Vi vill inte dö av maten II – Inga GMO-grödor i Sverige, tack!

VI HAR RÄTT ATT VETA VAD VI ÄTER. Men kemikaliekoncernen Monsanto (tillverkare av avlövningsgiftet Agent Orange vilket spreds i Vietnam), som kontaminerade Annistons befolkning med PCB (sedan hela klotet), ett av världens mest hälsovådliga gifter, och är världens största producent av GMO-grödor tillsammans med tyska kemikaliejättarna BASF, Bayer och franska DuPont vill inte det. Så här korrupt monopolistiskt resonerar Monsanto vad gäller konsumentens rätt att få veta vad maten innehåller:

”Bioteknikföretaget Monsanto har stämt det lilla amerikanska mejeriföretaget Oakhurst Dairy. Anledningen är att mejeriet i sin marknadsföring framhållit att deras mjölk kommer från mjölkproducenter som inte använder tillväxthormoner. [. . .]

Hormonet är godkänt
i USA, men förbjudet i Kanada och Europa.[. . .]

En talesman för Monsanto säger att företaget stämt Oakhurst eftersom man tycker att reklamen och etiketterna är vilseledande och nedvärderande gentemot Monsantos produkter, samt att de antyder att mjölk från kor som inte behandlats med tillväxthormoner skulle vara bättre än mjölk från hormonbehandlade kor.”

Förutom att Monsanto också monopolistiskt säljer sina GMO-grödor i paket med patenterade pesticider – såsom Monsantos GMO-soja med glyfosatgiftet Roundup strävar de också efter monopol på sina genmodifierade ”utsäden” där deras kemikalier finns genetiskt inbyggda så att de nu alltså döpts om till ”mat”. Fröbolag köps upp av Monsanto som sen kan sätta priserna, vilket medför att det GMO-fria utsädet sedan blir så dyrt att det inte kan konkurrera.

En gång krigisk kemikaliejätte – alltid krigisk kemikaliejätte. De kan verkligen inte frigöra sig från sin historia. Mat-kostymen är bara ett staffage likt allt annat i denna allt mer spöklika värld.

För det enda gröna som överlever exponering för Roundup är Monsantos ”Roundup-ready” GMO-grödor, dvs grödor som tål giftet, så att pesticiden t o m blivit en del av grödans genetiska sammansättning.

Vi måste därför Vägra köpa GMO-mat, kräva förbud mot GMO-grödor. och KRÄVA obligatorisk ursprungs- och GMO-märkning! Erlandsson ska AVGÅ om han inte ser till det. KRÄV även FÖRBUD MOT ROUNDUP!

Dess glyfosat dödar ”allt grönt”. Liksom Monsantos Agent Orange är det således ett avlövningsmedel, det orsakar också, liksom Agent Orange, fosterskador på djur (och misstänkt också på människor) och det har EU:s tillsynsmyndigheter enligt en ny rapport känt till sedan tidigt 90-tal, ändå förbjuds det inte.

EU avvaktar USA:s ”granskning” som ska vara klar 2015. Problemet är bara, att Monsanto i tisdags just drivit igenom en lag som ska skydda Monsanto från all vetenskaplig granskning samt allt juridiskt ansvar, en lag vars nyspråksnamn är ”Farmer Provision Assurance” men som konsumentaktivisterna mer sanningsenligt benämner ”Monsanto Protection Act”. Här ser vi självaste Obama skriva på den, trots att den författats av en korrupt Monsanto-senator.

In light of approval from the House and Senate, more than 250,000 people signed a petition asking the president to veto the spending bill over the biotech rider tacked on, an item that has since been widely referred to as the ‘Monsanto Protection Act.’

‘But Obama ignored [the petition],’IB Times’ Connor Sheets writes, ‘instead choosing to sign a bill that effectively bars federal courts from being able to halt the sale or planting of GMO or GE crops and seeds, no matter what health consequences from the consumption of these products may come to light in the future.’

James Brumley, a reporter for Investor Place, explains a little more thoroughly just how dangerous the rider is now that biotech companies are allowed to bypass judicial scrutiny. Up until it was signed, he writes, ‘the USDA [US Department of Agriculture] oversaw and approved (or denied) the testing of genetically modified seeds, while the federal courts retained the authority to halt the testing or sale of these plants if it felt that public health was being jeopardized. With HR 933 now a law, however, the court system no longer has the right to step in and protect the consumer.

If the president’s signature isn’t all that surprising, though, consider the genesis of the bill itself. According to an article published Monday in the New York Daily News, US Sen. Roy Blunt (R-Missouri) ‘worked with Monsanto to craft the language in the bill.”

Obama-administrationen är med andra ord fullständigt och totalt korrupt, den också. Ska vi gissa att också Roundup får grönt ljus, även i EU 2015 och att de tidigare krigiskt aktiva kemikaliejättarna helt och hållet ovetenskapligt och straffritt kan fortsätta med sin civila ”spin-off” i form av global förintelse – av både människor, växter, djur och natur – via kemikalier som kallas ”mat”? Ungefär som när nazisterna sa till de miljoner som skulle gasas ihjäl med Zyklon B, att de skulle ”duscha”.

Ja, det kan vi nu inte bara gissa, utan säga alldeles säkert. Luguber är världen vi lever i – och tvångsupprepningen av det tyska 30-talet har nu gått global i sin spöklikt gigantiska framtidsprojektion av det dystopiska förflutna, dess signum är fortsatt också det ständigt pågående massmordet, denna gång dock flergenerationellt då skadorna på naturen blir outplånligt genetiska.

Läs vad bl a Greenpeace skriver:

De manipulativa processer som pågått runt om i världen genom genteknikföretagen och deras ‘betalda/avlönade’ forskare, drabbar nu Sverige och EU. Demokratin sätts ur spel och de lagstadgade konsumenträttigheterna – rätten att veta – hotas därmed i moderna industriländer på 2000-talet.

Den 17 september genomfördes ett seminarium i Riksdagen av nätverket ‘GMO-fritt Sverige’ i samverkan med FGL (Föreningen för global livsmedelförsörjning på ekologisk grund) och Miljöpartiet, för att belysa konsekvenser och risker med GMO.

Vi hade i god tid inbjudit jordbruksminister Eskil Erlandsson eller någon från departementet, men ingen hade tid.

Söndagen den 29 september kl 22.00 visades filmen ‘Monsantos värld i Dokument utifrån i SVT2. (Repris i Kunskapskanalen). Programmet visar den verkliga bilden av Monsantos lobbyarbete och konsekvenserna för de som drabbas.

Sverige och EU är på väg in i denna fälla, som kommer att ge enskilda multinationella företag makten över jordbruket och vår mat samt ytterligare förorena världen med ökad användning av jordbrukskemikalier. Rader med forskningsrapporter visar på de ödesdigra och fruktansvärda konsekvenserna runt om i världen. Men ändå fortsätter vansinnet.”

GMO-jättarna BASF och Bayer ingick också mycket riktigt under nazitiden i IG-Farben-koncernen som tillverkade Zyklon-B till gaskamrarna.

Läs även vad Kemikalieinspektionens förra generaldirektör skriver om dessa pesticid/GMO-jättar.

Dessa krigsindustriella GMO/Kemikaliejättar tvingar sig alltså nu in på marknaderna också i Sverige, så att bönderna görs förslavat patentberoende av deras pesticidtoleranta GMO/sojafoder liksom de har monopol genom patent i USA, Asien och Latinamerika där hundratusentals människor skadats och dödats pga deras framfart. Bara i Vietnam beräknas 400 000 människor dött av Agent Orange.

För att förslava oss under Monsanto och de forna IG-Farben-kemikaliejättarna har EU ju även drivit igenom den monokulturaliserande Frölagen, ett korrupt vansinnesverk som således kan jämföras med vad Monsanto just nu korrupt driver igenom i USA – en lag som alltså kommer att skydda denna giftkoncern från vetenskaplig granskning samt även allt juridiskt ansvar, och därför går under namnet the Monsanto Protection Act mot vilken därför de amerikanska konsumenterna givetvis rasar.

”Men i Brasilien är det också alltmer genmodiferad soja som odlas och det är kostsamt för sojaodlarna att hålla isär den sojan från den GMO-fria. Det är också allt dyrare att få utsäde för den soja som inte är genmodifierad, bolagen som driver på för GMO-grödor är mycket inflytelserika.

Den soja som är inte är genmodifierad blir därmed dyrare och det slår sedan mot djuruppfödarna i Sverige. I år väntas priset för den GMO-fria sojan stiga ytterligare enligt prognoserna. I Sverige finns det ingen lag som förbjuder GMO-grödor i fodret, utan det är upp till branschen själv att bestämma hur det ska vara. Inom branschorganisationen svensk mjölk har man nu startat en stor utredning kring sojan i fodret till mjölkkorna.”

Dessutom, varför korna drivs upp med kraftfodret soja är för att de växer snabbt av den. Det är inte nödvändigt med ett så genomstressigt jordbruk. Vår köttkonsumtion kan istället minska något till förmån för mer frukt och grönt, inte minst med tanke på de tusentals ton mat som bara slängs varje år.

Ett glas svensk mjölk och en svensk fläskkotlett. Det betyder friskt, närproducerat och ansvarstagande. Eller? Faktum är att de sojabönor som används i djurfoder orsakar stora skador, både för människor och miljö i Sydamerika.

Fodret som svenska kött- och mjölkdjur äter innehåller mellan 10 och 15 procent soja. Den storskaliga odlingen av soja orsakar stora problem i länder som Brasilien, problem som många svenska konsumenter av kött och mjölk inte känner till. Dels bidrar den till avverkning av Amazonas och av det unika slättlandskapet, Cerradon. Den snabba ökningen av sojaodlingar i Sydamerika innebär dessutom att ursprungsfolk och småbönder fördrivs från sina marker och att starka bekämpningsmedel förstör vattendrag och ökar fallen av cancer och förgifting bland lokalbefolkningen.”

Läs också om hur dessa företag förslavat indiska bönder och utlöst självmordsvågor.

Skulle inte tro att svenska bönder har lust att hamna i det slaveriet, men det är vad GMO/Kemikaliejättarna vill. Inte bara löntagarna ska förslavas Indian-China-style, även bönderna ger man sig på. ‘Alla ska med’, tycker Megadeath-jättarna. Ned med den globaliserade gangsterekonomin!

Inför alltså ursprungs- och GMO-märkning GENAST, Erlandsson! VI HAR RÄTT ATT FÅ VETA VAD VI ÄTER.

Se tidigare bloggpost: Vänster är inte lika med Marxist

Läs: SVD, SVT, SR Ekot – Dyrt att hålla djurfoder fritt från genmodifierad soja, [min anm: NEJ, DET ÄR DYRT ATT LÅTA BLI], GMO-Fritt Sverige – Minska beroendet av import av soja till Sverige – stimulera ökad odling av proteinfoder i Sverige, Al Jazeera – Vandanda Shiva: ”Seeds of suicide and slavery versus seeds of life and freedom, GMO-Fritt Sverige: GMO-fältförsök 2013: Umeå, Laholm, Halmstad, Kristianstad, Lomma, SKICKA IN DINA SYNPUNKTER PÅ INKOMNA ANSÖKNINGAR OM KOMMERSIELL ANVÄNDNING AV GMO-GRÖDOR I SVERIGE TILL JORDBRUKSVERKET – bl a har Tyskland inkommit med en ansökan om kommersiell användning av GMO-soja (sista datum för synpunkt 2013-04-20 – det står att det är ”Syngenta” – men de är knutna till DuPont), SR Ekot – Lördagsintervju SR Ekot – Fleece förorenar haven, SR Ekot – Gräsbränder härjar i Västsverige, 10 EKONOMISKA ARGUMENT MOT GMO-GRÖDOR, NewsVoice – Ny rapport: EU:s tillsynsmyndigheter visste att Roundup orsakade fosterskador

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.