Reinfeldt ställer ”tuffa krav” på Sveriges skattebetalare och bankkunder

Nu ska Riksbanken skeppa 100 svenska skattemiljarder till Deutsche Banks bonusdirektörer via ESM/IMF som i november således ska direktkapitalisera spanska bankers tyska långivare eftersom de spanska bankerna snart går i KK, inte minst pga den accelererande kapitalflykten från dem.

Plötsligt försvann ur medierapporteringen också ett av de ”tuffa kraven” som Reinfeldt sägs ställa på EU trots att det är på svenska bankkunder och skattebetalare han ställer dem, nämligen det påstådda om att inte svenska bankkunders pengar ska gå till att ”rädda” banker i andra länder. Självklart ska Nordeas danske vd Clausen och finske huvudägare Björn Wahlroos få festa loss på de 100 miljarder svenska skattekronor som Riksbanken ämnar skänka via IMF till ESM.

Det är det Reinfeldts och Löfvéns socialmoderata ja till bankunionen handlar om, då ESM:s direktkapitalisering av de spanska konkursbankerna inte får äga rum förrän Schäuble fått igenom sin ”bankunion” som ska säkra skattemedelsfinansieringen av de tyska långivarna – stenrika tyska banker och exportjättar – så att de hålls helt skadeslösa för sin monumentala kreditgivning i PIIGS-länderna som skapat det spanska skuldberget – kolossen på vars lerfötter det tyska exportundret vilar.

Alltmedan valkyrian Merkel går över i crescendo som gapande spökröst från 30-talet med högljudda krav på ytterligare åtstramningar i ett svältpolitiskt utmärglat Grekland, trots att massarbetslösheten där redan nått den oerhörda smärtpunkten 25 %.

Det finns ingen som helst anledning för Sverige att gå med i någon bankunion, då det bara är euroländer som kan få ”hjälp” via ESM, som ska ”direktkapitalisera” de spanska bankerna (=de tyska långivarna) utan ”omväg” via nationella parlament.

Pengarna går som sagt inte heller till någon som helst hjälp till spanska medborgare och låntagare, som istället blir vräkta från sina övervärderade hus och hem på löpande band, då räntan stigit katastrofalt pga att husbubblan spruckit och bopriserna därmed rasat ner i avgrunden, utan som sagt till tyska, stenrika långivare och exportjättar, inte minst Deutsche Bank – som blåst upp den spanska husbubblan med monumental, vårdslös kreditgivning, vilken alltså fick de spanska huspriserna att stiga till väders pga lättvindiga krediter från dessa samvetslösa, tyska banker och exportjättar, som vägrar stå för sina egna kreditförluster.

Inte förrän bankunionen går igenom (med garanterad tysk styrning) kommer bankerna att ”direktkapitaliseras” via ESM. På tysk befallning krävs bankunionen för att ESM:s ”direktkapitalisering”ska utlösas. Det är därför Tyskland och Danmark/Finland är så angelägna om att Sverige ”ska med”, då det är där vi kommer in och direktkapitaliserar de tyska långivarna och Nordeas danska och finska skakiga bankmarknad, via ESM som till hälften finansieras av IMF, dit Riksbanken lovat 100 miljarder svenska skattekronor vilket S och M godkänner.

De pengarna får vi aldrig tillbaka. Statskassan skänks således till Tyskland och dess allt mer 30-talsdiktatoriska axelmakter vars spelmissbruk på finansmarknaden på detta sätt ska socialiseras, i en tid när massarbetslösheten i Sverige når nya rekordnivåer pga industrivarsel så att den svenska fastighetsbubblan nu reellt hotar spricka. När det händer har lydiga Löfvén och Reinfeldt skänkt de 100 skattemiljarder som skulle kunna mildra krisen till auktoritära Tyskland (Danmark och Finland).

Kapitalflykten från Spanien är alarmerande och ökar varje dag, så de spanska bankerna kommer inte att kunna betala tillbaka ett öre av de IMF-lån som går till ESM som i sin tur direktkapitaliserar de spanska konkursbankerna, utan pengarna går oavkortat till de tyska långivarna, så att de spanska bankerna sen istället står i skuld till ESM (och Sverige som ”lånar ut” 100 miljarder till ESM via IMF).

Självklart kommer de spanska bankerna således inte att kunna betala tillbaka ”lånen” till ESM/IMF, då de inte har ett öre efter att de hållit de tyska långivarna skadeslösa. Arbetslösheten är 25 % och i stigande, emigrationen ökar och kapitalflykten är ännu mer alarmerande. De spanska bankerna är därför tömda på kapital och konkursmässiga.

Läs: DI – Reinfeldt [min anm: Merkels papegoja]: Förslaget om bankunionen är ofärdigt, Financial Times – ”Merkel refuses to hurry on banking union”, DI – Tysk-svensk pakt om att skynda långsamt med bankunion, AB – Löfvén pressas, SVT – EU ett steg närmare bankunionGomorron Sverige – Fredag, SVT, Affärsvärlden – Efter toppmötet: Grekland stannar kvar i euron, Affärsvärlden – Vem ska betala?, SVD – Svenskt besked om bankunion dröjer, SVD – Faktakollen: Nu gick det för fort, Borg [min anm: Ja, så det är så det heter när han ljuger nu för tiden], SVD – Toppekonomer varnar för bostadsbubbla i Norge,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.