Regeringen flörtar med SD – Unga, arga, lågutbildade män

När man läser kommentarsfältet till LO-basen Karl-Petter Thorwaldssons debattartikel ”Alliansen vill göra det lättare att sparka folk”, så dominerar SD-svansen som vanligt. Den unga svans av ”vita, kränkta män” som uppenbarligen hatar både facket, invandrare och kvinnor.

Varför? Om vi ”avpixlar” Honom, så ser vi kanske, att Han bor hemma hos mamma, har inte gått ut gymnasiet och inte heller jobbat så att han fått rätt till a-kassa. En följd av Björklunds skolpolitik och alliansens ”reformer” av a-kassan  således.

Han och hans gelikar har gott om tid att översvämma kommentarsfälten med sina klonade kaxigheter mot ”PK”, pga den skyhöga ungdomsarbetslösheten.

Den typiska SD-väljaren är ju en ung, arg, lågutbildad man och han hatar anställningstryggheten så länge han inte själv har något (fast) jobb.

”Ser man på detaljer i siffrorna verkar SD ha engagerat väljare som är män, i ålder är yngre och vanligen arbetare, från gruppen vet ej. Partiet bidrar på ett sätt till ökat valdeltagande. Skulle inte SD finnas att rösta på skulle en hel del av dess väljare nog inte rösta alls.

Man kan tröska igenom siffrorna för väljarstödet för SD. Redan med det som här redovisats framträder en bild av ett parti med sin bas bland unga, lågutbildade, män som vanligen är arbetare och är födda i Sverige och främst bor i landets södra delar”

Hans kvinnosyn är av den typ som florerar bland skåpen på gymnasieskolan som han lämnat utan godkända betyg, dvs bland arga unga män vars brist på självkänsla kompenserats med mobbning och kvinnohat som revansch för tjejernas högre betyg i skolan, vidareutvecklat i ensamhet framför datorn tillsammans med ”klustret” som dirigeras från Avpixlats fjärran belägna redaktion.

Han gör också hatiska utfall mot ”lata” arbetslösa och förbättringar av a-kassa eller andra rättigheter för arbetslösa.

För Han vill ha det jobb och den villa, som LO-knegaren nu har, utan att behöva kvalificera sig för a-kassa eller skuldsätta sig för nån utbildning, ändå kunna få både 1-5 jobbskatteavdrag.

Han vill också ha generösa regler för sjukskrivna, för han fattar att han kan hamna där efter ett tag som lågkvalificerad knegare i det stenhårt slimmade arbetslivet. Han vill ha betald utbildning och gillar därför Löfvéns förslag om nedsatt arbetstid mot löfte om utbildning vid framtida varsel.

Och eftersom regeringen inte har något emot att fortsätta hetsa grupper mot varandra, så släpper man nu förslag efter förslag som gynnar just Honom. Det är nämligen förslag som leder till det allas krig mot alla, som Reinfeldt bespetsat sig på – då han regerar machiavelliskt enligt principen söndra och härska.

Det är därför Reinfeldt samtidigt inför ett femte jobbskatteavdrag för att vädja till den redan ohämmade reptilhjärnan hos de som kommer att ”ha jobb” när det väl blivit lättare att sparka, och på så sätt slå sönder välfärden och all möjlig solidaritet.

Han ställer de unga mot de gamla genom jobbpakt och uppluckrad anställningstrygghet utan att göra något åt långtidsarbetslösheten, förutom möjligen ”justeringar” som heter duga för de långtidsarbetslösa, ytterligare en ”parasitär” grupp som kapar åt sig en del av den kaka som SD-väljaren helst avnjuter ensam.

På det sättet får Reinfeldt således ett lydigt, ungt, manligt SD-följe, vilket ger lite stöveltrampande bonus inför den fortsatta fascistoidiseringen av samhället. Erfarenhet, utbildning och besinning är en hämsko i Reinfeldts M-plan för Sverige.

Se tidigare bloggposter: Feffes slamsigt undanglidande demagogi – fortsätter Söndra och Härska,  Järnrörshögern skrämmer till tystnad med hot och kränkningar – och kallar det ”yttrandefrihet”Slimmade organisationer, just-in-time och New Public Management

Läs: DI – Borg orubblig om a-kassan, SVD – Alliansen vill göra det lättare att sparka folk, DN, Dala-Demokraten – Unga, lågutbildade män stöder Åkesson, GP – Hatsajtgrundare attackerade beslöjade kvinnorAB – Ny kritikstorm mot omklippta Kalle, AB – Rotlös hjälte, Expressen – Asks tiggeriförbud slår mot romerna, SVD – Platt skatt skulle vara ett lyft för Sverige, SVT – Palme – älskad och hatad, SVD – 2012 – Året då ”hen”-debatten tog fart på riktigt, DN – ”Gamla julen slogs i spillror redan för hundra år sen”, SVT – Skop: Årshögsta för KD, SD och MP, SR Ekot – Miljön och familjen i fokus för årets jultalSR Ekot – Fantomen på villovägar

Bloggar: Utsikt från ett tak – Den svenskaste av traditioner?, Press Enter News Agency, Björnbrum – Ödelagda jultraditioner?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.