MP har Språkrör medan SD har Järnrör

Järnröran i SD fortsätter än mer oförblommerat. Nu ”sparkas” Almqvist till välavlönad post som mediekonsult åt det SD-helägda bolaget ”Samtid och framtid” efter ”time-out” – i Ungern (!)

”Efter skandalfilmen lämnade Almqvist sitt uppdrag som ekonomisk-politisk talesperson. Han tog en timeout och åkte bland annat till Budapest i Ungern för att fundera på sin framtid.

När han nu lämnar riksdagen och partiet ska han fortsätta jobba för SD. Enligt Björn Söder ska Almqvist nu arbeta med ett medieprojekt som SD ska dra igång.

Bolaget Samtid och framtid, som helägs av SD och som till hösten 2013 ska dra i gång egen medieverksamhet med egen webb-tv och webb-tidning, ska samarbeta med ett bolag som ägs av Almqvist.

– Vi kommer att anlita hans bolag som konsult, säger Söder.”

Att, som numera videokratiska SVT, slå upp denna icke-uppsägning med missvisande rubrik och ingress enligt följande

”Erik Almqvist (SD) lämnar riksdagen

Överger även partiet Sverigedemokraternas förre ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist lämnar riksdagen och partiet.”

är att återigen springa detta Järnrörspartis rumsreningsärenden å det grövsta. Och det är som sagt inte första gången det sker heller. Skämmes, SVT!

Inte nog med att Almqvist nu gör en Schlingmann (varpå följer en partistrategisk plats mitt i riksdagsledningen snart igen?). Det ena järnröret byts bara ut mot det andra dessutom:

”– Det underliga nu är att riksdagsmannen Kent Ekeroth – som spelade in filmen med sin mobil och dessutom i likhet med Almqvist tillgrep metallrör – verkar ha kommit in i värmen igen. Han har visserligen förlorat sin roll som talesperson i rättsfrågor, men hans riksdagsplats ifrågasätts inte av partiledningen.”

Läs: Expressen – Björn Söder: Här är Almqvists nya jobb, SVD – Almqvist från riksdag till mediejobb,  DN – ”Det var inte givet hur Almqvist skulle göra”, SVT – Erik Almqvist (SD) lämnar riksdagen, SVD – Regeringen ”krattar manegen” för SD, Expressen – Almqvist förnekar – men här är bevisen, AB, DN2,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.