Borg Blåljuger Igen – Denna gång om Bankunionen

INFÖR BANKDELNINGSLAG NU!

Trots att Cervenka vältaligt OCH MED ALL ÖNSKVÄRD TYDLIGHET i artikeln ”Så mycket farligare har Nordea blivit för Sverige” klargjort att storbanker ”gärna expanderar globalt men dör lokalt” trumpetar Anders Borg ändå – efter att i förtid ha släntrat ut från toppförhandlingarna i Bryssel – en nyspråkligt stolt fanfar om att Sverige ”står utanför” bankunionen, och att

”De centrala svenska utgångspunkterna är tillfredsställda. . . Vi kommer inte att drabbas av budgetkostnader för de eventuella misstag som görs. . .Jag tycker att svenska skattebetalare kan dra en suck av lättnad”

SVT:s EU-kommentator förtydligar emellertid:

”Svenska banker granskas

Europeiska Centralbanken ECB i Frankfurt är från i år ny, gemensam tillsynsmyndighet för stora banker inom euro-området. Just nu specialgranskas 130 banker och också Swedbank, SEB  och Nordea ingår eftersom de bankerna finns i euroländerna Finland, Estland och Lettland. . .

Enligt den beslutsordning som antagits av EU-parlament och finansministrarna så ska principen vara att kostnaderna för en krisbank bärs av bankernas aktieägare, innehavare av obligationer i banken [min anm: pensionsfonder och liknande?] och  de som har sparkonton över 100 000 euro i banken. Insättningsgarantin fortsätter att innebära att konton upp till 100 000 euro ska vara skyddade. Endast i undantagsfall vid ‘finansiell systemkris’ kan statligt stöd till banker tillåtas.

Man inser dock, hur sekundsnabbt geschwindt en sådan ‘finansiell systemkris’ skulle kunna uppstå i fallet Nordea, pga denna storbanks vansinnesexpansion. Särskilt allvarlig blir således Borgs ryska roulette med Sveriges statskassa som insats, när man betänker att Nordeas enorma ”tillgångar” – läs utlåning – nu uppgår till ”625,8 miljarder euro”.

Man blir rentav kallsvettig av rapporteringen:

”Om ECB upptäcker problem och vill avveckla en bank [min anm: Nordea?] blir  det komplicerat vem som ska besluta. EU-kommissionen kan lägga in veto och finansminister-rådet kan få sista ordet. ECB-chefen Mario Draghi säger att vid en bankavveckling behövs mycket snabba beslut och han tycker nu att för många instanser dras in i besluten.”

Med andra ord blir det bailout som vanligt, ja, man kan faktiskt utan att överdriva påstå att Anders Borg idag lämnat in, inte bara vårt samlade pensionskapital och våra bostäder, utan också de facto hela Sverige på pantbanken för att (inom kort) kunna baila ut spekulativa Clausen och Wahlroos.

För har man inte gjort det förr så sätter man kaffet definitivt i halsen när man till slut tillägger vad Svensk Bankförening, lika kamikazestolt som Borg, redovisar för svenska folket på sin hemsida:

Nordeas utlåning till allmänheten består till 75 procent av utlåning i länder utanför Sverige

I ljuset av det förstår man allra sist Anders Borgs betydligt kyligare avspisning vid ”Doorstep” av reportrarnas försök till frågor om Nordea i samband med ”Departure”. All betryggande landsfaderlighet från det inledande ja-sägeri-fråge-batteriet var som bortblåst. På tröskeln till en kritisk ansats körde han reportern som vågade ta steget på porten helt enkelt.

Hästsvansen är avklippt och kejsaren för länge sedan spritt språngande naken:

Reporter: Vad händer ifall det blir kris i Nordea? Hur ska ni lösa det då?

Borg: Det kommer vi att kunna hantera. Det har vi starka resurser att göra [min anm: Läs Statskassan och Valutareserven, inte minst den i dollar som hela tiden utökats just i detta syfte]. Nordea är en utomordentligt stark bank med en bra kapitaltäckning [min anm: Och det är skattebetalarna som står för den]

Reporter: Men den här komplexa….

Borg (avbryter myndigt): ja, fast den del som rör Sverige tycker vi att vi har klarhet i. [min anm: pluralis majestatis också]

Reporter: Men Finlands Nordea….

Borg (avbryter bryskt):..så kommer vi att ha en ‘bra dialog’ med den finska regeringen för att lösa detta på ett ‘bra sätt’.

INFÖR BANKDELNINGSLAG NU! #NO2Banksters – #NO2Bailout = #NO2AndersBorg #NO2Wahlroos #NO2Clausen #NO2PropTrading #NO2Securitisation #NO2NeoLibCrap #NO2OllieRehn #NO2Austerity #NO2Nazism

Se tidigare bloggposter: Ofärd närmar sig – 75 % av Nordeas utlåning går till utlandet1500 miljarder kronor – De svenska bankernas upplåning i utländsk valuta är ett Jättehot mot välfärdenSpekulerar bankerna i Baltikum igen?Gangsterekonomin III eller Varför Sverige måste återinföra valutarestriktionerEuro-länder förbereder valutarestriktioner, begränsning av bankomatuttag och stängda gränserEurozonen upplöses – Tyskland ska bara hinna plundra statskassorna förstTyskland (och dess ”långivare”) drar in Sverige i sin EU-diktatur och det sker med regeringens goda minneMigranter misshandlas och torteras i GreklandHögerpopulismen – Moderat riksdagsledamot bloggar ”Arbete ger frihet”Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten 

Läs: DN – Våldsamma nazister på frammarsch, Expressen – Bråket om statlig skatt upp i KU, SVD, SVD – Polisens passivitet hotar demokratin, AB – Löfvén till Kärrtorp för att demonstrera, Sydsvenskan – Rent mjöl i fel påse, SVDSR Ekot – Säpos dubbla budskap om bevakningen, SR Ekot – Säpo vill hemligstämpla allt samarbete med teleoperatörer, SR Ekot – 3000 i fackeltåg mot rasism, 2, 3, 4, DN – Löfvén till Kärrtorp, AB, AB2, AB3SR Ekot – Riskkapitalbolag slipper högre skatt, SR Ekot – Låg tillväxt men stark sysselsättning, SR Ekot – Borg: ”Ologisk utveckling av ekonomin” [min anm: Så blir det när ”arbete-ger-frihet-partiet” M har makten: Låglöneslaveri, bobubbeluppblåsning och fortsatt vansinnesspekulation med skattebetalarnas pengar], SVT – Bombhot mot svenska ambassaden i Washington, SVT – Lärar- och polislöner släpar efter, SVT – EU går vidare med reformkontrakt, Youtube – NATO:s chief Rasmussen: ”Europe should develop military capabilities”, DN:s Johan Croneman om videokratin – citat: 

Detta var alltså enligt Aktuellt ‘en antinazistisk demonstration som urartade’. Läs det citatet en gång till! Kärrtorpsbornas möte hade alltså ‘urartat’. Jag undrar om någon närvarande känner igen sig i den beskrivningen. Urartat, hur då…? Hade de betett sig på något särskilt sätt, hade de sig själva att skylla? Stod de liksom där och provocerade nazisterna?

På text-tv kunde vi samtidigt läsa: ‘Tumult vid antinazistmöte’.

Tumult?!

Var det Säpo som hade formulerat sig? Ja, på något sätt måste man kanske urskulda sig, och sin inkompetens och oförmåga att någon enda gång i förväg ha koll på vad som komma skall.
Vem är det som angriper vem? Aktuellts reporter på plats hade till slut fått tag på en representant för nätverket Linje 17, som deltog i manifestationen, och honom lyckades man också misstänklig­göra en smula: ‘Använde ni våld för att försvara er?’, frågade reportern närmast uppbragt.

Samma dag, på DN Debatt, varnar Sveriges främsta expert på högerextremism Helene Lööw, tillsammans med två andra experter, för att polis och säkerhetspolis tittar åt fel håll och underskattar just högerextremism och nazism. Kärrtorp visar också att exempelvis Aktuellt och SVT flackar svårt med nyhetsblicken, komplett okunniga och faktiskt, än värre, lätt ointresserade. Mycket skrämmande.”

Och nu heter det plötsligt ”Valen 2014 – Då får du svar” på Sveriges Radio – EU-diktaturen har kommit för att stanna. Våra nationella demokratier är utplånade, EU militariseras och migranter misshandlas, torteras, beordras avklädning och interneras i Fästning Europas tysklett svältpolitiskt nazifierade utkant.

This is the enemy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.