Det Nya Tjänarsamhället

När Engström står och dillar i Agenda blir man mörkrädd. I en tid av kraftigt vikande internationell efterfrågan (med eurozonen bankrutt, USA når snart budgetstopp och så går Japan in i recession) vill Moderaterna satsa på två saker för att få bukt med den ökande massarbetslösheten: stora monoproducerande exportföretag och det Nya tjänarsamhället, eller som det så vackert heter – den privata tjänstemarknaden.

Det är så huvudlöst som det kan bli. Mer skattesubventioner till de rikaste och mest börsutvecklingsoptimistiska spelmissbrukarna för än mer ökad privat bekvämlighet i vardagen. Dessa herrar och deras efterföljare i den snart krympande medelklassen må känna sig höga men de är inte tillräckligt många för att kunna sysselsätta de som friställs pga stora industrivarsel och enorma nedskärningar i kommunerna till följd av krisen och de därmed försämrade skatteinkomsterna.

Istället är det diversifierad inhemsk produktion och konsumtion i stor skala vi måste satsa på, inte minst vad gäller mat, hyreslägenheter, välfärd, solenergi, klimatomställning, forskning och utveckling. Till och med när det gäller maten har regeringen med sitt vurmande för luftslottsbyggnationen EU sett till att vi snart blir ett veritabelt, råvaruproducerande (för en exportindustri som saknar internationell efterfrågan) U-land där svenska bönder och näringsrik, GMO-fri mat snart är ett minne blott. Inte bara massarbetslöshet skapar den här regeringen utan snart också hunger, jämte bostadsbrist, helt dysfunktionell kollektivtrafik och en förlorad, massarbetslös, lågutbildad ungdomsgeneration.

Bankernas långivning till små och medelstora företag fungerar för övrigt inte alls för de ägnar sig bara åt fortsatt spekulation med våra pensioner och åt att blåsa upp fastighetsbubblan – så redan där finns en betydande hämsko även för tjänarsamhällets Nya småföretag. Sen är det väl inte låglönejobb som vi ska konkurrera med, vi har helt enkelt noll konkurrenskraft i den sektorn. Eurozonen kan vi vidare glömma vad gäller efterfrågan på våra exportprodukter. Massarbetslösheten tornar där upp sig till monumentala proportioner. De har inte råd att köpa något.  Ett ROT-avdrag för flerfamiljsbostäder vore däremot något.

Den här regeringen har levt högt på att sälja ut svensk offentlig egendom och på att ta åt sig äran av att svenska folket sa nej till euron i folkomröstning 2003. När de trixen inte håller längre finns det bara siffertrixande om utanförskap att luta sig mot – som att luta sig mot tomma luften.

Samma korrupt tomma luft som hela den Nya superstaten EU är byggt av.

Se tidigare bloggpost: Vi vill inte äta gift

Läs: SVT – Utsträckt hand från S om jobben, DN – Wolodarski: För att överleva politiskt kan Stefan Löfvén inte bara vara snäll och trevlig, SVD – Faktakollen: Nu gick det för fort, Borg, DI – Trixar med utanförskap – citat: ”Utanförskapet har minskat med över 200.000 påstod statsministern i partiledardebatten. Men han nämnde aldrig att det inte handlar om riktiga personer.”, Huffington Post

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.