Toppstyrt S = M

Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg skriver att S nu ger ”ett besked i rätt riktning”, med sitt vad jag skulle kalla icke-förslag i frågan om vinst i välfärden.

Istället cementerar förslaget segregering och gettoisering. På sikt avskaffar det också den skattefinansierade välfärden helt och hållet.

Vad S föreslår är ju, att det är kommunerna som ska sätta ”normen” för vad som är god kvalitet (vad gäller personaltäthet, personalkostnader, gruppstorlek etc). De kan således sätta den hur lågt som helst, vilket kommuner med vikande skatteunderlag också kommer tvingas göra, varpå de privata ”alternativen” kan sätta den än lägre, om än inte ”väsentligt lägre” (vad skillnaden är framgår inte) då S föreslår att de privata ‘alternativen’ ska styras av vilken ribba kommunen sätter för sina verksamheter.

Det blir en nedåtgående dödsspiral, på samma sätt som Merkels austerity och svältpolitik är en dödsspiral för ekonomin i hela Europa.

150 000 demonstrerade i Spanien dag mot den tyska svältpolitiken

S-förslaget ”i rätt riktning” innebär således att områden med störst behov och lägst skatteunderlag får den lägsta standarden (där privata ‘alternativ’ kongruent kan hålla ännu lägre då ‘normen’ sätts av kommunens/stadsdelens verksamheter).

Så vad S föreslår är fortsatt förskingring av statskassan till privata riskkapitalfickor. Självklart ska all genererad vinst investeras tillbaka i verksamheten. Detta måste vara ett krav som fastställs i ‘nationella lagar’, liksom personaltäthet i absoluta tal och maximala grupp- och klasstorlekar i förskola, skola, fritids per lärare.

Toppskiktet som styr S-ledningens opinonsyttringar är inga socialdemokrater utan ett (S)taffage som företräder samma högerkrafter som Moderaterna – bailoutbanker (Östros), försäkringsbolag och banker (Anders Sundström), Moderata regeringskansliet via JKL och riskkapitalet (”veteranen”, riskkapitalisten och EU-godsherren Göran Persson), det internationella riskkapitalet i form av t ex EQT (Widar Andersson), Attendo Care (tidigare Jonas Morian), Goldman Sachs (”veteranen” Erik Åsbrink) osv.

Valrörelser och eftervalsanalyser i denna (S)taffagepartiledning primestyrs sen av Svenskt Näringsliv, som är lika knutet till Moderaterna som LO tidigare var knutet till S.

Hur kan medlemmar och väljare vara så maktlösa, att de inte kan vältra en sådan skuggbankirledning ur de s-politiska hederstaburetterna? Kräv en helt ny socialdemokratisk ledning och stoppa (S)taffagets styrning av densamma. Kräv demokrati i partiet.

40 000 demonstreradei Rom idag på #NoMontiDay

Se tidigare bloggpost: Löfvén blir konkret – skattefinansierad vård, skola och omsorg avskaffas

Läs: AB – S-toppar: Kvalitetslagar stärker välfärden – utan vinstförbud, AB – Ett S-besked i rätt riktning, DN – S presenterar välfärdsförslag, Reuters – Tens of thousands protest against austerity in Rome, SR Ekot – Kommunals ordförande: Skatterna måste höjas

Tack till Lena Fedko på Facebook för bildtips från demonstrationerna i Madrid och Rom<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.