Dagens rekommenderade länk – Affärsvärlden om skatteparadisen

Den nya, feodaliserade penningaristokratin ruvar på sina gömmor av undanskyfflat skattekapital, vars ansamling nu stöter på mindre svårigheter, i form av informationsutbyte mellan vissa länders skattemyndigheter och världens skatteparadis.

Idén om en öppning av de senare för full medborgerlig insyn är dock fortfarande lika fantomenartat förlorad i fjärran som en hägring i öknen. Och anledningen därtill illustrerar Affärsvärlden med all önskvärd tydlighet genom framläggandet av följande förfärande svårsmälta fakta i artikeln ”Enorma belopp göms av skatteflyktingar”:

”Ingen vet exakt hur mycket samlat kapital som göms i skatteparadisen. Det kan handla om så mycket som 130 000 miljarder kronor, vilket motsvarar USA:s och Kinas BNP på ett år. För Sverige kan det handla om upp till 400 miljarder kronor som flyger under Skatteverkets radar.”

Öppna dessa dödskallemärkta örnnästen – och ta med er varsin stark polismakt (låt den ta en paus från gestapo-uppgifterna att jaga flyktingar på öppen gata, så att de jagar lite skatteflyktingar istället genom att i de mörkade skattegömmorna avkräva de senare rätt ”id”).

För den organiserade brottsligheten gömmer även de sina knarktriljoner där, som vi fick lära i Dokument Utifråns ”Smutsiga pengar” – åtminstone innan de hamnar i EU:s penningtvättmaskin, där kriminellt blir lagligt och häst blir nöt.

Sist men inte minst – Sverige ut ur EU – NU!

Se tidigare bloggposter: Erlandsson – Gärna import av 18 ton ehec-kött, bara det inte är hästkött?Annie Lööf kan ju sänka sin lön innan hon läxar upp vårdbiträdenSJ gör gemensam sak med axelmakternas kundhatarföretag

Läs: AB – Dödsvakan för blockpolitiken, SVD – Alliansen gör vad bara den kan, SVD – F-kassan bad om dödsdatum för sjuk, GP, SVT, MetroSVD – Gemensamt Alliansmanifest 2014, AB – Mötet i Maramö hånas

Bloggar: Röda Berget – Mardrömmar i Maramö, MM, Mitt i steget – I korvens teckenOla Möller – Cynisk högerpolitik får mig att må illa, Kommunisternas blogg – Maramö och sedan dö, Tobias Lindqvist – Socialt skyddsnät

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.