Regeringen ”satsar” – ytterligare 2,1 miljarder i Papperskorgen

De dödfödda projektens omhuldare – allas vår jobbfabricerande Caremaregering – fortsätter att hysta skattemiljarder omkring sig.

Åtgärder som skulle kunna ge långtidsarbetslösa jobb, dvs kvalificerad arbetsmarknadsutbildning och ett återinförande av beredskapsarbeten, det  underviker man ytterst nogsamt. Istället satsar man på åtgärder som inte leder till jobb eller kompetenshöjning, särskilt inte i lågkonjunktur – praktikplatser:

”Rapportförfattarna finner att det troligen är bra att utöka programmen i en lågkonjunktur. Sedan går de vidare och undersöker vilken sorts program som är bäst när konjunkturen är dålig arbetsmarknadsutbildning eller arbetspraktik. De finner att praktik har mindre inlåsningseffekter, men att den också i mindre utsträckning bidrar till att deltagarna får arbete längre fram. Arbetsmarknadsutbildning däremot leder till att fler får jobb. Och eftersom inlåsningen är hög i utbildning är det bäst att använda den i lågkonjunktur.”

Men för regeringen handlar det ju alltså inte om att se till så att arbetslösa får jobb, utan om att förse arbetsgivare med gratis arbetskraft samt göda privata ”anordnare” med skattefria skattemiljarder som de sen kan skeppa bortåt cayman till. Därför skapar man istället för jobb ”praktikplatser” för 2, 1 skattemiljarder där gratisarbetarna slussas mellan olika slavdrivare i tremånadersskift.

Se tidigare bloggpost: Björklund har fått ännu en snilleblixt

Läs: SVT – 2, 1 miljarder ska ge jobb till långtidsarbetslösa, SVD – Praktik inte bästa vägen till ett jobb, IFAU – Vilka arbetsmarknadspolitiska program är bäst i lågkonjunktur?, AB, AB2, AB3, SVD – Centern sjunker till 3,3 %,

 ”Bra med alternativ för dem som är väldigt skoltrötta” 

 Lärarförbundet: Björklund lärde sig inte sin läxa 

 PRO jublar inte över skattesänkning

Bloggar: Röda Berget, Lasses blogg, Röda Malmö – Ajöss till Alliansen, MM,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.