Etnisk rensning och ”nystartszoner”

Elak kod

S/M-politikerna bryr sig föga ifall samhället 30-taliseras. Nu framskymtar vad M skrämselpropagandistiskt vill hetsa S till: Ett fullt ut bostadssegregerat samhälle där andelen med låga inkomster hela tiden ökar.

Med andra ord den permanentade maktlöshetens ghetton eller, som det heter på nyspråk, ”nystarszoner” som ingen heller får flytta ifrån (om de vill behålla ”jobbet”).

1990 hade Stockholms kommunala bostadsbolag hyreslägenheter i Norra Ängby, Alvik, Smedslätten, Stora Mossen, Höglandet, Mälarhöjden, Nälsta, Vinsta, Marieberg, Lilla Essingen, Roslagstull, Pungpinan, Södra station och Universitetet.

I dag är de borta, visar en rapport där Vänsterpartiet har gått igenom bostadsutvecklingen mellan 1990 och 2011. I 124 av 132 stadsdelar ökar bostadsrätternas andel av lägenheterna. Hyresrätterna minskar kraftigt och allmännyttan minskar mest.

– Borgarna ska aldrig mer komma och säga att de vill ha blandade bostadsområden. De måste börja tala klarspråk, rapporten visar tydligt att de inte värnar om allmännyttan, säger Ann-Margarethe Livh.”

Och vilket tryne ser vi då framträda allt tydligare ur bilden – det tyska 30-talets.

Idén om nystartszoner innebär att företag i områden med hög arbetslöshet inte ska betala sociala avgifter för en del av de anställda under de första sju åren. Den företagare som etablerar sig i Rinkeby kan tjäna upp till 3,4 miljoner kronor per år, om de anställer arbetslösa som bor i området.

Vi som bor på Järvafältet uppmuntras därmed att arbeta i de stadsdelar där vi bor. Personer som redan i dag anklagas för att ha lite kontakt med det svenska samhället tvingas kvar i förorten. Rinkebybon riskerar att bli livegen inom zonenom man flyttar kanske man får sparken.

Ett av kriterierna för att stadsdelen ska få stödet är att många inom området inte har fullföljt sin gymnasiegång. Det innebär att det knappast kommer att vara en stor del högavlönade, kvalificerade jobb som erbjuds. Ungdomar i min stadsdel ska låsas in i statligt finansierade låglönejobb, i stället för att erbjudas yrkesutbildning eller andra studier, som verkligen ger dem förutsättningar att förändra sitt liv.”

När Hökmark kallar LO:s nya ordförande för ”ideologisk kommissarie” för att denne yttrar kritik mot (s)katteförslagets brist på åtgärder för ökad ekonomisk rättvisa, så inser man att tonen vulgariserats ytterligare ett graverande snäpp.

Att Per Schlingmann varit M:s PRatglada ”ideologiska kommissarie” och också betett sig som en veritabel kommissarie i regeringsställning är ett faktum som hamnar i skymundan i det allt mer högerextremiserade politiska klimatet.

Rekommenderad läsning: De fattiga i Lodz

Se tidigare bloggposter: Littorin sitter på lösningen?, SJ gör gemensam sak med axelmakternas kundhatarföretagFull sysselsättning inom Fas 3 är målet för ReinfeldtHögerpopulismen – Moderat riksdagsledamot bloggar “Arbete ger frihet”SM i S/M-politik – S lägger fram “affärsplan” och M “skapar jobb”

Läs: DN – Färre hyresrätter – så är läget i stadsdelarna,  SVD – Är Löfvén beredd att ta fighten med LO?, SVT – Fler unga är helt utan inkomstDN – ”Alliansens zonindelning skapar livegna Rinkebybor”, Expo – SD-politiker i möte med nazister, AB – Ännu dyrare att vara sjuk, Expressen – Barnens bästa blir bitter galla, AB – Migrationsverket vill skicka Haddile, 2 år, till ett barnhem, AB – Sverige ställer sig bakom Haddile, SVT  – ”Beskedet gör ingen skillnad”, SVT2, SVT3, DN – Vi presenterar en ny affärsplan för Sverige,

Bloggar: Har Paggan rätt om skatterna?, Lena Sommestad – Vad är problemet med RUT?,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.