Sänkningen av restaurangmomsen gav inga jobb

McDonalds går ut och skryter om hur många jobb de ger ungdomar, med uppskattande fingervisning till regeringens sänkning av restaurangmoms och arbetsgivaravgift vid deras icke-anställningar av unga.

Men sänkningen av restaurangmomsen gav inga jobb, meddelar SCB, endast pengar i fickan på krögarna.

”Den som vill se hur många nya jobb den sänkta restaurangmomsen gav får använda ett riktigt stort förstoringsglas.”

Vad Anders Borg gör är alltså, att ge bort våra skattepengar till privatpersoner.

I januari 2012 sänktes restaurangmomsen från 25 procent till 12 procent. Det uttalade syftet med reformen var att öka antalet jobb i branschen och därmed ge sysselsättning åt arbetslösa ungdomar.

Hittills har dock resultaten uteblivit. Det finns ingenting som tyder på att momssänkningen har skapat nya jobb, skriver Dagens Nyheter.”

Fast det visste vi ju redan med anledning av utförsäljningen av apoteken, bilprovningen, allmännyttan och alla de andra privatiseringarna som orsakat skolhaveriet, vårdhaveriet och äldreomsorgshaveriet och därmed forslat miljarder av våra skattepengar till skatteparadis.

Sist men inte minst skeppar han statskassan till Merkel. 145, 2 miljarder till en valuta som vi sagt nej till i folkomröstning 2003, bara för att stenrika Deutsche Bank vägrar stå sina egna kreditförluster i PIIGS-länderna.

Inte nog med det förorsakar (m)arionettregeringens anschlusspolitik dubbling av sommarstugepriserna. Det utländska (läs tyska/danska) ägandet av svenska fritidshus uppgår nu till cirka 50 %, i län som Skåne och Kronoberg.

Ungomdar har således varken jobb eller bostad att se framemot, allra minst en sommarstuga.

Nu har också antalet studieplatser på universitet och högskolan sjunkit så att även studier omöjliggörs som alternativ till den merkelmerkantilistiska massarbetslöshet (M)arionettregeringen erbjuder som enda lösning på ”krisen”.

Sverige ut ur EU – NU!

Läs: DN – Miljardsatsningen gav få nya jobb, DI – Sänkt krogmoms gav få nya joob DI – Skruvarna dras åt, Financial Times – The dangers of Europe’s technocratic busibodies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.