Toppstyrt S = M

Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg skriver att S nu ger ”ett besked i rätt riktning”, med sitt vad jag skulle kalla icke-förslag i frågan om vinst i välfärden.

Istället cementerar förslaget segregering och gettoisering. På sikt avskaffar det också den skattefinansierade välfärden helt och hållet.

Vad S föreslår är ju, att det är kommunerna som ska sätta ”normen” för vad som är god kvalitet (vad gäller personaltäthet, personalkostnader, gruppstorlek etc). De kan således sätta den hur lågt som helst, vilket kommuner med vikande skatteunderlag också kommer tvingas göra, varpå de privata ”alternativen” kan sätta den än lägre, om än inte ”väsentligt lägre” (vad skillnaden är framgår inte) då S föreslår att de privata ‘alternativen’ ska styras av vilken ribba kommunen sätter för sina verksamheter.

Det blir en nedåtgående dödsspiral, på samma sätt som Merkels austerity och svältpolitik är en dödsspiral för ekonomin i hela Europa.

150 000 demonstrerade i Spanien dag mot den tyska svältpolitiken

S-förslaget ”i rätt riktning” innebär således att områden med störst behov och lägst skatteunderlag får den lägsta standarden (där privata ‘alternativ’ kongruent kan hålla ännu lägre då ‘normen’ sätts av kommunens/stadsdelens verksamheter).

Så vad S föreslår är fortsatt förskingring av statskassan till privata riskkapitalfickor. Självklart ska all genererad vinst investeras tillbaka i verksamheten. Detta måste vara ett krav som fastställs i ‘nationella lagar’, liksom personaltäthet i absoluta tal och maximala grupp- och klasstorlekar i förskola, skola, fritids per lärare.

Toppskiktet som styr S-ledningens opinonsyttringar är inga socialdemokrater utan ett (S)taffage som företräder samma högerkrafter som Moderaterna – bailoutbanker (Östros), försäkringsbolag och banker (Anders Sundström), Moderata regeringskansliet via JKL och riskkapitalet (”veteranen”, riskkapitalisten och EU-godsherren Göran Persson), det internationella riskkapitalet i form av t ex EQT (Widar Andersson), Attendo Care (tidigare Jonas Morian), Goldman Sachs (”veteranen” Erik Åsbrink) osv.

Valrörelser och eftervalsanalyser i denna (S)taffagepartiledning primestyrs sen av Svenskt Näringsliv, som är lika knutet till Moderaterna som LO tidigare var knutet till S.

Hur kan medlemmar och väljare vara så maktlösa, att de inte kan vältra en sådan skuggbankirledning ur de s-politiska hederstaburetterna? Kräv en helt ny socialdemokratisk ledning och stoppa (S)taffagets styrning av densamma. Kräv demokrati i partiet.

40 000 demonstreradei Rom idag på #NoMontiDay

Se tidigare bloggpost: Löfvén blir konkret – skattefinansierad vård, skola och omsorg avskaffas

Läs: AB – S-toppar: Kvalitetslagar stärker välfärden – utan vinstförbud, AB – Ett S-besked i rätt riktning, DN – S presenterar välfärdsförslag, Reuters – Tens of thousands protest against austerity in Rome, SR Ekot – Kommunals ordförande: Skatterna måste höjas

Tack till Lena Fedko på Facebook för bildtips från demonstrationerna i Madrid och Rom<3

Annonser

4 responses to “Toppstyrt S = M

  1. Problemet för S går bakåt i tiden eftersom den gängse inställningen till EU sedan inträdet har varit att acceptera och skriva under de återkommande fördragen utan att ta hänsyn till sina väljares och svenska folkets åsikter. Att vi idag befinner oss i ett läge där vi antagligen måste bryta mot regler som hänger ihop med medlemskapet om vi inte ansluter oss till att vinster tillåts i välfärden är en direkt följd av S tidigare intelligensbefriade och eftergivna politik vad gäller europa. Att borgarna omfamnar europapolitken är inget att förvånas över, men att sossarna gör detsamma går emot deras egna väljares intressen. Man hade ju kunnat hoppats på att en ny partiledare hade kunnat se problemen utan skygglappar och ändra på detta faktum, men tyvärr verkar det inte så trots all kaos som euron har skapat i europa. Det hade räckt med ett samarbete länderna emellan utan medlemskap i någon union. Vi är också tvångsanslutna till euron och förväntas att så småningom även ta detta steg in i unionen även om det knappast är någon politiker som talar högt om detta just nu.

    Ska S ha någon chans att återta förlorad politisk mark i framtiden måste de göra upp med sitt misstag när det gällde stödet för medlemskapet i EU. Detta beroende på att den politik som vi kallar socialdemokratisk inte ens kan föras längre beroende på eulagar som ersatt de lagar som vi tidigare var med att påverka genom våra val. Vi har bara 9 miljoner innevånare i det här landet och hela europa har 500 miljoner. Även ett barn förstår att möjligheterna att påverka i Bryssel är mycket små i ett sådant förhållande, Det demokratiska underskottet är stort i dag i Sverige, inte minst beroende på en lång facklig historia, men också av andra olika folkrörelser som gjort det svenska folket politiskt medvetet. Det råder en stor vanmakt hos stora grupper av människor idag pga att vi inte längre kan påverka våra egna förutsättningar vad gäller bristen på arbete t.ex. Att främlingsfientliga åsikter vinner ny mark idag är inte så konstigt eftersom vi människor har en tendens att vilja skuldbelägga andra för misslyckanden eller försämringar som vi upplever, oavsett vad dessa beror på. Men tyvärr är det fel grupp av människor som dessa främlingsfientliga vänder sig emot, de som ska konfronteras först och främst är de politiska krafter som säger sig försvara den vanliga människans villkor men inte gör det utan tvärtemot antar lagar och regler som bidrar till att försämra för dem och som dessutom kallar det för ”reformer”. Vad Sverige behöver idag är fler arbetsplatser med trygga arbeten. Varje sådant jobb genererar massor av positiva följder både för dem som har dem och för landet de finns i. Staten får in mer pengar att anställa lärare och sjukvårdspersonal för och fler får känna tillfredsställelsen i tryggheten att kunna försörja sig själva och sin familj. Ingen ska behöva arbeta under otrygga arbetsförhållanden eller inte veta var man ska jobba dagen därpå. Det borde finnas lagar mot sådant och tillräckligt med kontroller för att förhindra att människor utnyttjas som slavar bara för att sverige i sin dumhet har skrivit under avtal om de fria rörligheterna. Det är faktiskt dags nu att återta självbestämmandet i det här landet.

  2. Till Kaolina från Nemokrati:

    Tack för din välskrivna kommentar. Jag instämmer ❤

  3. Jag läser vederbörandes blogg så ofta jag hinner. Oerhört bra helt enkelt!! Ibland kanske lite väl drastiska slutsatser men oerhört bra!

  4. Till Putte Torild från Nemokrati:

    Tack så hjärtligt för uppskattningen. Numera får man protestera mot det mesta, de yttersta tiderna synes vara här kanske någon apokalyptiskt sinnad skulle säga, eller hur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s