan drabba Sverige hårt”SVT – Solna kommun lät arbetare jobba utan lön, SVT – Nya nedskärningar på Volvo PV, SVT – ”Chefen sa att de var värdelösa”, SVD – Mörka utsikter för ungas jobbSVT2, SVT3, SVT4, SVT5 – Sommarjobbare rädda på Ölands djurpark (min anm: till och med djuren kanske blir bättre behandlade), SVT – Hon talade polska på lunchen – sparkadesSVT – Här är gatorna med mest partiklar i luftenSVD – Mer försäkring i socialförsäkringen, SVD2Östran – TV-licensens sista strid, SR Publicerat – En misslyckad historia som delvis repareratsPolitikerbloggen – LO säljer fler Aftonbladet-aktier, Journalisten – Intensiva förhandlingar om nedskärningar på SVDMedievärlden – Så blir SVD:s avgångspaketResumé – Miljonsmäll för mediebolag, Resumé – Båth konkar tre bolagLandsorganisationens styrelse från och med 2012-05-28 (pamparna som bestämmer hur medlemskapitalet ska förskingras?), Enn Kokk – Björn Kumm om A-pressen, Sydsvenskan – Fälld skog ligger, Wikipedia – Torbjörn Båth, Medievärlden – Lena K Samuelsson – personporträtt, Wikipedia – A-pressen, DN – SJ slutar sälja biljetter på tågen, SVD – Statliga stöd skapar ingen hållbar grön väg (min anm: den glyfosat- och parakvatbesprutande GMO-kemikaliejätten brukar, jämte de tyska BASF och Bayer, prata nyspråkligt om en sådan), SVD – EU vill ha 40 % kvinnor i styrelsen, DN – ”Helt fel med ensidiga elitsatsningar”, SVD – Spaniens sparare flyr krisbankerna, SVD – Konkurserna fortsätter att öka, SVD – Stockholmsbörsen faller, SVD – Storvarsel på IKEA-företag, SVD – Världssvält cynisk vinst för bankerna,

Bloggar: Alliansfritt Sverige – M i Kalmar ber väljarna om att ha överseende med Moderaterna i Kalmar, Monica Green (S), Ledarbloggen UNT – Kunden har aldrig rätt, DHE – Med avundsjukan som enda drivkraft, Fröjdhpunkt – AP-fonderna och konsten att bränna din pension, Högbergs tankar – Moderaterna ett parti i tiden men vilken tid?, Annika Högberg, Högbergs tankar – När spricker Alliansballongen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.