Vi vill inte dö av maten – skippa EU och STÖD inhemskt småskaligt jordbruk istället

EU vill tvinga på oss gift. Vi ska köpa livsfarligt griskött från Danmark och Tyskland, få salmonella och MRSA för att dessa nazinäriga neokolonisatörer till bokstavligt talat varje pris ska slå ut den svenske småbonden, inte minst mjölkbonden. Vi ska även tvingas äta gift i form av Roundup/glyfosatberoende GMO-grödor  eller kött från djur som fodrats med GMO-soja.

”According to Earth Open Source, a full 75 percent of GE crops are engineered to withstand large doses of pesticide or to release a pesticide at a certain point in its growth cycle — meaning the pesticide becomes part of the genetic makeup of the food.”

GMO-lobbyn är glättigt makaber-aggressiv trots att pesticiderna i Monsantos och de tyska IG Farben-kemikaliekoncernerna BASFs och Bayers GMO-grödor alltså blir en del av matens genetiska sammansättning, förutom att det sen länge är känt – men mörkat – att glyfosaten som de besprutas med även orsakar fosterskador plus gör att bin försvinner.

”Förespråkare för genmodifierade grödor framhåller gärna de fantastiska möjligheter som finns, men bortser från att kemiföretag har köpt upp växtförädlingsföretagen. Det är naivt att tro att de kommer att arbeta för en minskning av farliga bekämpningsmedel, skriver Ethel Forsberg, fd generaldirektör på Kemikalieinspektionen.

Parakvat är ett av de giftigaste ämnen som fortfarande används i den globala livsmedelsproduktionen. Preparatet förbjöds redan 1983 i Sverige. Sedan ett par år är det också förbjudet i hela Europa efter en hård strid där EU-kommissionens godkännande överklagades av enskilda medlemsstater.

Preparatet är dödligt. På ett par veckor tvingas lungvävnaden ge upp och den drabbade kvävs till döds. Ett omedelbart medicinskt omhändertagande hjälper inte eftersom motmedel mot giftet fortfarande saknas. De som drabbas av den fortsatta användningen är en del av de 200000 människor, som, enligt WHO:s statistik, dör varje år tillföljd av hanteringen av kemiska bekämpningsmedel.

Även om preparatet är förbjudet på vår kontinent används det fortfarande i produktionen av vår mat

Med foder som Monsantos Roundupready GMO-soja ökar också glyfosatanvändningen alarmerande och grundvattnet förgiftas. Ändå skjuter EU upp granskningen av Roundup med den verksamma substansen växtgiftet glyfosat, som ”dödar allt grönt”, till 2015. Hur länge ska det dröja innan folk vägrar förgifta sina egna barn med denna ”mat”? I skolorna vet vi inte vad de får och hemma blir det allt svårare att skydda dem, då ursprungs- och GMO-märkning saknas. Inför det GENAST.

Istället för livsmedel handlar det om dödsmedel. EU bryr sig uppenbarligen inte om ifall maten har ihjäl befolkningen eller gör så att vi obotligt insjuknar, bara miljarderna fortsätter vräka in till de tyska ZyklonB-jättarna och givetvis GMO-hydran Monsanto som skördat så många liv redan, med Agent Orange i Vietnam samt i t ex bekämpningsmedelgasolyckan i Bhopal i Indien:

Detta kraftfulla biovapen orsakade cirka 400,000 dödsfall och förlust av tusentals hektar av skogsområden, över 500,000 barn [föddes med] missbildningar, liksom dem som dog [plus] föroreningar [och dödsfall som inbegrep] den amerikanska arméns egna soldater. Inte bara i Vietnam har Monsanto satt sina dödliga spår, i staden Bhopal, Indien, 1984, [läckte] en giftig gas [ut] från ett bekämpningsmedel [från] företaget, vilket senare förvärvades av Dow Chemical, lämnade tusentals döda och hemlösa.”

Till konsumenten säger jag: Bojkotta danskt och tyskt griskött, SLUTA KÖP MAT som inte är ursprungs- och GMO-MÄRKT. De som tillverkar dessa dödsmedel ska beläggas med ENORMA SKADESTÅND för DEN EKOLOGISKA UTROTNING OCH FÖRGIFTNING de FÖRORSAKAR.

WHO: Lika farligt som terrorism [. . .]Enligt EU-kommissionen dör årligen 25.000 människor inom EU av infektioner orsakade av antibiotikaresistenta bakterier. Här på sjukhuset är rädslan stor att fler ska smittas med antibiotikaresistenta bakterier.

Sist men inte minst alltså: SVERIGE UT UR EU – NU! Glöm inte – Gruvdemonstration 20 april – Kommunal vetorätt mot prospektering – en självklarhet!

Lyssna på Ekots lördagsintervju: Göran Holm, tar livsmedelsföretagen sitt ansvar för maten?, 10 EKONOMISKA ARGUMENT MOT GENMODIFIERADE GRÖDORSVT – Danska bönder kan sprida antibiotikaresistensNewsVoice: Ny rapport: Tillsynsmyndigheter visste att Roundup orsakade fosterskador, SR Ekot – Dyrt att hålla djurfoder fri från genmodifierad soja [min anm: NEJ DET ÄR DYRT ATT LÅTA BLI. DET ÄR DYRT ATT VARA MED I EU. DET ÄR DYRT ATT SUBVENTIONERA DEN BAILOUTADE PENNINGARISTOKRATIN SOM OMVANDLAT SIG TILL EU-GODSHERRAR och således är DE SOM till 45 % UPPBÄR EU:s massiva JORDBRUKSSTÖD, DVS det är dyrt att SUBVENTIONERA DE GIFTFABRIKANTER SOM NYSS VÄRDEPAPPERISERAT KRASCHADE VÄRLDSEKONOMIN MED SIN PLUNDRING AV VÄLFÄRD OCH STATSKASSOR. DET ÄR DYRT ATT BAILA UT KRIMINELLA TYSKA BANKER. DET ÄR DYRT ATT BAILA UT BONUSDIREKTÖRER. DET ÄR DYRT ATT EXPORTERA STATSKASSAN TILL MERKEL VIA IMF VARS CHEF LAGARDE POLISEN NYSS GJORT RAZZIA HOS. STOPPA DEN NEOLIBERALA GANGSTEREKONOMIN!] SR Konflikt – Romerna på Europas bakgård

Se tidigare bloggposter: ‘Ett Enat Europa’ eller ‘Det Tredje Riket’ – Same Shit Different NameVi vill inte äta giftIstället för skolböcker – Hjärntvätt & Propaganda (AB)Stoppa GMO och Roundup – Grundvattnet förgiftas och Genmodifierad soja orsakar sterilitet hos däggdjurFrölagen klubbad och svensk mjölk försvinner – Bönder maktlösa i ”bondeägda” ArlaGet REAL! Skapa JOBB, Stöd det inhemska JORDBRUKET, STOPPA Arlas (danska) MONOPOL och SLUTA vräka pengar till tyska banker och riskkapital!Tyskland suger ut Europa – nu som då. Säg NEJ till IMF-lånenNO MORE BAILOUTS – Bankdelningslag/Glass-Steagall – NU!”Insättningsgaranti” utan skyddsnät – Riksgälden ser gärna en bankrusning i Sverige?Den Nya EN-partistaten & dess Fossila Betongpolitik av Förstenat märkeS och M skyfflar ytterligare 70 miljarder till stenrika tyska bankerNPM – eller varför ohälsan ökar bland barn och ungdomarAtt M mörkat sina intentioner i decennier är inte ”banalt”, Carl Bildt

Läs mer: SVD – Staten måste ta grepp om skolan, DN – ”Fler unga begåvningar måste välja läraryrket” [min anm: men så höj lönerna nån gång då!], DN – Staten måste ta ansvar för skolan, SVD – Sätt stopp för vinstuttag i skolan, DN – Förbjud det organiserade tiggeriet på våra gator, SR Ekot – Kan förlora hälften av pengarna,  AB – Fy vad äggligt

Bloggar: Alliansfritt – M hanterar sina motgångar genom att hetsa mot tiggare, Svensson – Hetsen mot tiggare är rasistisk och inhuman,  Vinstuttag – en av flera frå…Vänsterpartiet VänersborgMen hallo, lyssna nu då!

synk

Nyliberal skolbankrutt 

Skolan kan bli effektiv, rolig och vete…

Mantran för högermänR…

Allt tyngre argument mot vinstskolan. 

Allt tyngre argument mot vinstskolan. 

Hur ska vi förbättra skolan? 

Om lusten i skolan 

10 responses to “Vi vill inte dö av maten – skippa EU och STÖD inhemskt småskaligt jordbruk istället

 1. Som svensk småbonde så betackar jag mig vänligt men bestämt från stöd av sådana här totalt sinnesförvirrade personer.

 2. Till ”Börje” från Nemokrati:

  Tycker du det verkar trevligt att koncerner som Monsanto, BASF och Bayer etablerar sig i den svenska livsmedelsproduktionen och tar makten över maten? Den beryktade Frölagen är redan klubbad å dess lobbys vägnar.

  Så här skriver förre generaldirektören för Kemikalieinspektionen om vad dessa Bio/GMO/Kemi-jättar håller på med och hur EU-kommissionen korrupt banar väg för dem:

  ”Förespråkare för genmodifierade grödor framhåller gärna de fantastiska möjligheter som finns, men bortser från att kemiföretag har köpt upp växtförädlingsföretagen. Det är naivt att tro att de kommer att arbeta för en minskning av farliga bekämpningsmedel, skriver Ethel Forsberg, fd generaldirektör på Kemikalieinspektionen.

  Parakvat är ett av de giftigaste ämnen som fortfarande används i den globala livsmedelsproduktionen. Preparatet förbjöds redan 1983 i Sverige. Sedan ett par år är det också förbjudet i hela Europa efter en hård strid där EU-kommissionens godkännande överklagades av enskilda medlemsstater.

  Preparatet är dödligt. På ett par veckor tvingas lungvävnaden ge upp och den drabbade kvävs till döds. Ett omedelbart medicinskt omhändertagande hjälper inte eftersom motmedel mot giftet fortfarande saknas. De som drabbas av den fortsatta användningen är en del av de 200000 människor, som, enligt WHO:s statistik, dör varje år tillföljd av hanteringen av kemiska bekämpningsmedel.

  Även om preparatet är förbjudet på vår kontinent används det fortfarande i produktionen av vår mat. Karin Skill och Francisco Contreras beskriver oroväckande samband mellan kemikalieintesiv odling av genmodifierad soja och allvarliga hälsoeffekter i sin debattartikel på Brännpunkt 24/10.”

  MRSA är tydligen inte heller något som överdrivet mycket verkar bekymra de storskaliga svin-producenterna i Danmark, det bådar inte gott för oss konsumenter. Men du tycker det är ok men den sortens drift då eller?

  Om t o m bönderna gillar Arlas välde och IG-Farben-jättarnas intåg då är det verkligen hög tid för ett konsumentuppror med kraftiga bojkottsignaler. Vi vill inte äta gift. GMO skadar allvarligt eko-systemet, Roundup/glyfosat är ingen harmlös substans och Monsanto et al inga harmlösa aktörer. Vidare säger WHO om spridningen av MRSA: ”Lika farligt som terrorism”.

 3. Du ”Nemokrati” verkar att leva i din egen fantasivärld allra längst ut på den yttersta vänsterkanten.
  Själv har jag lyckats livnära mig som bonde och enmansföretagare i sjätte generationen på ett mindre jordbruk och även om mycket pekar åt fel håll så känner jag inte igen mig i din konstiga verklighetsbeskrivning.

 4. Till ”Börje” från Nemokrati:

  Välkommen till verkligheten. http://www.youtube.com/watch?v=tKlQw00vJeA

  Lyssna till en svinbonde från USA ifall du inte tror mig eller Kemikalieinspektionens f d generaldirektör.

  Se även förra kommentaren. Det är inte jag som ”hittar på” att danska svin-producenter på norra Jylland nu betraktas som ”riskgrupp” vad gäller spridning av MRSA som WHO likställer med terrorism. Det är inte jag som ”hittar på” att de tyska GMO/kemikaliejättarna BASF och Bayer under nazitiden ingick i IG Farben som producerade Zyklon B till gaskamrarna. Det är inte jag som ”hittar på” att Monsanto skördat hundratusentals liv i Vietnam iom användn av växtpesticiden Agent Orange, eller till följd av gasolyckan i Bhopal i Inden.

 5. Du ”Nemokrati” sluggar hej vilt åt alla möjliga håll utan att ha koll på nånting!
  Vad har gaskamrarna i nazityskland med EUs jordbrukspolitik att göra?
  Nej, du behöver inte svara. Du verkar ju helknäpp!

 6. Till Börje från Nemokrati:

  Då du verkar mer än lovligt oinformerad, tycker jag det är märkligt att du inte ens orkar ta in kunskap om vad du tvärsäkert envisas med att ändå yttra dig om. Monsanto är världens största producent av GMO-grödor tillsammans med tyska kemikaliejättarna BASF, Bayer och franska DuPont. De vill nu in på marknaderna i EU, så att bönderna görs beroende av deras pesticidtoleranta GMO/sojafoder liksom de har monopol genom patent i USA, Asien och Latinamerika där massor med människor skadats pga deras framfart. Läs på. Innan du yttrar dig.
  Läs åtminstone vad Kemikalieinspektionens förra generaldirektör skriver om dessa pesticid/GMO-jättar.
  Se på videon från Vietnamn vad Monsanto/Dow Chemicals förorsakade där.
  Läs om hur dessa företag förslavat indiska bönder och utlöst självmordsvågor.

  Skulle inte tro att svenska bönder har lust att hamna i det slaveriet, men det är vad GMO/Kemikaliejättarna vill. Inte bara löntagarna ska förslavas Indian-China-style vet du, även bönderna ger man sig på. ‘Alla ska med’, tycker Megadeath-jättarna. Ned med den globaliserade gangsterekonomin!

 7. Tillbaka till Sörgården? Ganska naivt.

 8. Som svensk småbonde så tackar jag lika vänligt som bestämt för att du uppmärksammar det dårskap EU sysslar med på grödorna och matens område, oavsett vilken politisk kant du råkar representera. Allt för få bryr sig om EU:s smågalna sado-masochism på detta område. Förr eller senare lär det sippra ut…

 9. Till Klalin från Nemokrati:

  Tack ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s