Partiledardebatten: EU mörkades, SD tilläts sätta agendan och Alliansen fabulerade fritt

Ja, så kan gårdagens partiledardebatt i Agenda sammanfattas. Det var en tråkig, livlös repris av föregående EU-mörkande SVT-utgåvor.

Att Annie Lööf betecknas som ”vinnare” av antikvariske K-G Bergström när hon ur ärmen arkeologiskt gräver fram entreprenörskortet, vars bäst-före-datum gick ut redan på det tidiga 80-talet, säger också ungefär allt om det politiska bakvatten denna reaktionära Allians förpassat den svenska debatten i.

”Hur ser det då ut med jämställdheten i vårdföretagen som Lena Mellin och Annie Lööf talar sig så varma för? I början av mars i år gick det att läsa, i Aftonbladet, att det är en kraftig majoritet män i bolagsstyrelserna bland de fem största vårdbolagen. Det ser likadant ut är man tittar på antalet direktörer. Bland de anställda i vårdföretagen är däremot det stora flertalet kvinnor. Så visst finns det de som gör sig en rejäl hacka på att ha vårdföretag men det är inte kvinnorna som jobbar med de sjuka och äldre som blir rika, nej det är männen som äger företagen och sitter i styrelserna som får de stora pengarna i sin ficka. Hur feministiskt är det?”

I EU ökar nu också antalet massarbetslösa nollbaserat anställda ”entreprenörer” lavinartat och uppgår snart till 19 miljoner ”kreativa”. Annie Lööfs svar på den brännande aktuella frågan om hur t ex Portugals 30 000 nyligen friställda från offentliga jobb ska sugas upp av en på tysk order anorektiskt finansierad tjänstesektor i ”välfärden” lyser även det med sin totala frånvaro.

Partiledardebatten är således en unken videokratigöl där den politiska verkligheten och aktuella frågor stängs ute ur frågebatteriet. Själva orsaken till den totalhavererade skolan, vården, omsorgen, livsmedels- och jobbförsörjningen samt själva orsaken till det totalhavererade försvaret, dvs Moderaternas merkelmerkantilistiskt lissabonfördragsamma anpassning till EU:s avregleringscredo och korrupta upphandlingsordning , ihjältegs med andra ord precis som vanligt.

Vad ska man förresten med kunskaper till på en högerextremiserad tillväxtmarknad för allt utom jobb; korrupt spekulation, människohandel, beskyddarverksamhet, trafficking, penningtvätt, huliganism och allsköns kriminellt fusk? Där miljontalen massarbetslösa akademiker istället hela tiden stiger, i takt med att efterlevnaden av Merkels krav på tysk svältpolitisk nedmontering av hela stater ökar, pga de allt högljuddare, tyska hoten om indragna EU-bidrag och stödlån om inte ännu mer avregleringar, privatiseringar och utförsäljningar av allmän egendom till vrakpriser sker.

I den på börsspel & snabbacash-dobbel byggda, jobblösa tillväxtens korrupt gangsterekonomiska EU-marknad vill de till ”kunder” förvandlade skolbarnen ha varan ”betyg” för sin ”skolpeng” och det utan snack, OTC:

”Mer beklämmande är att studenterna har ett oerhört begränsat ordförråd, och verkligt oroväckande är att ordförståelsen är grund eller direkt felaktig. [. . .]

I viss mån kan vi även skönja en utveckling där studenter i mindre grad än tidigare studentkullar är villiga att åtgärda sina kunskapsluckor genom självstudier. Man ser sig själv mer som kund än som student, och förväntar sig att ‘skolan’ ska leverera. Historiska samband som är komplicerade avfärdas som irrelevanta, föreläsare som fokuserar på fakta i stället för på ett underhållande framförande får omdömet ‘mycket dålig föreläsning’, och får studenten påpekat för sig att studieresultaten inte håller måttet händer det allt oftare att man anser sig kränkt.” [. . .]

Problemet beror heller inte på att något fler studenter än tidigare har ett annat modersmål än svenska.

Tvärtom märker en hel del av våra studenter med invandrarbakgrund ut sig genom att ha ett bättre grepp om svensk grammatik än studenter med svenskklingande efternamn.”

Vart tog sen de kritiska frågorna till Reinfeldt om #Saudivapen vägen? Varför ställdes inte regeringen till svars för den pågående snabbförskinkringen av statskassan och skattebetalarnas egendom? Hägglund skulle självfallet också ha ställts mot väggen om hemligstämpelnapoteksaffärerna. Detta gjordes icke heller. Ofattbart!

Regeringspartierna frågades inte ens ut om den fullständigt skandalösa Nuon-affären. Var ÄR den kritiska journalistiken?

Och varför inga skjutjärnsfrågor om den ständigt pågående utökningen av valutareserven i dollar genom upplåning på skattebetalarnas bekostnad till förmån för de fortsatt spekulerande bonusbankerna, vars långivning till små- och medelstora företag – inte minst inhemska jordbruk med inhemsk foderproduktion för mjölkkor – helt nödvändiga för vår livsmedelsförsörjningsedan länge slutat fungera.

Marknadens trötta roulettehjul fortsätter trots denna bankernas dysfunktion att snurra, ty inte ett spadtag räknas som lönsamt, endast egenhandel, uppblåsning av bubblor och snabba skuggbankiriska superklipp. För kraschar det kommer den skattefinansierade bailouten lika säkert som amen i kyrkan åtminstone så länge Borg är oss en väldig Gud och PIIGS-länderna inte tillåts frigörelse ur den tyska svältpolitikens tvångströja: euron.

Reinfeldt skulle givetvis även ha ställts till svars för sin högst orepresentativa representation av folkviljan i Bryssel beträffande finanspakt, IMF-lån, m m m m. 145, 2 svenska skattemiljarder har smygskeppats till tyska kriminella banker – PIIGS-ländernas totalvårdslösa långivare – via IMF. De pengarna ser vi aldrig mer.

Varför inte heller några frågor om den pga avregleringen totalhavererade tågtrafiken, där varken person- eller godstransporter fungerar? Vi som bor i Sverige isoleras från varandra genom tåg som inte går och genom biljettpriser inom landet, som är dyrare än priserna för att resa långväga utomlands med flyg!

Detta är en allvarlig hämsko för hela vår inhemska ekonomi – och miljön samt sociala relationer – då folk bokstavligt talat tvingas ta bilen för sådana basala saker som att besöka familj och vänner, göra inköp eller ta sig till jobbet. Med M:s nyspråk kallas det hela givetvis för ”fri rörlighet”, trots att det enda som rör sig är skattekapitalet över gränserna via knapptryckning på dator.

Att i beaktande av detta lugubra facit på borgarnas sju katastrofår vid rodret dessutom få höra skylla-ifrån-sig-Reinfeldt yra om oppositionens bristande ”regeringsduglighet” och på så sätt ge ordet projektion sin skolexemplariska definition får skrattmusklerna att ofrivilligt krevera i paroxysmer.

Att se demokratin bryta samman framför ögonen på en på bästa sändningstid genom att programledarna bakbundits av en förutbestämd, verklighetsfrånvänd frågelista ur vilken varenda fråga, som är fullständigt livsnödvändig för medborgarna att få omedelbart svar på, strukits, det däremot, inger fasa.

”Mejerier gör inga rutinkontroller Det cancerframkallande mögelgiftet aflatoxin har påträffats i mjölk från Arlas mejeri i Linköping. Giftet hade tagit sig in i mjölken via importerat ris som används till djurfoder.” [. . .]

”Livsmedelsverket uppmanar svenskar som reser till Tjeckien, Polen och Slovakien att undvika tjeckisk starksprit. Enbart i Tjeckien har 22 människor dött av sprit utblandad med metanol träsprit.” [. . .]

”IFK:s huvudsponsor samarbetar med grovt kriminella . . .

 IFK Göteborgs huvudsponsor har bytts ut från ICA till Prioritet Finans. Ett faktureringsbolag som tjänar stora pengar på att göra affärer med grovt kriminella brottslingar.” [. . .]

Det som först verkade vara ett enstaka fall av felmärkning visade sig efter närmare kontroller vara en skandal i hela Europa. Vår granskning av denna dunkla del av livsmedelsindustrin har visat hur slakterier kunnat tjäna pengar på fattiga bönders hästar, hur sjuka medicinerade hästar riskeras slaktas för att säljas som mat och hur några av Europas sista vildhästar fångas in för att bli köttfärs i Västeuropa.

Livsmedelsindustrins köttkvarnar söker ständigt efter det lägsta priset och urvalet är ibland urskiljningslöst. I butiken blir konsumenterna lurade av innehållsförteckningen.

I jakten på lågprisköttet skapas det möjligheter för kriminella att tjäna stora pengar. Och idag är handel med falsk mat big business för de som är beredda att gå utanför regelverket. Det bekräftas inte minst av Europeiska polismyndigheten Europol som i allt större utsträckning arbetar med matkriminalitet.

För tillskillnad från droger – som utredare vid Europol säger – så är mat något som vi alla vill ha och behöver. Det är en lukrativ marknad.” [. . .]

”Han berättar att antibiotika, som ska skrivas ut av veterinärer, kan köpas direkt av bönder på apotek, mot alla regler. Och det görs också. Och det antecknas aldrig i några papper. Antibiotika som kan finnas kvar i hästen när den säljs till slakterier.

Vi kollar upp antibiotikan som Bogdan Novenschi berättar om. Särskilt enrofloxacin, som bönderna mot reglerna kan få tag på utan recept. Det är en så kallad fluorokinalon, en grupp antibiotika som är listat av världshälsoorganisationen som extra viktigt för människor. De ska därmed användas mycket sparsamt för att förhindra antibiotiskaresistens.

Veterinären Bogdan Novenschi som jobbat med frågorna i flera år menar att många av slakterierna väljer att blunda, att man köper hästar utan papper. Hästar som kan ha antibiotika i sina kroppar när de säljs.”

SVERIGE UT UR EU – NU!

Läs: Matkriminalitet växande problem, Lyssna på Kaliber: Hästkött från livsmedelsindustrins bakgård, DN – Svenskar varnas för giftig tjeckisk sprit, SR Ekot – Rekordlågt förtroende för EU, SR Ekot – Grafik: Opinionsstödet för EU, Kaliber: Rumänska vildhästar blev matJobb till varje prisStatistik för försenade tåg tolkas felaktigt, SJ:s biljettpriser – ett lotteri, Svårt att forska på järnvägsförseningar, De försvunna barnen, Goda löften – dålig täckning, Lekplats Europa, ROT-avdraget bakom den vita fasaden

Se tidigare bloggposter: Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutralitetenVi vill inte äta giftRegeringen och SSTIKonsumtionssamhället och dess följder för barn och eleverStefan Löfvén kräver socialmoderat (E)U-landifieringDen Tyska Utsugningen fortsätter – gemensam elmarknad och ”mycket dyrare” elStoppa Pysselsättningen – Mindre Bermudez-shorts och Mer Verkstad”Landet som försvann” II – S överger välfärden och låter Sverige EU-regionaliserasSkenkongress och toppstyre – fortsatt dödsspiral för välfärdenBlir det S-FP-MP-koalition efter #val2014?Vi vill inte dö av maten II – Inga GMO-grödor i Sverige, tack!Vi vill inte dö av maten – skippa EU och STÖD inhemskt småskaligt jordbruk iställetEtt Verkligt El-uppror behövs – Kasta ut Axelmakterna!Attacker mot flyktingförläggningar och Ungdomligt över(m)odUG – Varför ställer ni inte politikerna mot väggen?Jalla ALLA 21 mars – KRÄV Ja till förbud mot skiffergasutvinning och uranbrytning

Läs: Metro – Göran Greider vs Johan Norberg om vem som vann partiledardebatten, AB – Liknade SD-ledaren vid ett flaggskepp, AB – Strategin som ska knäcka AlliansenAlliansfritt – Alliansens alla konstigheter under partiledardebatten, Alliansfritt – Moderaternas 10 dummaste kampanjerReuters – Austerity is hurting our health, says researchers, AB – Reinfeldt vägrade prata om sin insats, SVT, 2, 3, 4, 5, SVT – Margit Silberstein: ”Rolig och aggressiv debatt”, SVT – Löfvén pressades hårt om jobben, SVT6, SVT7, SVD . Bra av Löfvén att ge Björklund rätt, SVD – Mer statlig styrning för att integrera, SVD – Sluta sura – det är allvar nu, SVD – Statsvetare: ”Löfvén och Lööf var det mest fart på”, SVD – Reinfeldt ”saknade engagemang”, SVD – Vänsterpartiet går framåt, DN – M och S rök ihop i regeringsfrågan, 2, DN – The Viktor Report, DN – Maria Crofts: Jobben hetaste frågan, SR Ekot – Hett om regeringsduglighet, SR Ekot – Matkriminalitet växande problem, SR Ekot – Bilåkandet har nått sin kulmen, SR Ekot – Kraftig ökning av självmord i USA – Finanskris kan vara orsaken, SR Ekot – Mordåtalad nynazist inför rätta, SVD – Valet vinns med sociala medier

Bloggar: Erik Gustavsson – Partiledardebatten, Calle Rockbäcks, pappas flicka, Bawar Ismail, effekt klimatmagasinet, skattepolitik och samhällsfilosofi, vonkis – med feminismen som ledstjärna, Röda berget – Björklund mot väggen, Roger Jönsson (S) – Nu är det dags för visionerna, 2, Slutpixlat, DN blogg – Så var partiledardebatten,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.