Tala ur skägget Löfvén – den Bortre parentesen är Din prioritering, eller hur?

Den bortre parentesen har under många år stått på det neoliberala (S)taffagets agenda. Men Löfvén väljer att tala i gåtor. Att även den arbetslinjen ligger socialmoderat fast ska vi nog fördenskull inte sväva i tvivelsmål om.

Funnes det någon socialdemokrati kvar i S skulle de åtminstone se till att offensivt satsa på att omvandla miljonprogrammet till miljöprogrammet, dvs renovera och klimatomställa det, sedan också återreglera och införa valutarestriktioner.

Vidare skulle man stoppa regeringens vansinnesslöseri med statskassan genom att utkräva reellt ansvar för Nuon-affären såsom att t ex verka för ett misstroendevotum mot regeringen Reinfeldt.

Slutligen skulle man stoppa fortsatt vårdslöshet med valutareserven, stoppa IMF/ESM-lån till kriminella tyska banker samt se till att vi går ur EU, så att pengarna kan användas för att säkra livsmedelsförsörjning värd namnet och upprätthålla inhemsk efterfrågan samt full sysselsättning. En satsning skulle då också t ex kunna göras på att få fram soldrivna bilar, t ex genom att anställa de utvecklare som nu friställs från Volvo.

Sverige ut ur EU – NU!

Se tidigare bloggpost: Satsa på Solbilar, IT, Offentlig konsumtion, Kultur och Mat

Läs: DN – Löfvén: Kommer krävas tuffa prioriteringar, SVD – S fokuserar på tre områden, SR Ekot – 1000 försvinner från Volvo latsvagnar, SVT – Volvos vd: Ytterligare 1000 tjänster ska bort SR Ekot2, SR Ekot – Föraning om våren nästa vecka

Bloggar: MM, Högbergs tankar, Mikael Andersson (C), Röda Malmö – Högerns kalla Sverige

Annonser

3 responses to “Tala ur skägget Löfvén – den Bortre parentesen är Din prioritering, eller hur?

  1. är inte det helt uppenbart att det inte finns någon opposition längre? SM är i majoritet och jobbar tillsammans för Sveriges verkliga ägare.

  2. Svar till sync99 från Nemokrati:

    Än mer uppenbart verkar det ha blivit sedan ”partiledningen” igår släppte sitt nya icke-program http://www.aftonbladet.se/ledare/article16278104.ab. Inte ett ord om vinsterna i välfärden, progressiv miljöpolitik lyser med sin frånvaro, jämställdheten prioriteras inte osv.

  3. Vi är bara boskap för de. Det finns ingenting för samhället. Fattigdom breder ut sig trots att Reinfeldt har förnekat bestämt om det uppenbara. 100 tusentals familjer lever på lånad tid medans 60 JAS 39 skall byggas för NATO’s fria disposition. Svenska drönare (3 olika typer) skall introduceras 2014. Hela Norrland är en övningsplats för NATO’s flyg. Det går fort. Snart brakar det rejält och ägarna vill casha in fortast möjligt. Hela det monetära skeppet är redan satt i sank men de fortsätter till det bittra slutet. Valutakriget är i full gång, Petrodollar kommer att kollapsa då fler vågar handla i egen valuta.. Krig nästa. Var och när är en öppen fråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s