Regeringen och SSTI

Med anledning av KU-utfrågningen av Reinfeldt angående Saudivapen repriserar jag en bloggpost. Inte minst då Bildt slipper ansvar – som vanligt.

När ställs denna regering nånsin till svars för nånting?

#Saudivapen – Ställ Carl Bildt och Regeringen till svars om den farliga utrikespolitiken. De ska AVGÅ!

Posted on mars 9, 2012 

Ganska tydligt vem som skyddas i allt det här, Carl Bildt, då ISP lyder under UD. ISP:s generaldirektör Andreas Ekman Duse har beslagits med flagrant lögn av Ekot, när han nekade till att ha varit med på middag med Saudi, direkt efter att ha sagt att något sådant är otänkbart enligt gällande regelverk då man är tillsynsmyndighet vad gäller vapenexporten. Ekot läste därefter upp bevisen för att Duse var med middagen och då kom plötsligt Duse ”ihåg” att han varit med. ISP:s generaldirektör avgör också när EKR tillåts rösta. Att skylla på V:s och MP:s EKR-ledamöter är befängt, de är belagda med sekretess som förbjuder dem – mot straffansvar inbegripande fängelse – att yppa något ens till egna partikamrater och regeringen. Regeringens bemyndigande till FOI om att de får ingå projektavtal med Saudi för att hjälpa dem med vapenfabriken visar också att det inte alls handlar om ekonomi. Att några tjänstemän på FOI projektleder i Saudi ger inga betydande exportinkomster till Sverige. Det handlar om utrikespolitik, den de europeiska högerpartiernas utrikespolitik som M gjorde upp med övriga europeiska högerpartier om i EDU 1982, där man inte heller ställer sig främmande för kärnvapenanvändning. Det handlar om att ”avlasta” USA ”försvarsbördan” mellan ”öst och väst” och där är Saudiarabien en av USA:s allierade, och därmed också en av Sveriges allierade. Detta är anledningen till att regeringen bemyndigat FOI, inte ekonomiska skäl. Ställ Carl Bildt till svars för hans äventyrliga och farliga utrikespolitik. Ställ regeringen till svars för att man övergett svensk alliansfrihet och neutralitet och försatt Sverige i en än mer utsatt säkerhetspolitisk situation samt ökat terrorhotet betänkligt med sin politik i det fördolda. Regeringen leker med våra liv bakom ryggen på oss. De ska avgå!

Läs: SR – Reinfeldt gav FOI klartecken, Global Reporting – Regeringen storägare i Lundin,  DN – Reinfeldt gav FOI klarteckenSR Ekot – ISP:s generaldirektör kritiseras för vapenmöte, SR Ekot – ”Det kan jag inte erinra mig”, Mark Klamberg – En kommentar om dagens avslöjande, SR Ekot – Bahrain får militär hjälp av SaudiarabienSR Ekot – Swedish arms possibly used in Bahrain DN – Så går ett misstroendevotum till i riksdagenSR Ekot – FOI-anställda: ”Varför ljög du?”, SR Ekot – Hela reportaget, SR Ekot – Projekt Simoom, SR Ekot – Tolgfors: ”Finns inget gällande projektavtal” [anm: Vadan detta hårklyveri –Regeringen har bemyndigat FOI att skriva ett projektavtal för att hjälpa Saudiarabien med vapenfabriken, redan 2008], SVD – Analys: Saudiaffären hotar bilden av regeringenSVD – Gav klartecken till vapenfabrikABSVD – Vi riskerar bli till internationellt åtlöjeDNDN2SVT1SVT2SVT – Regeringen godkände vapenfabrikSVT Play,

Se tidigare bloggposter: Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten#Saudivapen har politiska orsaker, inte ekonomiskaCarl Bildt ska avgå genast och regeringen fortast möjligt#Saudivapen i Den Nya DumburkenBildts Sudanaffärer, Littorin-affären, Primegate, Kristerssons vägran att följa riksdagsbeslut, Care(M)a-affärer, Juholts avpollettering, Lögner om IMF-lån och Europakt, Lögner om Vapenexporten – hur mycket ska krävas innan regeringen tvingas avgå?

Läs även: SR Ekot – Reinfeldt om Saudiaffären: ”Kände inte till SSTI”, SVD – Reinfeldt frågades ut om Saudiaffären, AB – Pär Nuder om sitt hemliga samarbete med Nord-Korea, DN – Hemlig motståndsrörelse kopplas till Palme-mordet, Expressen – Åklagare utreder folkrättsbrott i Sudan, SR Ekot – Rekrytering av soldater ska utredas, SVD, SR Ekot, Expressen – Nu vill M ta jobbfajten, Resumé – Coca cola byter 115 000 etiketter, SVD – Varumärkesexpert: Rimligt att inte ha med Muhammed, Metro – Ingen sanktion för bulvanföretaget, Metro – Reinfeldt pressas om vapenfabrik

Bloggar: Rune Lanestrand – Reinfeldt ljög i KU,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.